Kandizované ruže
Pozrite si aj
Aj mne sa páčia
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
I think this board is the proper place to ask you about the activation proccess. My link is not working properly, do you know why it is happening? http://www.tortyodmamy.sk/?9b402134a72a37fbc8fec6e9a5e,
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tá torta je nádherná. Aj mňa by zaujímalo aké sú to ruže a z čoho sú vyrobené.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No, už som našla odpoveď, takže už viem, že sú obalené do kryš. cukru.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ked vam nik odpisal tak skuste toto:
KANDIZOVANIE KVETOV.
500G praskov.cukru.2 vajecne bielky a ciste cerstve osusene kvety so stonkou aspon 3cm
Bielky a 3 PL vody dame do hlbsej nadoby.Rozmiesame vidlickou tak,aby sa netvorila pena.Do misky dame jemny cukor.Kvety alebo plody namacame do bielkov a opatrne nimi pohybujeme hore-dolu,aby sa uplne navlhcili.Cukrom najprv posypeme vnutro kvetu ,potom ho v nom opatrne poobraciame.Ked zmes bielkov ,vody a cukru uschne,treba celu proceduru este niekolko krat zopakoovat.Bielok a cukor vytvaraju priehladny obal.Potom sa kvety a plody zavesia za stonky ,aby dobre preschli.Vo vykurovanej suchej miestnosti trva 3-4 dni ,kym nadobudnu pergamenovy vzhlad.Kvety vydrzia cele mesiace ,su vhodne na zdobenie tort a zakuskov.Vhodne kvety su sirôtky,ruze nepravy rumancek mata,medovka.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
kvety sa myslia živé?
A ináč, pekne ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Skúšala kandizovať kvety. Robila som fialky. Postupovala som presne podľa tohto receptu. Zostali ako pocukrované, bielok sa mi ani pri naklepšej vôli nedostal na všetky miesta kvetu. Niektoré som použila a niektoré vyhodila. Ostatné som odložila. Po čase zmenili farbu, kde sa nedostal bielok a cukor, tam splesniveli.Takže môj pokus o kandizovanie nedopadol najlepšie. Možno niekto poradí konkrétnejšie, ako na to.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj Fani, asi podľa Tvojej skúsenosti ostanem radšej pri klasike.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem veľmi pekne za radu, isto vyskúšam, lebo ma čaká jedna torta, na ktorej mi dosť záleží, tak držte palce, aby som to zvládla. Ešte raz vďaka.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som asi slepá, ale 3 dni hľadám tortu s kandizovanými kvetmi a neviem ju tu nikde nájsť, pomôžete???
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Lienka 100, nevzdávaj sa. Aj negatívna skúsenosť ťa mnohému naučí, Ja to rozhodne budem skúšať ďalej. Mám jednu starú kuchársku knihu a v nej sa torty zdobili iba kandizovanými kvetmi, Musí byť ako na to fígeľ.. Treba ho nájsť..tak neváhaj a skúšaj. Možno ho nájdeš práve ty.Veľa zdaru.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no a keď ich urobíme tak si dáme zdravé sladké
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dnes som tu videla krásnu tortu, ktorá bola bola ozdobená kandizovanými ružami. Vie mi niekto poradiť, ako sa také ruže robia? ĎAKUJEM.