reklama

Broskyňový krémeš

Pridal/a muska27 dňa 27. 10. 2014 - 13:19 - Recepty muska27
Broskyňový krémeš, Recepty na zákusky, muska27

reklama

Fantastický broskyňový krémeš, ktorému nikto neodolá.

Ingrediencie
400 gramov lístkové cesto
4 čajové lyžičky želatína
4 polievkové lyžice voda
150 millilitrov mlieko
4 gramov Zlatý klas
300 gramov biely jogurt
100 gramov práškový cukor
2 čajové lyžičky vanilkový cukor
1 polievková lyžica rum
100 millilitrov kompótová šťava
250 millilitrov šľahačková smotana
300 gramov broskyňový kompót
Postup

Lístkové cesto rozvaľkáme na dva rovnaké polovice. Každú upečieme na obrátenom plechu vo vyhriatej rúre 10-15minút pri 220°C.

Krém:

Želatínu vsypeme do menšieho hrnca a zalejeme 4 lyžicami studenej vody. Želatínu necháme napučať. V druhom hrnci dáme variť 100ml mlieka, vo zvyšnom rozmiešame Zlatý klas. Uvaríme hustý puding.

Do mierne vychladnutého pudingu pridáme práškový a vanil.cukor, jogurt, rum a premiešame. Napučanú želatínu zalejeme kompótovou šťavou a rozpustíme vo vodnom kúpeli. Odstavíme a necháme mierne vychladnúť.

Šľahačkovú smotanu dotuha vymiešame. Šľahačku spolu so želatínou zľahka vmiešame do pudingu.

Na spodný plát dáme polovicu krému, uložíme na drobno nakrájané broskyne a dáme druhú polovicu krému.

Vrchný plát si vopred nakrájame na štvorce veľkosti akej budeme krémeš podávať.

Nakrájané štvorce lístkového cesta poukladáme na krém a krémeš necháme stuhnúť v chladničke 3 hodiny.

Stuhnutý zákusok posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť

Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút
Zatiaľ nehodnotené

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama