Domaci chlebik

Pridal/a kovka
vynikajuci cerstvy chlebik podla vlastnej chuti
Domaci chlebik - recept
Výnos
Porcie
Zdrojmoj manzel
Čas prípravy
2 hod
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
2 hod

Ingrediencie

1/2 cerstve drozdia (al.1 pl suseneho)
500g hladkej muky t650 (nemusi byt)
alebo 350g hladkej a 150 celozrnnej (raznej, spaldovej)
2 Čl soli
1 hrncek vody (opatrne s vodou)
ovsene vlocky, tekvicove a slnecnicove semiacka podla chuti
cela rasca
vlaske orechy (kto chce vyskusat)

Inštrukcie

Drozdie nechat rozpustit vo vlaznej vode a trosku nechat nakysnut.. Zmiesat muku (kto chce biely, tak len bielu, kto chce tmavsi, tak aj celozrnnu), sol (nezabudnut, je to hrozne bez soli (giggle) ), semiacka, kto chce za hrst ovsenych vlociek (nemusia byt, je to len na obmenu), rascu a zmiesajte s vodou a drozdim. Vody prilievat opatrne, aby cesto nebolo moc riedke, aby sa nelepilo moc na ruky a aby sa dalo hniest a vypracovat cesto.. Ak chcete experimentovat, mozete upalit trosku cukru na karamel a zaliat ho vodou a to pouzit do chlebu, bude mat tmavu farbu ako z pekarne ;-) My ho robime v miske-kyske, takze kysnutie je rychle, nechame ho 2x vykysnut (ak nemate kysku, tak nechat kysnut kym nezdvojnasobi svoj objem), potom ho dame do formy a nechame kysnut este cca 30min. a sup s nim do rury na 200°C/60 min. Pecieme bud v remoske, ktoru vysypeme len mukou, aby sa neprilepil (2.1/2hod.dat na vrch alobal, aby sa nepripiekol zvrchu).. alebo v silikonovej pozdlznej forme, tu netreba vysypat ani vytriet nicim.. alebo len na plechu vysypanom mukou a vytvarujeme ho v rukach bud na okruhly alebo podlhovasty bochnik... Mozete (nemusite) dat pri peceni do rury na spodok plech s vodou, ktora sa bude vyparovat a chlebik bude mat super korku..(nie vzdy davame) A tiez vrch chlebika pred pecenim narezat do kriza alebo pozdlzne pasiky..;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) Po upeceni potriet cely studenou vodou a nechat na mriezke vychladnut.. Je suprovy :-P :-P :-P

Poznámky

Pecieme skoro kazdy 3. den, lebo sa rychlo zje, co je tak dobry ;-) ;-) ;-) Muky obmiename skoro stale, len tak odoka ako sa podari..

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.