reklama

MMF popraská


reklama

Ahojte robila som MMF už 2krát a vždy keď ním potiahnem tortu tak sa mi to v niektorom rožku akokeby popraská má to také malé trhlinky, nie je to roztrhnuté ale nie je to také hladučké ako na vrchu torty. Prosím poraďte kde robím chybuPlačem

Pozrite si aj


reklama


reklama

neviem, či odhadnem príčinu, ale myslím, že by to mohlo byť hustým MMF - t.j. mnoho cukru. Ak je mäkkší, tak nerobí takéto ako keby "vrásky". (ale potom sa zase viac naťahuje) A keď vyvaľkáš, tak hneď poťahuj, nenechaj ani chvíľku vyvaľkaný plát stáť. Treba ti aj rýchlo uhládzať na torte. A s niektorými typmi cukríkov nemám dobré skúsenosti - MMF je potom ako keby také gumové. Napr. Jojo cukríky nemám rada. Dobré sú americké cukríky z Lidla, alebo potom klasika - Haribo dolce rubino. Tie nesklamú Mrkám

Tokoska, St, 10. 06. 2009 - 10:59

Ďakujem za radu skúsim to nabudúce urobiť redšie. Mala som Haribo dulcia rubino z lidla a dala som tam cca. 60 dkg cukru.

evicka, St, 10. 06. 2009 - 11:53

Tokoska stačí dať 50 dkg cukru a bude to také elastické, nie husté...No a práškový cukor pravdaže Považský, iný nie !Slnko Slnko

Muška, St, 10. 06. 2009 - 11:58

a prečo neskúsiš iný poťah podľa mňa je to pracné a aj tak na každej torte sa to stane ja čo som robila s mmf tak sa to stalo či som dala veľa alebo málo a keď tak to popráš cukrom alebo solamylom aby to zapchalo tie vrásky dúfam že som pomohla Mrkám Kvietok Slnko

Tokoska, St, 10. 06. 2009 - 14:10

Díky ešte to skúsim deťom to chutí. Muška a aký robíš poťah ty?

Muška, St, 10. 06. 2009 - 22:58

ja dávam K2 alebo RDI a teraz skúšam nové hmotyTlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam skus a do MMF sa zle otláča patchvork lebo je taký gumený a ono sa to vrati naspä Áno Áno Áno Áno Áno Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce

pachola, St, 10. 06. 2009 - 14:44

ja pridávam trochu cery,je potom tvárnejšia,ale najradšej robím z varny

ajka7, St, 10. 06. 2009 - 17:22

dlho mi trvalo kym som prisla na dobru "konzistenciu" MMF..Ja vobec nedavam 2PL vody a cukru maximalne 400g..Potah je vzdy dobry, postavicky tvrdnu trosku dlhsie, ale to mi nevadi. Podla mna si tam mala viac cukru, skus menej a bude to oki Slnko Kvietok

niki, St, 10. 06. 2009 - 17:32

skuste do hmoty MMF pridat lyzicu oleja,potom je elastickejsia a nepraska, treba dore premiesit a valkat na poolejovanej doske,nech sa dariSlnko

Ja robím len MMF a som s tým spokojná. Občas sami to stane tiež, ale je to tým, že je tam viac cukru.Cukor nikdy nevážim. Pridávam dotiaľ , kým je hmota taká, akú ju potrebujem.
Nech sa Ti darí....Kvietok

Tokoska, St, 10. 06. 2009 - 18:05

všetký ešte raz ďakujem za rady budem skúšať Torta a potom dám vedieťSlnko

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jesenné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama