
Výborný zákusok vhodný nielen na sviatky.
Kakaová piškóta: | ||
4 | kusy | vajce |
4 | polievkové lyžice | práškový cukor |
4 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
trocha | prášok do pečiva | |
1 | polievková lyžica | kakao |
Kokosový plát: | ||
7 | kusy | bielok |
300 | gramov | práškový cukor |
120 | gramov | kokos |
2 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
prášok do pečiva | ||
Plnka: | ||
7 | kusy | žĺtok |
200 | gramov | práškový cukor |
2 | polievkové lyžice | kakao |
2 | polievkové lyžice | káva |
250 | gramov | Palmarin |
300 | millilitrov | mlieko |
2 | polievkové lyžice | cukor |
1 | balík | Zlatý klas |
250 | gramov | Palmarin |
Falošný marcipán: | ||
250 | gramov | Cera |
250 | gramov | práškový cukor |
125 | gramov | sušené mlieko |
trocha | mandľová aróma |
Ingrediencie:
11 vajec, 10 dg prášk. cukru, 12 dg kokos, 6 pl polohrubej múky, prášok do peč., 2 pl kakaa, čiernu kávu, palmarín /maslo/, zlatý klas, 3 deci mlieka, cera, sušené mlieko.
Postup:
1. Kakaová piškóta: Zo 4 vajec upečieme kakaovú piškótu. 4 žltky 4 PL práškový cukor vymiešame do peny. 4 bielka vyšľaháme na tuhú penu. Do vymiešaných žltkov postupne striedavo pridávame 4 PL polohrubej múky zmiešanej s práškom do peč. a 1 PL kakaa a vyšľahanu penu.
2. Kokosový plát: Ďalej upečieme kokosový plát zo 7 bielkov 30 dg prášk. cukru vyšĺaháme tuhú penu postupne pridáme kokosovú múčku a polohrubú múku zmiešanu s praškom do peč.
3. Plnka 1: 7 žĺtkov 20 dg práškového cukru, 2 PL kakaa, 2PL varenej kávy šľaháme do zhustnutia. Do vychladnutej zmesi pridáme celý Palmarín /maslo/
4. Plnka 2: Z 3 deci mlieka, hrsti cukru a Zlatého klasu uvaríme puding. Po vychladnutí pridáme celý Palmarín /maslo/.
Plnenie:
Na kokosový plát natrieme plnku 1. Položíme na ňu hnedú piškotu.
Natrieme ju plnkou 2. Z tejto plnky si odložíme na potretie bokov.
Takto naplnený zákusok rozrežeme na 3 pozdĺžne pásy. Obalíme jednotlivo falošným marcipánom.
môžeš upresniť ingrediencie na tú kakaovú piškotu, asi som to nepochopila. ďakujem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
4 žltky 4 PL práškový cukor vymiešame do peny. 4 bielka vyšľaháme na tuhú penu. Do vymiešaných žltkov postupne striedavo pridávame 4 PL polohrubej múky zmiešanej s práškom do peč. a 1 PL kakaa a vyšľahanu penu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Teraz som si všimla, že v bode 3 som vynechala 2 PLlyžice kakaa. Takže ešte raz
3.7 žĺtkov 20 dg práškového cukru, 2 PL kakaa, 2PL v
arenej kávy šľaháme do zhustnutia. Prepáčte.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Neviem ako sa tam dostal ten čas prípravy, Svedčí to o mojej počítačovej zdatnosti. Prepáčte