biely alebo žltý trvácny krém okolo torty namiesto poťahu

Ahojte cukráročky ,prosím vás o radu,Kamoška chce tortu až na utorok-večer ju bude krájať.Ja ju musím mať hotovú už v nedeľu večer a tu neviem, ako ďalej.Idem robiť 3x vanilkový korpus,2x čokoládovú plnku + banány.Namiesto poťahu chce buď biely krém alebo žltý a týmto krémom obtreť celú tortu a potom ganache čokoládovú s ,,kvaplami".Ovocie si uloží v utorok sama.Mám dylemu z čoho ten krém mám spraviť,aby neobschol a vydržal  do utorka na tej torte,kedže si príde pre ňu v ten utorok ráno  a ja ju naplním a dokončím už zajtra - v nedeľu. .Krémov mám niekoľko,ale ani jeden som takto nepoužívala,prosím vás ak máte osvedčený typ na nejaký krém biely alebo žltý budte také zlaté a napíšte mi ho,Ďakujem veľmi pekne za rady aj za recept pekný deň prajem,nech sa vám darí !SlnkoÚsmev

Kategória: 

Podkategória: 

Ahoj. Ja používam mascarpone vymiešané s cukrom (podla chuti). Dávam hrubšiu vrstvu aby to neoschlo a nepopukalo. Úsmev

Ahoj MYŠKA B. ďakujem ti mám všetko ostatné doma len nie mascarponeChichocem saTorta bude robená v guľatej forme 31 cm priemer a výška už po naplnení  cca 9-10 cm ,Miši koľko by som potrebovala gramov  mascarpone? a obtieraš napr.2 -3x po tenších vrstvách?alebo dáš len 1 vrstvu hrubú na prvý krát?myslíš žeby to vydržalo až do

toho utorka nepopukané?

Ja som teraz robila s priemerom 26 cm a použila som 600g..... Dala som ho do cukrárskeho vrecka bez špičky a naniesla po torte asi v 1cm hrúbke a potom uhladila.... Do utorka či vydrží som si neni istá ale možno ak by sa zabalila torta do krabice aby na ňu nešiel priamo chlad tak to by mohla vydržať. Úsmev

Ahoj Tinca. Zkus bílkový krém. Recept je v posledním čísle Torty od mamy a nebo si vygugli. Jen je potŕeba, aby sníh z bílku měl stejnou teplotu jako máslo. Jinak se srazí.

Ďakujem ešte raz za pomoc  vám obom,niečo probnem Úsmev

Mascarpone by som tortu potrela až v utorok ráno pred odovzdaním. To stihneš aj s čokoládovou ganache , je to otázka pol hodinky. Urobíš ganache, kým sa narańajkuješ a vypijes kávu, potrieš tortu, je akurát. Pred tým by som naplnenú tortu zabalila do fólie a nechala v chladničke. Výborný je aj krém parížska šľahačka s bielou čokoládou - 500 ml šľahačky, 150-200 g čokolády, nechať do rána v chladničke, ráno pridáš mascarpone - 250-500 g a troška Creme Ole vanilka. Nech sa ti darí.

1 bielko + 40 gr cukor vyšláháš nad parou do hustnutia a ked dáš preč ešte šľaháš aby to vychladlo a potom prišľaháš vyšľahané 250 gr maslo a to ti vydrží ,nech sa ti daríTlieskam

Gitka na 1 bielko tolko masla????

Ja dávam na 1 bielok 50 gr cukru a 80 gr masla. Na jednu tortu potrebujem minimálne z 3 bielkov. Záleží od veľkosti torty.

presne tento son som naposledy robila aj ja a odporucam..... ja som ho polovicu prifarbila, ale inak bol krasne biely a veľmi dobre sa s nim pracovalo....

Na tento krém som zabudla, je krásne biely, na potretie najmä svadobných tortičiek, kde nechcú poťah ideálny. Ale, nám veľmi nechutil...

Ahojte dievčatá, chcela by som od vás radu. Aký krém najviac používate okolo torty bez poťahovky?? Bude to torta s čerstvým ovocím na vrchu a stečenou čokoládou..... Ďakujem za radu :)
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.