Domaci chlebik

Pridal/a kovka

Vynikajuci čerstvý chlebík podľa vlastnej chuti

Domaci chlebik - recept
Výnos
Porcie
Zdrojmoj manzel
Čas prípravy
2 hod
Čas varenia / pečenia
1 hod
Celkový čas
3 hod

Ingrediencie

500gramovhladká múka T-650
1⁄2kusdroždie čerstvé
2čajové lyžičkysoľ
1hrnčekvoda
  ovsené vločky
  tekvicové semienka
  vlašské orechy
  slnečnicové semienka
  rasca

Inštrukcie

Drozdie nechat rozpustit vo vlaznej vode a trosku nechat nakysnut..

Zmiesat muku (kto chce biely, tak len bielu 500g, kto chce tmavsi, tak bielu 350g a 150g celozrnnu), sol (nezabudnut, je to hrozne bez soli (giggle) ), semiacka, kto chce za hrst ovsenych vlociek (nemusia byt, je to len na obmenu), rascu a zmiesajte s vodou a drozdim.

Vody prilievat opatrne, aby cesto nebolo moc riedke, aby sa nelepilo moc na ruky a aby sa dalo hniest a vypracovat cesto.. Ak chcete experimentovat, mozete upalit trosku cukru na karamel a zaliat ho vodou a to pouzit do chlebu, bude mat tmavu farbu ako z pekarne ;-)

My ho robime v miske-kyske, takze kysnutie je rychle, nechame ho 2x vykysnut (ak nemate kysku, tak nechat kysnut kym nezdvojnasobi svoj objem), potom ho dame do formy a nechame kysnut este cca 30min. a sup s nim do rury na 200°C / 60 min.

Pecieme bud v remoske, ktoru vysypeme len mukou, aby sa neprilepil (2 .1/2 hod.dat na vrch alobal, aby sa nepripiekol zvrchu).. alebo v silikonovej pozdlznej forme, tu netreba vysypat ani vytriet nicim.. alebo len na plechu vysypanom mukou a vytvarujeme ho v rukach bud na okruhly alebo podlhovasty bochnik...

Mozete (nemusite) dat pri peceni do rury na spodok plech s vodou, ktora sa bude vyparovat a chlebik bude mat super korku..(nie vzdy davame) A tiez vrch chlebika pred pecenim narezat do kriza alebo pozdlzne pasiky..

Po upeceni potriet cely studenou vodou a nechat na mriezke vychladnut.. Je suprovy 

Poznámky

Pecieme skoro kazdy 3. den, lebo sa rychlo zje, co je tak dobry ;-) ;-) ;-) Muky obmiename skoro stale, len tak odoka ako sa podari..

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
3
Priemer: 3 (3 hlasy)

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.