Aké medovníkové cesto ?
Pozrite si aj
Ja používam cesto na vianočné medovníčky, ale nie tie, ktoré sú hneď mäkké, aby to pekne držalo.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som pouzila cesto na medove rezy a bolo to super
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No kočeny, ja som myslela nejaký konkrétny recept.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som na notebook použila tento recept:500g hladkej múky,3vajcia,125g medu,190g prášk.cukru,1 kávová lyžička sody bikarbony,mletá škorica,cez noc do chladničky,na druhý den som rozvaľkala a dala piecť na 180°
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
560 g hladkej múky, 280 g prášk. cukru, 4 celé vajcia, 4 PL medu, strúhaná citr. kôra, mletá škorica, 4 roztlčené klinčeky a prášok na medovníčky. Všetko spolu zmiešať a spracovať cesto. Je dobré nechať ho v chladničke aspoň 1 deň odstáť, čím dlhšie postojí, tým je lepšie. Na bonboniéru treba upraviť pomer surovín, vaľkať nahrubšie, aby vrchnák nebol veľmi tenký. PRED pečením potrieť vyšľahaným žĺtkom
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte,
aké používate perníkové cesto na bonboniéru, aby bolo aj chutné a zároveň dostatočne tuhé, aby to držalo ?
ďakujem....