Nite z karamelu
Pozrite si aj
renkarenka, toto už zháňam asi rok ...a nič ...možno niekto vie...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som ich robievala tak,že som si upálila cukor a taký horuci som liala z naberačky na vymastenu podložku.Ked si dáte okruhlu formu napr. otočenu naberačku viete si vytvarovat napr.košíček.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Máš pravdu, to sa dá, ale nite to nie sú. Tie nite by mali byť napr.-na zákusku,torte,zmrzline - vypadá to ako jemnučké nitky -skoro ako cukrová vata, lenže nie tak husté.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som to robila takto - namocila som lyzicku do karamelu, oprela som ju o podlozku a potom som ruku natiahla prec od podlozky.Medzi podlozkou a lyzicou v ruke vznikli nite. Treda to skusat aby ste vedeli kolko namocit a ako rychlo a ako daleko tahat ruku od podlozky. Inak niekde tu na artmame pisala tusim Megienka, alebo Megie ako to ona robi, ma ich aj na jednej torte v albume
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem Vám, tak ja to vyskúšam. Viem, že to tu už na nejakej torte bolo, ale nemôžem to nájsť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Myslím, že to bola veľkonočná torta v súťaži
http://www.tortyodmamy.sk/?q=content/ovecka-s-kraslicou-v-karamelovej-s…
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tu je to lepsie vidiet http://www.tortyodmamy.sk/?q=ozdoby-a-foto-postupy/detail
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No to bol moj pokus aj s postupom> POstup na nite:Dala som si upalit cukor, odstavila som ho a ked to trosku vychladlo / znitkovatelo|, tahala som nite. Ked ponorite do karamelu vidlicku a vytiahnete ju von, vidite, ci sa nite tahaju alebo nie. ked sa tahaju, tak som na druhu ruku navijala tzv. hniezdo a ked stvrdol karamel, opat som ho nahriala a ked trochu vychladol, znovu som tahala nite. Ale pozor, ked som to robila prvykrat spalila som si ruku, lebo som to zacala tahat skoro, ked to bolo este kvapalne a popalila som si ruku. Snad som to vysvetlila.... (fotit sa to neda) Super je to, ked je to cerstvo spravene, v chladnicke to trochu zvlhne, ale potom sa daju na to lepit gulicky....no a ked je to von dlho a je vlhko zacne sa to topit, lebo nitky su tenunke a vlhko vo vzduchu ich skvapalnuje, ale nie je to take rychle. U nas na oslave skor zjedli tortu ako sa to znicilo. Odporucam robit na zaver, ked uz je vsetko hotove a mate aj predstavu o dekoracii.
Len pozor na to, ze vo vlhkom prostredi sa tie nite stratia - rozpustia!!!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Meggienka, ďakujem aj za ostatné dievčatá za recept i presne popísaný postup. Videla som ich na Tvojej torte a veľmi sa mi to páči, tak by som to rada skúsila.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tu najdete nieco http://www.taste.com.au/forums/viewtopic.php?t=5831
stranku treba prerolovat kusok dole
http://candy.about.com/od/sugarcandy/ss/spun_sugar_sbs_3.htm
google nite najde pod nazvom SPUN SUGAR
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dakujem Spagi.Velmi si pomohla aj mne.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Spagi, si poklad, ďakujem!!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
To je ono Spagi díky moc
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Karamelové nite:
100 g cukru
Karamelové nite pripravujeme tesne pred servírovaním. Cukor zahrejeme v malom hrnčeku tak dlho, až je svetlohnedý a úplne rozpustený. Hrnček s karamelom položíme na namočenú studenú utierku a vidličkou miešame, až sa cukor za vidličkou začne ťahať a tvorí „vlasy“. Pomocou vidličky okolo torty obtočíme karamelové nite. Ak nám karamel stuhne jednoducho ho znovu rozpustíme. Tortu uchovávame v chlade.
p.s.: nepamatam sa, odkial to mam a este som to neskusala. drzim palce.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vďaka!!!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som to raz videla v telke,rozpusteny karamel naberali lyzicou a zacali liat cez varechu,ryhlo kmitali tam a spat zice cez varechu ostali visiet vlasy
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No ja som to skúšala podľa časopisu Torty od mamy 1/2011. Po pár pokusoch som to vzdala
.Odhadnúť tú správnu teplotu je veľmi ťažké
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dievčatá a chlapci, mám na Vás prosbu o presný recept a postup výroby karamelových nití. Ďakujem za každú radu
.