reklama

Aké medovníkové cesto ?

jaja64 , 31. 05. 2010 - 11:51

reklama

Ahojte,
aké používate perníkové cesto na bonboniéru, aby bolo aj chutné a zároveň dostatočne tuhé, aby to držalo ?
ďakujem....Úsmev

Pozrite si aj


reklama


reklama

Sisja, Po, 31. 05. 2010 - 12:20

Ja používam cesto na vianočné medovníčky, ale nie tie, ktoré sú hneď mäkké, aby to pekne držalo.

lubka67, Po, 31. 05. 2010 - 15:43

ja som na notebook použila tento recept:500g hladkej múky,3vajcia,125g medu,190g prášk.cukru,1 kávová lyžička sody bikarbony,mletá škorica,cez noc do chladničky,na druhý den som rozvaľkala a dala piecť na 180°Slnko

Sisja, Po, 31. 05. 2010 - 16:55

560 g hladkej múky, 280 g prášk. cukru, 4 celé vajcia, 4 PL medu, strúhaná citr. kôra, mletá škorica, 4 roztlčené klinčeky a prášok na medovníčky. Všetko spolu zmiešať a spracovať cesto. Je dobré nechať ho v chladničke aspoň 1 deň odstáť, čím dlhšie postojí, tým je lepšie. Na bonboniéru treba upraviť pomer surovín, vaľkať nahrubšie, aby vrchnák nebol veľmi tenký. PRED pečením potrieť vyšľahaným žĺtkom Kvietok

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama