MMF nechce stvrdnúť
Pozrite si aj
ahoj annie. v cukríkoch to iste nie je, pridaj pr.cokor a ešte raz premies a vaľkaj na bielom škrobe, aj do MMF môžeš kľudne pridať škrob. Ale toto je Bohušova parketa. Ja sa Ti priznám, že ozdoby mi z MMF nikdy nešli. Radšej som si kúpila WI. Keď robím MMF zásadne podsypávam škrobom, je to jedno akým len aby bol biely. Keď idem hladiť tak si zasa nasypem škorbu na tortu a hladím rukami a hladídkom, zvyšný odstránim. On Ti krásne zakryje všetky póry. U MMF je dôležitý cukor musí byť čo najjemnejší.
Nech sa Ti darí !!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Považský som žiaľ nezohnala. Predtým som robila len z falošného marcipánu, ale draho to vychádza a je to nie celkom biele ... tak sa vrátim k starej metode prinajhoršom na tento víkend a potom skúsim niečo nové. ďakujem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tie americké cukríky majú 300g a tie Haribo v recepte od Bohuša 170g ,neviem, upravila si pomer cukru? Skús pridať cukor do maleho množstva MMF a uvidiš, čo to spraví. Inak ja používam len považský cukor.Nech sa ti darí!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj MMF tvrdne trocha dlhšie ako ostatné hmoty. Skús ho dať do chladnej miestnosti, lebo ked je teplo a vlhko tak nechce tuhnúť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
annie tiež som v Lídli kúpila americký marschalow ja som robila s toho aj ozdoby aj som poťahovala,ale mäkké som to nemala mne tie ozdoby stvrdli asi tak na druhý deň a aj na torte to bolo super cukru tam ozaj išlo dosť,ale mala som ten Považský,urob tak ako tuto napísala Matulienka nech sa darí!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ako napísala Dada.m naozaj je potrebné upraviť pomer cukru. do amerických cukríkov dávam skoro celý kg cukru. A korunný cukor nie je dobrý je príliš hrubý.
"Piecť môže každý!"
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som tiež robila MMF. Prvý krát bol dobrý, otom mi bol gumový a dotretice stvrdol. Neviem, čo som robila zle. Teraz robím kvety z roll decor icingu, pridám doň práškový cukor a škrob. Nestvrdne to celkom, ale som spokojná.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som tento víkend tiež robila kvety a hríby a skoro som včera skolabovala, že sú mäkšie ako boli keď som ich v nedeľu dorobila. Ale je to počasím. Nabrali vzdušnú vlhkosť. Ak sa počasie nezmení, dám k nim na jedeň deň sušičku.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som tam pridala ešte cukor a zdalo sa to tuhé, aj sa s tým už krásne pracovalo a ráno som bola takisto šoknutá ... čo je v sáčku, je tvrdé (to čo som nespotrebovala) a kvetinky na vzduchu zmäkli!!! takže asi fakt vzdušná vlhkosť ...
ja som to ináč nerobila z celého balenia, ale len po trochách a cukru som už minula neúrekom! ale zoženiem niekde ten považský a dám mu ešte šancu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Môžeš skúsiť aj z lidlovského pr. cukru, mne sa osvedčil aj ten, kvietky síce schli trochu dlhšie, ale nakoniec stvrdli, keď som pridala ešte trochu solamylu do zvyšku hmoty, tie boli tvrdšie skôr, ako tie, čo som robila deň predtým.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Najlepší je fakt Pov.cukor skús ho pozrieť v Jednote, moje kvietky ktoré v kuchyni ani trochu nestvrdli cez noc v špajzi ostali pekne tvrdé. Tak len uskladniť v čo najchladnejšej miestnosti nie však v chladničke tam tiež zmäknú
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Prosim mohol by mi niekto napisat ten recept na MMF....Vopred Dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Prosim mohol by mi niekto napisat ten recept na MMF....Vopred Dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Prosím poraďte mi, kde robím chybu! Mám biele americké maschmallow z Lidla, cukor som použila korunný. Postupovala som podľa návodu, no hmota mi nechce stvrdnúť - robila som z nej kvietky. Dala som tam málo cukru???
Prvý krát som to skúšala z Jojo cukríkov a to stvrdlo. Bojím sa, že keď s týmto potiahnem tortu, tak sa mi to roztečie! Nie je to v tých marschmallows cukríkoch?