reklama

Cokolada-poleva


reklama

AHOjte prosim VAs mam robit to co z duse nenavidim !!!!Tortu chcu poliat cokoladou a neviem ako na to aby bola :

1.dokonala hladka
2.aby sa dobre krajala
3.aby zostala leskla bay nezmatnela, nezbelela po case

Vsetky mozne finty co som poskusala ako ze pridat smotanu ,tuk nikdy nedopadnu dobre- ASi je to tym ze nemam presny recept a takmer ziadnu skusenost....

Kvietok DAKUJEM VAM ZA KAZDU RADU!!!!! Kvietok

Pozrite si aj


reklama


reklama

selenka, Po, 07. 02. 2011 - 14:21

200 g cokolady na varenie (najlepsia ta z Lidlu) + 70 g cery rozpust vo vodnom kupeli, je super tekuta, ani netreba velmi rozotierat, pekne zatuhne a zostane leskla. Dolezite je dobre vyrovnat krem pod vrstvou cokolady, inac rovna nebude Úsmev

adamira, Po, 07. 02. 2011 - 14:25

jeeeeeeej selenka dakujem , budem skusat !!!Musim nahodit pozitivny pristup, snad to nezbabrem,lebo mam z toho nocne mory!!!!

aby bola fajn čoko na vrchu,okrem rád selenky ti poradím ja-babkina finta-keď poleješ tortu,tak pobúchaj s ňou-chyť podnos s tortou a zopár krát buchni tým podnosom o stôl Chichocem sa neviem či som to zrozumiteľne napísala Veľký úsmev nie z výšky,len tak že jednu stranu chytíš a opačný koniec je stále na stole...no,dúfam že si to dáko pochopila-píšem ako tatár Váľam sa od smiechu po podlahe

tak ako píše selenka, ten receptik s cerou a varovou čokoládou, ja ju robím od oka, podľa toho koľko jej potrebujem, ale je stále krásne lesklá, pekne sa krája a nezošedne ani po niekoľkých dňoch... tak držím palce nech sa vydarí...

marikas, Po, 07. 02. 2011 - 15:03

ja zasa použijem fen na vlasy a zlahucka to porozfukujem
Hambím sa

mia55, Po, 07. 02. 2011 - 15:36

Vždy som mala problém s polevou tiež používam tak ako marikas a ked mám tortičku celú potretú krémom prúžok papiera prilepím na krém po obvode torty aby prečieval nad okrajom torty nalejem čokoládu nechám stuhnúť papier stiahnem. čokoláda je rovná nie je postekaná po bokoch a nakoniec spravím boky podla potreby orechy kokos atd Slnko Slnko Slnko Slnko Slnko Slnko Slnko Slnko Slnko Slnko Slnko

mna babka ucila este ze ak chcem cokoladu krasnu lesku tak mam pridat trosku oleja..mozno aj to pomoze a ak ju nechcem mat sedu tak ju nesmiem prehriat...nemala by byt prilis horuca..to nas ucili na skole..na praxi som casto videla ako to vyzera ked sa prehreje..ale ked dam na nu pozor tak je krasna..pez sedin Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe

Korona, Po, 07. 02. 2011 - 16:14

...ja zasa robím polevu len s olejom, vôbec sa neláme a ja aj lesklá, používam takú tú peniažtekovú čokoládu, kdesi som čítala, že poleva sa bude lesknúť vtedy, keď ju viackrát roztopíš a necháš ztuhnúť. Kvietok

adamira, Po, 07. 02. 2011 - 16:15

jeeej dakujem VAm super !!!! tak idem skusat ste zlate mozno sa s tru cokoladou nakoniec len skamaratim, ale nikto este nechcel len poliatu...az teraz a nemam co robit tak musim aj taku upiect Chichocem sa
A etse raz vdaka Kvietok Tak cera a neprehriat !!! Chichocem sa

v mojom okolí väčšinou pýtajú čokoládové torty než marcipánové,takže prax ma naučila.kuk.

Petina, Po, 07. 02. 2011 - 16:27

Dievčatá, pekne ste opísali ako spraviť čokoládový vrch ale ako na boky torty? Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce

adamira, Po, 07. 02. 2011 - 17:46

Petina nestraaaaas !!! JA ze to polejem a pekne mi to stecie aj po bokoch ale asi to take jednoduchce nebude ...az ked to budem robit uvidim ako budem nervacit ...
preto som sa tomu vyhybala lebo na kazdej coko co som videla boli hrby a fuj to sa mi nepaci!!!!!

Kremesik a na co si mam davat teda najviac pozor, tie torticky mas naozaj hladucke !!!

A koklko miniem cokolady na 26cm okruhlu?Neviem ci to ratat rovnako ako potiahnutu s hmotou....

DAKUJEM VOPRED ZA ODPOVED

ahoj ADAMIRA.na čo dávať najviac pozor?Poleva musí byť predovšetkým správne nariedená a nahriata.Nie prehriata,velmi horúca,mala by si ju nepeknú matnú už takú sivú.A správne nariedená tak,aby nebola ani velmi riedka,lebo by si to mala obliate,ale také riedke,bledé - priesvitné,ale ani moc hustá,vtedy by ti rýchlo schla a mala by si po bokoch nepekné "stekance".a ešte jedno - musí byť perfektne precedená.Dá sa aj cez sitká ale ja cedím cez silonkovú pančušku a myslím že to nemá chybu.Ak ťa pokúša to riedenie,ja dávam čokoládu+olej+ceru,jasné že nad paru a hovorím,nesmie to byť vrelé,ani husté ani riedke.A kolko minieš na 26 cm okrúhlu?? no nemôžeš si roztopiť 1 tabulku a čakať vyjde to - nevyjde? Vždy je treba mať roztopenej viac aby to vyšlo a pekne po urovnaní stieklo aj po bokoch Ved čo zostane znovu nahreješ a použiješ.Ak je všetko ako má byť,vtedy pekne stečú i boky.Jasné že záleží aj v akej teplej alebo v chladnejšej miestnosti poťahuješ.Zo začiatku tiež mi to nešlo,no prišla som na to že som mala oproti teplote čokolády dosť chladnejšiu miestnosť kde som oblievala a v tom bol tiež problém.Tortu som obliala polevou a začala rýchlejšie tuhnúť ako som ju stihla rozotrieť,takže aj teplota miestnosti v ktorej pracujem je dôležitá.No dôležitá sa určite teraz nerobím ja,len som ti chcela vysvetliť ako som sa ja dopracovala k hladkej poleve.Nech sa ti všetko podarí Hambím sa

ahoj ADAMIRA.na čo dávať najviac pozor?Poleva musí byť predovšetkým správne nariedená a nahriata.Nie prehriata,velmi horúca,mala by si ju nepeknú matnú už takú sivú.A správne nariedená tak,aby nebola ani velmi riedka,lebo by si to mala obliate,ale také riedke,bledé - priesvitné,ale ani moc hustá,vtedy by ti rýchlo schla a mala by si po bokoch nepekné "stekance".a ešte jedno - musí byť perfektne precedená.Dá sa aj cez sitká ale ja cedím cez silonkovú pančušku a myslím že to nemá chybu.Ak ťa pokúša to riedenie,ja dávam čokoládu+olej+ceru,jasné že nad paru a hovorím,nesmie to byť vrelé,ani husté ani riedke.A kolko minieš na 26 cm okrúhlu?? no nemôžeš si roztopiť 1 tabulku a čakať vyjde to - nevyjde? Vždy je treba mať roztopenej viac aby to vyšlo a pekne po urovnaní stieklo aj po bokoch Ved čo zostane znovu nahreješ a použiješ.Ak je všetko ako má byť,vtedy pekne stečú i boky.Jasné že záleží aj v akej teplej alebo v chladnejšej miestnosti poťahuješ.Zo začiatku tiež mi to nešlo,no prišla som na to že som mala oproti teplote čokolády dosť chladnejšiu miestnosť kde som oblievala a v tom bol tiež problém.Tortu som obliala polevou a začala rýchlejšie tuhnúť ako som ju stihla rozotrieť,takže aj teplota miestnosti v ktorej pracujem je dôležitá.No dôležitá sa určite teraz nerobím ja,len som ti chcela vysvetliť ako som sa ja dopracovala k hladkej poleve.Nech sa ti všetko podarí Hambím sa

likerik, Po, 07. 02. 2011 - 18:21

No s tmavou nie je az taky problem ja mam zase vzdy dilemu ked chcu bielu polevu. Ta sa mi malokedy podari pekna Smútok Smútok Smútok Smútok Ako robievate taku????

...BABY AJ VAM TO TAK VELMI DLHO NACITAVA?IDE MA PORAZIT,dokonca som sa nedočkala a vytlačilo mi to 2xx!!!.

adamira, Št, 10. 02. 2011 - 12:57

kremesik dakujem velmi pekne , nuz musim len skusat skusat no snad ma neporazi ....DAKUJEM ESTE RAZ

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama