Kopec otázok
Pozrite si aj
No odpoviem ti len na to s cim mam sama skusenosti.Do MMF dam tolko cukru kolko je potrebne aby sa mi s hmotou dobre robilo.Zalezi to asi aj od teploty v miestnosti kde pracujes.Taktiez aj cukor byva roznej kvality.Myslim ze v niektorom je viac skrobu.Podla mna je najlepsi ten modry Povazsky.Pokial potrebujem bielu potahovku tak rozpustam cukriky Haribo,tak ako ma Bohus na obrazku.Najlepsie sa mi vsak potahuje s Jojo cukrikmi-tymi ruzovo bielymi.S tymi vsak potahujem iba ak chcem ruzivy potah.Menej sa lepia a potah je pruznejsi a netrha sa.Pozri si moje srdiecko.Ruzicky sa mi najlepsie robia z mliecneho marcipanu.Su tensie ako tie z MMF,ktore tiez neviem urobit take pekne tenke.Co sa tych ruziciek tyka,vyborni majstri z tejto stranky ich robia na drotiku.Urcite najdes tu niekde postup.Ja vsak na tortu nic co je nejedle nedavam,ale to je iba moja filozofia zdobenia.S tymi prsiami ti neporadim lebo som ich este nerobila.Ak ti vsak mozem prezradit moje predsavzatie tak ich ani robit nebudem.Jednak by som to ani nevedela a urcite sa mi paci ina vyzdoba.Ale...nech sa paci.Kazdemu nieco ine. Tak nech sa ti dari a hlavne sa potom nezabudni pochvalit
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj sedulko ja len k tým prsiam, s ostatnými ti budú musieť poradiť druhí, ja ich poťahujem tak, že si rozvaľkaný marcipá-asi na 5 mm a niekedy viac, aby sa netrhal na nezrovnalostiach zospodu chytím na predlaktiaa najskôr opatrne vložím na mdzeru medzi prsiami a postupne povoľujem. Potom marcipán uhládzam od stredu opatrne. Treba to len zručnosť a keď sa náhodou prvý raz nepodarí, verím že na druhý raz už ano
Tak prajem veľa zdaru
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
K 2: kvety nechávam stuhnúť voľne a potom ich dávam na tortu. Dajú sa uložiť aj dosť blízko k sebe. Medzery, ktoré vzniknú, vyplním lístkami alebo malými kvietkami.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte národné umelkyne a umelci v pečení a hlavne v zdobení.
Pomaly sa mi čas kráti a chystám sa na svoje prvé prsia. Stále si čítam témy a reakcie ale na niektoré otázky som nenašla odpovede. Snáď si niekto nájde čas odpovedať mi aspoň na niektoré.
1. Dvakrát som robila MMF, ale stále bolo veľmi riedke a tak som musela dať viac cukru ako je v recepte (podľa Bohuša). Raz som aj urobila z toho ružičku, ale veľmi sa mi nepáčila - cesto bolo dosť hrubé. A MMF je také matné (onedlho dám aj foto - toru na deň otcov). Ako dosiahnete tie krásne kvietky z MMF - lesklé a tenké?
2. Ako aranžujete kytice??? Ja som si urobila kvietky, nechala vyshnúť, lae keď som potom chcela robiť kyticu, tak som ich nemohla dať tesne vedľa seba, elbo sa mi lámali. To ich necháte vyschnúť v takom zoskupení ako budú na torte??? (to so zas mala problém na tej torte k promóciám - tiež dám o chvíľku)
3. A teraz k tým prsiam - ako ich poťahujete, že nemáte nikde záhyby, nikde to nie je spájané a sú také krásne hladké?
Asi to sú zmätené otázky, ale neviem sa lepšie vyňadriť


Ďakujem za akúkoľvek odpoveď