Broskyňový krémeš

Popis

Krémeš

Broskyňový krémeš - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Zdrojmama
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
1 hod

Ingrediencie

400gramovlistkove cesto
4čajové lyžičkyželatíny
4polievkové lyžicevody
150millilitrovmlieka
4gramovZlatého klasu
300gramovbieleho jogurtu
100gramovpráškového cukru
2čajové lyžičkyvanil.cukru
1polievková lyžicarumu
100millilitrovšťavy z kompótu
250millilitrovsmotany na šľahanie
300gramovBroskynovy kompot

Inštrukcie

Lístkové cesto rozváľkame na dva rovnake polovice. Každú upečieme na obrátenom plechu vo vyhriatej rúre 10-15minút pri 220°C.

Krém:

Želatínu vsypeme do menšieho hrnca a zalejeme 4 lyžicami studenej vody. Želatínu necháme napučať. V druhom hrcni dáme variť 100ml mlieka, vo zvyšnom rozmiešame Zlatý klas. Uvaríme hustý puding. Do mierne vychladnutého pudingu pridáme práškový a vanil.cukor, jogurt, rum a premiešame. Napučanú želatínu zalejeme kompotóvou šťavou a rozpustíme vo vodnom kúpeli. Odstavíme a necháme mierne vychladnúť.

Šľahačkovú smotanu dotuha vymiešame. Šľahačku spolu so želatínou zľahka vmiešame do pudingu. Na spodný plát dáme polovicu krému, uložíme na drobno nakrájané broskyne a dáme druhú polovicu krému. Vrchný plát si vopred nakrájame na štvorce veľkosti akej budeme krémeš podávať. Nakrájané štvorce lístkového cesta poukládame na krém a krémeš necháme stuhnuť v chladničke 3 hodiny. Stuhnutý zákusok posýpeme práškovým cukrom. Dobrú chuť

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.