Figová saláma

Pridal/a Irma

Vláčna zmes sušeného ovocia obalené marcipánom.

Figová saláma - recept
Výnos
Porcie
ZdrojZ kuchárského časopisu.
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
1 hod

Ingrediencie

100gramovsušené figy
100gramovsušené datle
50gramovsušené marhule
100gramovmandle
50gramovhrozienka
100gramovkeksy
100gramovmaslo
200gramovčokoláda
2polievkové lyžicemandľový likér
300gramovmarcipán
150mililitrovpomarančová šťava
50gramovsušená papaya
200gramovpráškový cukor

Inštrukcie

Figy, ďatle, marhule, papayu a hrozienka nakrájame na drobno. Pomarančovú šťavu dáme zohriať a nasypeme do nej posekané ovocie. Maslo roztopíme a pridáme kúsky čokolády. Primiešame rozdrvené keksy, mandle, likér a napučané sušené ovocie. Dobre zamiešame. Masa by mala byť vláčna, pri šúlaní by mala držať spolu.

Masu rozdelíme na 4 kusy a vyváľame "salámy". Zabalíme do papiera na pečenie a uložime do chladničky na stuhnutie (na noc).

Marcipán, alebo obalovaciu hmotu-WI, rozvaľkáme na 4 kusy aby sa doň dali zabaliť jednotlivé jemne navlhčené valčeky. Pred vysušením chránime "salámu" zabalením do mikroténu, alobalu... . Pred podávaním narežeme na jednotlivé kúsky.

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (2 hlasy)

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.