cokoladovy krem - poradte prosim
Pozrite si aj
Keď si chcela čokoládovú plnku, skús tam šupnúť jednu roztopenú čokoládu a kúsok masla. Ja do čokoládovej plnky šľahanej nad parou dávam 1 lyžicu kakaa na tri vajíčka plus čokoládu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
...alebo pridaj len práškový cukor a ešte aspoň polovičku masla , budeš to mať ľahšie
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja by som to zjemnil vyšlahanou 33% smotanou,bala by plnka jemnejšia a ai vzdušnejšia......nech sa darí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
sorry bola a aj......
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no ide prave o to, ze mamka nezmasa lahke slahackove kremy. ona by bola najradsej,keby som len ciste maslo s kakaom dala dakujem za rady vsetkym
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak skus mascarpone primiesat, bude to jemnejsie
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
To je ako moja mama. Ja by som pridala tiež viac masla vyšľahaného s trochou cukru.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
keď má rada maslové, tak by som pridala maslo s cukrom
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
presne tak som to nakoniec spravila:) Dakujem este raz vsetkym
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte kocky,
znova sa na vas obraciam s prosbou o radu. Robim nasim minitorticku, ocino chcel prekvapit mamku na vyrocie svadby. Mamka ma ale rada take uuuplne maslove kremy, takze som robila podla domaceho receptu:
4 vajicka s 20 dkg cukru som najprv 10 minut slahala nad parou, potom som pridala dve vrchovate lyzice kakaa (zrejme az moc vrchovate) a miesala nad parou dalsich 20 minut. Po vychladnuti som vymiesala jedno velke maslo a zmiesala s kakaovo vajickovou masou.
Lenze, neuvedomila som si, ze som otvorila nove kakao, a je ovela "kakaovejsie" ako som zvyknuta.. Takze uz ta vajickova masa bola dost tuha, ako mi stala na izbovej teplote, mala uz konzistenciu ako nutela, ked som vslahala maslo, tak je to lepsie, ale ta chut kakaa tam dost prebija. Rozmyslala som, ze vyslaham este jedno vajko s 50 g cukru a vmiesam to tam, myslite, ze sa mi to zrazi, alebo to mozem v pohode spravit? Samozrejme necham postat, aby to malo izbovu teplotu a potom pridam aj trochu viac masla.
Dakujem za rady a prajem este pekny zvysok vikendu.