reklama

Krehký jablčník

Pridal/a ketrin dňa 27. 03. 2010 - 09:28 - Recepty ketrin
obrázok k receptu

reklama

Výborný jemný koláčik, po ktorom sa vždy len tak zapráši

Ingrediencie
175 gramov Palmarin
175 gramov práškový cukor
5 kusy vajce
175 gramov mleté orechy
900 gramov jablká
280 gramov kryštálový cukor
1⁄2 gram prášok do pečiva
1 balík vanilkový cukor
175 gramov hladká múka
Postup

Žltka vymiešame s práškovým cukrom, maslom a vanilkou do penista, pridáme múku s PDP orechy a dáme na pripravený plech, cesto je dosť husté, takže ho treba stierkou pekne uhladiť, také má byť.

Postrúhané jablká vytlačíme a udusíme bez vody a cukru za stáleho miešania. Takto pripravené ich rozotrieme na surové cesto, na plech, poprepichujeme vidličkou a dáme piecť asi na 200°C na 30-40 min.

Bielka vyšľaháme s kryštálovým cukrom normálne a rozotrieme na takmer upečený koláč a dáme ešte zapiecť do ružova. Dobrú chuť!

Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút
Zatiaľ nehodnotené

reklama


reklama

kathy, Ne, 28. 03. 2010 - 18:18

bielka sa maju slahat nad parou s cukrom,alebo nie.

Kedy sa dáva to maslo, alebo hera? Nemá sa to triet s cukrom na začiatku?Prekvapenie

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama