Chrapne
Pozrite si aj
moja krstná také robí, recept teda neviem,robí ich totiž na objednávku, tak mi ho asi neprezradí:) ale zdá sa mi, že je to klasické fánkové cesto, vytvarované do takých kvetiniek..ona to má vždy tak krásne spravené a je to veru mňam
na nete som našla len niečo podobné..toto http://dobrejedlo.pluska.sk/dobre-jedlo/clanky/sladke-dezerty-mucniky/t…
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
40 dkg hladka muka,250 ml kysla smotana,7 dkg maslo,1 zltko,stipka soli 1/2 prasku do peciva-na tenko vyvalkat!!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
CHRAPNE
Čo budeme potrebovať:
5 vajec,1/2 kg hladkej múky 00 špeciál,trochu rumu,2 polievkové lyžičky šľahačky,malú lyžicu soli
A takto sa to robí:
Suroviny spolu vypracujeme. Ak je cesto riedke, treba pridať múku.
Potom cesto rozdelíme na malé koláčiky a rozvaľkáme ako pri re-
zancoch. Rezákom pokrájame na krúžky alebo štvorčeky a vypražíme
na masti. Na záver posypeme chrapne práškovým a vanilkovým cukrom.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
niekde som videla, ako toto cestíčko nakrájané na tenké pásiky vložili akoby do dvoch sitiek,keď ich spojili ako dve pologule a ponorili do fritáka a vypražili, ostali ako loptičky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja ich režiem na pásiky,tie motám ako vlnky cez prsty 1 ruky,vložím do dierkovanej žufánky po našom /naberačky/ a smažím v vysokom úzkom hrnci-aby tam vošla iba tá 1 žufánka.Nech sa darí! Anka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
U nás to volajú krapne.0,5 kg múky polovicu hladkej a druhú polovicu hrubej,5 Dkg masla 5 Dkg pr.cukru 2 žľtky 2 lyžice vína štipku soli a zo smotanou vypracovať cesto ako na rezance,vyvaľkať na tenko do tvaru kruhu o priemere asi 25 cm v strede orobiť na dľžku asi 10-15 cm radielkom 3 rezy vzdialené od seba 2 cm potom vložíme do hrnčeka plného horúcej masti alebo oleja tak že ten kruh cesta zodvihneme za tie dva vzniknuté pruhy a púšťame to do hrnčeka ja to robím v litrovom hrnčeku.Aby vznikla ruža nádoba by mala byť užšia a vyššia.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
napíšem ti e-mail
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
u nás sú to fánky, robím ich z cesta na šišky a vyprážam najprv v prikrytom kastrólku,potom odokryjem a sú mňam...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Kočandy pomožte prosim viete niekto recept a postup na chrapne z tohto linku?
http://www.shutterstock.com/pic-89454883/stock-photo-sweet-doughnuts-sl…
dakujem