reklama

jedlá láva na sopku


reklama

šikulky, prosím Vás, viete mi niekto poradiť? Robím na zajtra tortu Jurský park - krajinka s dinosaurami, papraďami a sopkou. Sopka bude bábovka asi bez polevy a na nej láva - podrvené a rozpustené tvrdé cukríky. Mám to odskúšané, funguje to. Len sa chcem spýtať, či tú lávu môžem dať na sopku už dnes, či sa nerozpustí alebo ináč nezničí do zajtra. Podľa mňa by sa nemala, keď pod ňou nebude ani krém ani poleva. Keby som predsa len dala čoko polevu, zničila by sa láva? Čo myslíte? ďak.

Pozrite si aj


reklama


reklama

fani, Pi, 06. 11. 2009 - 08:59

Môžeš prezradiť, ako presne tú lávu z cukríkov robíš? a z akých?Zlomené srdce Zlomené srdce Kvietok Kvietok

z cukrikov typu Bonpari (ci ako sa to pise :).
teraz som skusala znacku Tesco. Normalne som ich na doske podrvila tlcikom na maso, dala na teflonovu panvicku a na miernom ohni sa dost rychlo roztopili. Naliala som to na papier na pecenie, nechala stuhnut a zlupla dole. To bola skuska. Ked budem mat hotovu sopku, polejem priamo ju, aby vznikli prudy lavy a na vrch pozastrkujem stuhnute prudiky, ktore si pripravim na papieri na pecenie - aby stali do vysky. To akoze strieka lava pri vybuchu. Medzi to este prskavky, ak to bude pekne. Chcem skusit pridat do tych roztopenych cukrikov aj cervene farbivo, lebo v kazdom sacku cukrikov je len par z nich cervenych, to by som musela kupit vela balickov.
inac, inspiracie si mozete pozriet tu: http://www.coolest-birthday-cakes.com/volcano-cake.html
ale tam je len jedna sopka s takouto lavou, ostatne ma moc nenadchli. A este aj tato je robena z nejakych inych prisad, len som na nete nasla aj ten moj recept a naozaj funguje. Bolo to pekne cervene priesvitne - ako naozajstna lava.

Pokiaľ "láva" stvrdne už vydrží. Len by som sa bála nalievať ešte teplú lávu na čokoládu alebo plnku - to by sa určite roztieklo. Ja by som si komplet lávu narobila na papier a potom ju tuhú len naaranžovala na čokoládu a ešte do teplej by som nahádzala mierne podrvené cukríky, aby to vyzeralo ako hrudy. Inak to s tými "striekancami" pri výbuchu je perfektný nápad (aj to na fotke dobre vyzerá). Pred pár rokmi som robila sopku, ale ako lávu som použila želatínu. Určite to nebolo také pekné a efektné ako v tom linku. Držím palce, nech sa Torta vydarí.

fani, Pi, 06. 11. 2009 - 13:53

Ďakujem za super nápad. Ešte so takú tortu ani nevidela. Určite ju zverejni.Držím palceTorta Torta Torta Zlomené srdce Zlomené srdce

fotka je už tu, môžete si ju pozrieť v mojom albume. Hoci láva nevyšla tak pekne, ako som dúfala. Odporúčam Tesco cukríky Drops, z tých to krásne stvrdne. Musela som ju prerábať, lebo najprv som to skúšala z nejakých cukríkov s obrázkom Ferda Mravca na obale. Takže som nemala už čas sa s tým pohrať.

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama