reklama

AKO SPRAVIŤ PRVÚ MARCIPÁNOM POTIAHNUTÚ TORTU???

tilli , 26. 01. 2010 - 13:02

reklama

Ahojte pekárky a pekári!Slnko
Som úplný začiatočník a chcela by som spraviť nejakú torotu, stačí jednoduchú, tak na vyskúšanie či mi to vôbec pôjde. (Ak by sa mi darilo, rada by som spravila mamke na 60 nejakú peknú tortičkuTorta ) Vedeli by ste mi poradiť s čím by bolo najlepše začať?? Prosím váas o radu. ĎakujemKvietok Kvietok Kvietok

Pozrite si aj


reklama


reklama

Spagi, Ut, 26. 01. 2010 - 13:20

Hoci vascina zaciatocnikov vyskusa na prve potahovanie hmotu, ktoru si urobia doma, ja odporucam kupit uz hotovu - napr K2. Najdes v obchodikoch, ktore maju reklamu aj na tejto stranke.

MíšaB, Ut, 26. 01. 2010 - 13:20

Podle mě se nejlépe potahuje kulatý dort, tedy alespoň mě to šlo líp nez hranatýSlnko

Rebeka7, Ut, 26. 01. 2010 - 13:34

Súhlasím s Míšou, určite začni s okrúhlou tortou a ja by som skúsila kúpiť kilo WI,je síce drahšia, ale fantasticky a hlavne jednoducho sa s ňou robí...K2 je dosť mäkká a ako začiatočník som sa s ňou kedysi riadne potrápila Chichocem sa Alebo skús Salko marcipán, alebo MMF,ak nechceš hmotu kupovať...Nech sa darí! Zlomené srdce

zlatat, Ut, 26. 01. 2010 - 21:30

aj mne, ale iba pri malých tortách. Keď som mala poťahovať veľký korpus, tak sa mi trhal aj napriek tomu, že bol dosť hrubý.

Mne sa doteraz najlepšie pracovalo so želatínovou pastou ... dokonca som vedela aj krásne zamaskovať spoje, čo sa mi pri žiadnej doma robenej hmote nepodarilo Mrkám, a ešte aj MMF je super, len s ňou som ešte tortu nepoťahovala, iba robila kvietky.

Ale tiež odporúčam začať okrúhlou tortou.

ja som celkom prvé robila slniečko.tam nebolo čo pokaziť lebo som robila len lúče na čokoládovú tortu a to z varny.zoznámila som sa s hmotou a potom sa mi ňou aj celkom dobre poťahovali torty.a hlavne chutila aj tomu,kto marcipán nemusel.a ešte:s touto hmotou som vedela opraviť všetky chybyChichocem sa Slnko Slnko

lia51, Ut, 26. 01. 2010 - 15:03

ani by som nepovedala ,ze K2 je makka,my s nou robime uz dost rokov a este sme ju taku makku nemali,ako pise Rebeka,je ako RDI,alebo WI,nepoviem v lete ,ked su horucavy,to je kazda hmota makka Áno inac sa s nou velmi dobre robi a je dobra aj na ozdoby,ci uz ruzicky,alebo postavicky,skoro vsetky torty mame potiahnute s K2 a nieje ich malo,len sa naucit s nou robitSlnko

tilli, Ut, 26. 01. 2010 - 16:41

super sikulky dakujem!Slnko vyskusam!Torta
dnes som skusila spravit 1/3 z receptu na marcipan varna podla Bohusa (voda, maslo,muka,cukor) len sa mi zdal tento marcipan makky, tak som ho dala do chladnicky stuhnut. Je trochu zlty Smútok - moze to byt maslom??
Zrejme bude naozaj lepsie kupit nejaku hmotu. Kolko hmoty je vlastne potrebne mat na potiahnutie napr. okruhlej torty o priemere 23 -25 cm? Da sa kupit take male mnozstvo?Kvietok Kvietok
diky

ja používam K2 a dobre sa s ňou pracuje, je balená po jednom kile a v krabici je 10kg, vozia mi ju na objednávku, ale možno dostať aj to kilové balenieBozkávam Objímam

lia51, Ut, 26. 01. 2010 - 20:37

da sa kupit K2 ,je balena po 1kg,ale ked si kupis aj viac nic sa tomu nestane,ma zaruku asi 6-7 mesiacov a sa ti urcite zide,urcite to nebude iba tato torta ,ved nemusis tolko platit postovneÁno prajem pekny vecer

ja som prvu potahovala PASTA DAMA TOP a pracuje sa s nou velmy dobreÁno

zlatat, Ut, 26. 01. 2010 - 21:32

prosím ťa, nevieš mi napísať zloženie tejto pasty? Neviem sa k nemu prepracovať. Plačem

jarka22, Ut, 26. 01. 2010 - 19:58

v pravo dole je ponuka kde sa da objednať-pečenie hrou-tam majú K2 kilove balenie za 6,14e...majú aj ine druhy...ked si objednáš za 2 dni ti pošlu na dobierku...veľa šťastiaÁno

anusa, So, 30. 01. 2010 - 19:49

mile kucharenky ja som začiatočník,ale najlepšie sa poťahuje z WI. Dá sa veľmi pekne rozgúlať a jednoducho dám pod to ruky a prenesiem ho hravo na akúkolvek tortu , nič sa nepoškodí...

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama