Vláčna zmes sušeného ovocia obalené marcipánom.

Výnos | |
---|---|
Zdroj | Z kuchárského časopisu. |
Čas prípravy | 1 hod |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 1 hod |
Ingrediencie
100 | gramov | sušené figy |
100 | gramov | sušené datle |
50 | gramov | sušené marhule |
100 | gramov | mandle |
50 | gramov | hrozienka |
100 | gramov | keksy |
100 | gramov | maslo |
200 | gramov | čokoláda |
2 | polievkové lyžice | mandľový likér |
300 | gramov | marcipán |
150 | mililitrov | pomarančová šťava |
50 | gramov | sušená papaya |
200 | gramov | práškový cukor |
Inštrukcie
Figy, ďatle, marhule, papayu a hrozienka nakrájame na drobno. Pomarančovú šťavu dáme zohriať a nasypeme do nej posekané ovocie. Maslo roztopíme a pridáme kúsky čokolády. Primiešame rozdrvené keksy, mandle, likér a napučané sušené ovocie. Dobre zamiešame. Masa by mala byť vláčna, pri šúlaní by mala držať spolu.
Masu rozdelíme na 4 kusy a vyváľame "salámy". Zabalíme do papiera na pečenie a uložime do chladničky na stuhnutie (na noc).
Marcipán, alebo obalovaciu hmotu-WI, rozvaľkáme na 4 kusy aby sa doň dali zabaliť jednotlivé jemne navlhčené valčeky. Pred vysušením chránime "salámu" zabalením do mikroténu, alobalu... . Pred podávaním narežeme na jednotlivé kúsky.
Recepty:
- prečítané 8198x
- Pridať nový komentár