MMF popraská
Pozrite si aj
neviem, či odhadnem príčinu, ale myslím, že by to mohlo byť hustým MMF - t.j. mnoho cukru. Ak je mäkkší, tak nerobí takéto ako keby "vrásky". (ale potom sa zase viac naťahuje) A keď vyvaľkáš, tak hneď poťahuj, nenechaj ani chvíľku vyvaľkaný plát stáť. Treba ti aj rýchlo uhládzať na torte. A s niektorými typmi cukríkov nemám dobré skúsenosti - MMF je potom ako keby také gumové. Napr. Jojo cukríky nemám rada. Dobré sú americké cukríky z Lidla, alebo potom klasika - Haribo dolce rubino. Tie nesklamú
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem za radu skúsim to nabudúce urobiť redšie. Mala som Haribo dulcia rubino z lidla a dala som tam cca. 60 dkg cukru.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tokoska stačí dať 50 dkg cukru a bude to také elastické, nie husté...No a práškový cukor pravdaže Považský, iný nie !
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a prečo neskúsiš iný poťah podľa mňa je to pracné a aj tak na každej torte sa to stane ja čo som robila s mmf tak sa to stalo či som dala veľa alebo málo a keď tak to popráš cukrom alebo solamylom aby to zapchalo tie vrásky dúfam že som pomohla
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Díky ešte to skúsim deťom to chutí. Muška a aký robíš poťah ty?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja dávam K2 alebo RDI a teraz skúšam nové hmoty
skus a do MMF sa zle otláča patchvork lebo je taký gumený a ono sa to vrati naspä
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja pridávam trochu cery,je potom tvárnejšia,ale najradšej robím z varny
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dlho mi trvalo kym som prisla na dobru "konzistenciu" MMF..Ja vobec nedavam 2PL vody a cukru maximalne 400g..Potah je vzdy dobry, postavicky tvrdnu trosku dlhsie, ale to mi nevadi. Podla mna si tam mala viac cukru, skus menej a bude to oki
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
skuste do hmoty MMF pridat lyzicu oleja,potom je elastickejsia a nepraska, treba dore premiesit a valkat na poolejovanej doske,nech sa dari
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja robím len MMF a som s tým spokojná. Občas sami to stane tiež, ale je to tým, že je tam viac cukru.Cukor nikdy nevážim. Pridávam dotiaľ , kým je hmota taká, akú ju potrebujem.
Nech sa Ti darí....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
všetký ešte raz ďakujem za rady budem skúšať a potom dám vedieť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte robila som MMF už 2krát a vždy keď ním potiahnem tortu tak sa mi to v niektorom rožku akokeby popraská má to také malé trhlinky, nie je to roztrhnuté ale nie je to také hladučké ako na vrchu torty. Prosím poraďte kde robím chybu