čokoládový krém parížsky s kúskami čokolády
Pozrite si aj
http://tortyodmamy.sme.sk/stracciatella-krem a čo tento? len namiesto vanilkového olé čokoládovy?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dobrý nápad, a udrží mi to ešte tortu na nom lebo to bude poschodová?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak to ti povedať bohužial neviem nakoľko skúsenosti s ním nemám len toto som našla že by sa ti mohlo hodiť. Skús napísať autorke receptu ale si myslím že keď tortu vystužíš a potrieš maslom s cukrom tak by mohla vydržať lebo som ítala aj diskusiu a ževraj je dosť pevný....alebo skús urobiť len z polovičnej dávky len tak pre vás doma a uvidíš aká je konzistencia.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
to je zaklad ako na Pribinakovy krem, ked tam das dve ole, bude to ako betonik a udrzi uuuuplne v pohode. ja som mala takyto krem na spodnom poschodi trojposchodky, takze bez obav
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
timea, skús si spraviť ganache, tu je niejaký recept http://varecha.pravda.sk/recepty/cokoladovy-krem-/25451-recept.html
Môžeš to ochutiť alkoholom- predlži Ti trvanlivosť,
zjemniť troškou glukozy.
Môžeš je urobiť z bielej, mliečnej alebo horkej čoko, podľa toho kto má akú čoko rád. Alebo kažké poschodie inou čoko.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj ja robievam tak ze si urobim bud paríszku šľahačku a pri plneni este posypem kuskami cokolady a ked je to moj dobry zakaznik tak to troska vylepsim cokoladovym topingom
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no tak môže byť aj trochu masla takže urobím parížsky krém, je to vlastne parížska šlahačka len pri šlahaní sa pridá aj trochu masla.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
slahacku prevarit roztopit cokoladu podla chuti,ci uz mliecnu,ci horku,bielu,nechat vychladnut cez noc vyslahat a potom vmiesat kusky cokolady...ja tiez este obcas rozohrejem nutelu a polejem krem ovocko touto mnamkou,ludia si chvalia,nech sa dari
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
500ml šľahačky privedieš do varu, pridáš 1PL cukru,1PL medu, 50g masla a 350-400g čokolády, miešaš kým sa čokoláda nerozpustí. Po vychladnutí jemne prešľaháš a máš neskutočne dobrý čokoládový krém.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
to maslo sa nechá rozpustiť v čokoláde????? hned nie až po vychladnutí sa dáva maslo???
dáva sa to tiež na noc do chladničky a prešlahá na druhý den???
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte,
sedím tu už strašne dlho a hľadám a neviem nájsť hoci viem že už som sa to tu pýtala
kto mi poradí ked mám urobiť krém čokoládový teda mňam čokoládový s kúskami čokolády ale problém je že pani nemá rada žiadne také tie maslové krémy
prosím poradte mi či by mohol byť zeesan s viac zeesanom a k tomu nastruhat kúsky čokolády mliečnej????
čo by ste mi poradili??? dakujem vopred budem ešte aj hľadať
no môže tam byť trochu masla takže parížsky krém !!! ako ho robíte vy?? dakujem