reklama

čokoládové hoblinky


reklama

ahoj, chcela by som vás dievčatá poprosiť o radu....kúpila som si čokoládové hoblinky a prišli trošku biele nie čokoládovo hnedé...neviem či sú staršie, alebo čo...dá sa ešte niečo robiť aby boli hnedé...neviem nahriať nie ale niečo....prosím mám ich 3 sáčky a zdá sa mi ich škoda len tak roztopiť....vopred ďakujem

Pozrite si aj


reklama


reklama

Janka22, St, 08. 09. 2010 - 16:51

a dostala si aj datum spotreby k nim, ak nie vypytaj si aby si si bola ista ci su este v zaruke

zlatat, St, 08. 09. 2010 - 17:06

Možno boli zle skladované u predávajúceho ... párkrát sa mi toto stalo s klasickou čokoádou, že som ju v obchode kúpila ( dátum spotreby bol OK ) a keď sme ju rozbalili, tak bola na povrchu biela.

Čo s tým, neviem.

hoblinky si robim sama, vezmem kus cokolady a pozdlzne skrabkou hoblinkujem cokoladu a vyjde ma to na cca 40 centov za 100g. tusim pridam fotopostupÚsmev

Sausen, St, 08. 09. 2010 - 17:49

pokial viem tak to je len vyzrazany tuk,alebo cosi take a nieje to na zavadu,ale co s tym ako to odstranit to veru neviem,ale ak je cokolada v zaruke,co asi je,je to okÚsmev

evikum, St, 08. 09. 2010 - 22:02

Ahoj, aj mne sa raz podarilo kúpiť také, a boli normálne v záruke. Opatrne som to trošku v rúre nahriala, len som dávala pozor, aby sa nezačali topiť. To biele zmizlo a ostali pekné tmavé.

ahojte, ja robievam hoblinky podľa knihy Mary Berryovej - dezerty. Ona uvádza :
Čokoládová poleva :
v menšej nádobe vo vodnom kúpeli za občasného miešania zohrievame 225 g horkej čokolády polámanej na kúsky, 45 g masla a 3 lyžice vody. Rozpustenú hladkú zmes z vodného kúpeľa vyberieme a necháme pri izbovej teplote trocha vychladnúť. Potom pridáme 3 lyžice preosiateho práškového cukru a miešame, kým poleva mierne zhustne a lepí sa na varešku.
Čokoládové hoblinky :
Príprava čokoládovej tehličky : nádobu s rozmermi 15x8 cm vystelieme alobalom a nalejeme do nej roztopenú polevu. Necháme voľne vychladnúť a potom uložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky.
Tehličku vyberieme z formy za prečnievajúce okraje alobalu, ktorý opatrne odstránime.
Dlhšou stranou tehličku strúhame na hrubšej strane strúhadla a opatrne strúhame dlhé tenké hobliny.

jajce (bez overenia), Št, 09. 09. 2010 - 06:32

to sa s čokoládou stáva, aj ona v lete pracuje.... to je jej normálny jav..... je dobrá, ale ako to odstrániť, to neporadím.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama