
Fantastický broskyňový krémeš, ktorému nikto neodolá.
400 | gramov | lístkové cesto |
4 | čajové lyžičky | želatína |
4 | polievkové lyžice | voda |
150 | millilitrov | mlieko |
4 | gramov | Zlatý klas |
300 | gramov | biely jogurt |
100 | gramov | práškový cukor |
2 | čajové lyžičky | vanilkový cukor |
1 | polievková lyžica | rum |
100 | millilitrov | kompótová šťava |
250 | millilitrov | šľahačková smotana |
300 | gramov | broskyňový kompót |
Lístkové cesto rozvaľkáme na dva rovnaké polovice. Každú upečieme na obrátenom plechu vo vyhriatej rúre 10-15minút pri 220°C.
Krém:
Želatínu vsypeme do menšieho hrnca a zalejeme 4 lyžicami studenej vody. Želatínu necháme napučať. V druhom hrnci dáme variť 100ml mlieka, vo zvyšnom rozmiešame Zlatý klas. Uvaríme hustý puding.
Do mierne vychladnutého pudingu pridáme práškový a vanil.cukor, jogurt, rum a premiešame. Napučanú želatínu zalejeme kompótovou šťavou a rozpustíme vo vodnom kúpeli. Odstavíme a necháme mierne vychladnúť.
Šľahačkovú smotanu dotuha vymiešame. Šľahačku spolu so želatínou zľahka vmiešame do pudingu.
Na spodný plát dáme polovicu krému, uložíme na drobno nakrájané broskyne a dáme druhú polovicu krému.
Vrchný plát si vopred nakrájame na štvorce veľkosti akej budeme krémeš podávať.
Nakrájané štvorce lístkového cesta poukladáme na krém a krémeš necháme stuhnúť v chladničke 3 hodiny.
Stuhnutý zákusok posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Biele špice
Bejč
Biele špice
Lahodné biele špice , ktoré sú veľkou konkurenciou tým klasickým tmavým.
Karamelový veterník
Bejč
Karamelový veterník
Ďalší z výborných zákuskov z odpaľovaného cesta. Venčeky s výborným pudingovo vanilkovým krémom, karamelovou šľahačkou a čokoládovou polevou na vrchu.