reklama

Nite z karamelu


reklama

Dievčatá a chlapci, mám na Vás prosbu o presný recept a postup výroby karamelových nití. Ďakujem za každú raduBozkávam .

Pozrite si aj


reklama


reklama

fani, So, 04. 07. 2009 - 13:35

renkarenka, toto už zháňam asi rok ...a nič ...možno niekto vie...

Ja som ich robievala tak,že som si upálila cukor a taký horuci som liala z naberačky na vymastenu podložku.Ked si dáte okruhlu formu napr. otočenu naberačku viete si vytvarovat napr.košíček.

fani, So, 04. 07. 2009 - 16:23

Máš pravdu, to sa dá, ale nite to nie sú. Tie nite by mali byť napr.-na zákusku,torte,zmrzline - vypadá to ako jemnučké nitky -skoro ako cukrová vata, lenže nie tak husté.Kvietok Kvietok

Spagi, So, 04. 07. 2009 - 16:29

Ja som to robila takto - namocila som lyzicku do karamelu, oprela som ju o podlozku a potom som ruku natiahla prec od podlozky.Medzi podlozkou a lyzicou v ruke vznikli nite. Treda to skusat aby ste vedeli kolko namocit a ako rychlo a ako daleko tahat ruku od podlozky. Inak niekde tu na artmame pisala tusim Megienka, alebo Megie ako to ona robi, ma ich aj na jednej torte v albume Mrkám

Ďakujem Vám, tak ja to vyskúšam. Viem, že to tu už na nejakej torte bolo, ale nemôžem to nájsť. Bozkávam Bozkávam Bozkávam

No to bol moj pokus aj s postupom> POstup na nite:Dala som si upalit cukor, odstavila som ho a ked to trosku vychladlo / znitkovatelo|, tahala som nite. Ked ponorite do karamelu vidlicku a vytiahnete ju von, vidite, ci sa nite tahaju alebo nie. ked sa tahaju, tak som na druhu ruku navijala tzv. hniezdo a ked stvrdol karamel, opat som ho nahriala a ked trochu vychladol, znovu som tahala nite. Ale pozor, ked som to robila prvykrat spalila som si ruku, lebo som to zacala tahat skoro, ked to bolo este kvapalne a popalila som si ruku. Snad som to vysvetlila.... (fotit sa to neda) Super je to, ked je to cerstvo spravene, v chladnicke to trochu zvlhne, ale potom sa daju na to lepit gulicky....no a ked je to von dlho a je vlhko zacne sa to topit, lebo nitky su tenunke a vlhko vo vzduchu ich skvapalnuje, ale nie je to take rychle. U nas na oslave skor zjedli tortu ako sa to znicilo. Odporucam robit na zaver, ked uz je vsetko hotove a mate aj predstavu o dekoracii.Chichocem sa Mrkám
Len pozor na to, ze vo vlhkom prostredi sa tie nite stratia - rozpustia!!!!

Meggienka, ďakujem aj za ostatné dievčatá za recept i presne popísaný postup. Videla som ich na Tvojej torte a veľmi sa mi to páči, tak by som to rada skúsila.Bozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam

Karamelové nite:
100 g cukru
Karamelové nite pripravujeme tesne pred servírovaním. Cukor zahrejeme v malom hrnčeku tak dlho, až je svetlohnedý a úplne rozpustený. Hrnček s karamelom položíme na namočenú studenú utierku a vidličkou miešame, až sa cukor za vidličkou začne ťahať a tvorí „vlasy“. Pomocou vidličky okolo torty obtočíme karamelové nite. Ak nám karamel stuhne jednoducho ho znovu rozpustíme. Tortu uchovávame v chlade.

p.s.: nepamatam sa, odkial to mam a este som to neskusala. drzim palce.

noemi26, Po, 01. 04. 2013 - 11:13

ja som to raz videla v telke,rozpusteny karamel naberali lyzicou a zacali liat cez varechu,ryhlo kmitali tam a spat zice cez varechu ostali visiet vlasy

No ja som to skúšala podľa časopisu Torty od mamy 1/2011. Po pár pokusoch som to vzdala Úsmev Úsmev Úsmev Úsmev Úsmev Úsmev .Odhadnúť tú správnu teplotu je veľmi ťažké Plačem Plačem Plačem Plačem Plačem Plačem

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama