reklama

K2 a poschodová torta -poradíte mi?

JankaM , 17. 05. 2008 - 22:30

reklama

Dievčatá, mám k Vám prosbu.
Chcela by som robiť poschodovú tortu. Prvýkrát mám doma K2, mám ho zatiaľ v chladničke, stačí ho trochu zohriať na izbovú teplotu a hneď môžem s ním robiť? Ako mám postupovať, keď by som ho chcela zafarbiť?
Ešte sa chcem spýtať, keď robíte poschodovú tortu, a celá je marcipánová, spájate jednotlivé kruhy niečím? Bojím sa či mi to pri prevoze torty nemôže spadnúť.
A ešte aj ako tam pripevňujete kvietky, treba dať pod kvietok trochu krému, alebo ako? Bude to moja prvá takáto torta, tak by som bola veľmi rada, keby ste mi trochu pomohli. Nerada by som to totiž celé zbabrala. Veľmi Vám všetkým ďakujemKvietok

Pozrite si aj


reklama


reklama

Ahoj,
K2 nemusíš mať v chladničke, ale ak ju už máš v chladničke, skús si ju trochu nahriať v rúre, ja to tak robím, musí mať konzistenciu ako plastelína. A farbí sa celkom ľahúčko. Farbu pridávaj po troške, kým nezískaš potrebný odtien. Veľmi dobre sa s nou pracuje, to zistíš aj sama. Kvietky pripevnujem na tortu troškou krému alebo trošičkou vody ( spodnú časť kvietku potriem štetcom namočeným do vody ). Ak dávam na tortu ruže spustené z vrchu dolu, tie už musím napichnúť na špáratká, lebo by sa zošuchli aj s krémom dolu.
Ešte k tej poschodovej torte - ak je len z dvoch častí, tak povrch spodnej potriem krémom a priložím druhú tortu, ak robím viac poschodovú, tak medzi to vkladám podstavce.Mrkám

JankaM, Ne, 18. 05. 2008 - 11:07

Ďakujem ti veľmi pekne. Ja mám ale práškovú farbu, tiež ju mám po troške pridávať, alebo ju mám najskôr v niečom rozpustiť? Dajú sa z K2 robiť aj ružičky? Kvietok

Janka aj ja používam zväčša práškové farby, najprv si farbu nasypem na tanierik a pridám trošičku vody, potom pridávam do hmoty. A ružičky tiež robím z K2, takisto aj figúrku macíka. Kvietok Objímam

JankaM, Ne, 18. 05. 2008 - 11:23

adrejka
Mám z toho trochu obavy, lebo niektoré dievčatá písali, že sa im K2 lepí, roztápa a neschne dobre, ty s tým máš dobré skúsenosti?Kvietok

Ahoj, ja mám s K2 veľmi dobré skúsenosti a používam ju už asi tak 5 rokov, dovtedy som si robila nepravý marcipán so sušeného mlieka, ale to sa s touto hmotou nedá ani porovnať. Ak sa ti hmota lepí, pridaj do nej preosiaty práškový cukor a musíš ju hniesť, kým nespevnie. Na vyvaľkanie používam valček z umelej hmoty, takisto doska musí byť z umelej hmoty. Ked ju ideš vaľkať, musíš si dosku pocukrovať, a takisto počas vaľkania pocukrovať aj zvrchu, aby sa neprilepila.
A tú hmotu si z chladničky kludne vylož, ja ju v chladničke vôbec nemám. Mám ju uloženú v krabici. Ak neminieš všetku hmotu, zabaľ ju do sáčku, nenechávaj ju len tak, lebo ti obschne, a pri dalšom použití bude trošku hrudkovitá. Potom ju premeliem na mlynčeku a zase je hladká. Takže veľa úspechov.
Ak chceš, pozri si môj album. Ahoj.Mrkám

JankaM, Ne, 18. 05. 2008 - 13:45

Andrejka,
máš naozaj pekné tortičky, veľmi ti ďakujem za tvoje rady, veľmi si mi pomohla.
Ale predsa mám ešte jednu otázku: Na poťahovanie sa mi to robí dobre s K2, len som sa ešte chcela spýtať, ružičky sa mi veľmi nedarili, lebo to bolo dosť mäkké a nedržalo mi to tvar, mám to nejako nechať stuhnúť alebo zaschnúť?Kvietok

Janka, skús hmotu prehniesť s práškovým cukrom ako som už spomínala, ale ked sa ti bude zdať že to nie je ešte ono, nechaj ju odležať na vzduchu a ona potom sama trochu stuhne. Len ju nedávaj do chladničky, lebo ti bude "sliziť". A hotové ružičky tiež nechaj volne uschnuť na vzduchu, akurát tácku alebo podložku kam ich budeš ukladať posyp cukrom, lebo sa ti prilepia.Kvietok Kvietok

JankaM, Ne, 18. 05. 2008 - 14:22

Ešte raz ti moc ďakujem. Potom pošlem čo som stvorila. Kvietok

Edka, Po, 19. 05. 2008 - 13:02

Janka ! Ja tiež používam K2 a som spokojná . Ja ale namiesto cukru pridávam, keď terba , trochu Solamylu a tiež s tým posypujem dosku . Iste je dobrý aj práš.cukor ale Solamyl je jemnejší. Veľa úspechov !Kvietok

minulý týždeň som sa stretla ešte z lepšou potahovaciou hmotou ako je k2 je perfektná , elastická a keby sa náhodou roztrhla dá sa scelit trocha liehu alebo vodka . perfektne sa sňou potahuje až do malých detajlou kupuje sa aspoň čo ja viem v 7 kilovom vedre a stojí 1800 sk ale oplatí sa to neobanujete

KatkaRF, Po, 19. 05. 2008 - 20:34

Dievcata a ako potahujete trojposchodovu tortu, ked je bez podstavca? Kazdu tortu obalujete zvlast a potom uz obalenu davate na seba a medzi jednotlive poschodia davate krem?

zistím ako sa volá a dá sa kúpiť na Harmincovej 1 v Bratislave je to špecialný obchod pre nás šikulky majú tom pomocky od A po Z pod jednou strechou a ešte vám niečo prezradím používam aj gélove farby a odtiene nádhera také jaké su na vrchnačiku a stačí to len na špičku noža a prekrásna farba aj ta sa tam dá kúpit stojí 129sk a vydrží dlho ja si teraz idem kúpit každú farbu je ich asi 24.Úsmev Úsmev Úsmev

jarka22, Ut, 20. 05. 2008 - 07:58

ahojte šikulky poradite aj mne?Chcem sa spytať,že ked chcem potiahnuť tortu hotovym marcipanom čim môžem potreť korpus?Lebo som robila ružičky z marcipanu a pušťali sa mi na kreme.Krem som mala z cukru masla a pudingu.Ja vas prosim zoZlomené srdce,poradte mi.
Najskôr sa chcem učiť z hotoveho a ak to pôjde budem skušať tak ako vy robite.Ale mam čo robiť,bavi ma to a preto sa chcem naučiť.Vopred vam pekne dakujem!!!

babky poradte aj mne prosim mam len 18 a robila som iba jednu tortu zatial vydarila sa celkom a teraz mam an krku jednu svadobnu a jednu na 80ku chcem sa opytat ked je 3poschodova torta davate nieco medzi jednotlive poschodia alebo iach iba natriete kremom neprepadne sa jedna do druhej????dakujem bambulky

a este jedna vec kde si mozem objedna K2 je to naozaj dobre? a neate skusenosti anhodou s mliecnym marcipanom zo salka?netopi sBozkávam a to?

zlatat, Ne, 29. 11. 2009 - 19:29

Ja sa tiež chcem spýtať, mohli by ste mi prosím niektorá napísať zloženie K2? Je vhodná pre celiatikov?
ďakujem

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama