Chlebová roláda

Pridal/a marga222

Veľmi chutné malé pohostenie.

Chlebová roláda - recept
Výnos
Porcie
Zdrojčítala som na nete
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
30 minút

Ingrediencie

1kusnátierkové maslo
1kuskyslá smotana
1kustoustový chlieb
30dekagramyšunka
15dekagramytvrdý syr

Inštrukcie

Postup na chlebovú roládu

Na potravinársku fóliu rozložíme plátky syra - okraje by sa mali slabo prekrývať (stačí 2 mm).

Syr natrieme nátierkovým maslom, poukladáme šunku, posypeme strúhaným čerstvým alebo konzervovaným chrenom. 

Z toustového chleba okrájame kôrku, trošku ho dlaňou alebo valčekom postláčame, aby zvláčnel a poukladáme na šunku tesne vedľa seba.

Chlieb potrieme kyslou smotanou (celý kelímok) a posypeme sekanou petržlenovou vňaťkou alebo pažítkou.

Opäť poukladáme vrstvu šunky a znova potrieme maslom.

Pomocou fólie všetko zvinieme do rolády. Zabalenú roládu v potravinárskej fólii šupneme minimálne na 2 hodinky do chladničky, kde roláda krásne zvláčnie.

Chlebová roláda - recept postup 1

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (2 hlasy)

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.