reklama

Bezlepkové pečivo


reklama

Vopred sa ospravedlňujem, ak tu tento príspevok nepatrí, ale už si neviem rady.
Musím držať bezlepkovú diétu, hoci nemám celiakiu, no týždeň sa už borím s tým, čo mám jesť. Smútok Ide mi hlavne o pečivo, skúšala som robiť chlieb v DP, aj čerstvý bol veľmi suchý, celý sa sypal a na druhý deň by som ho ani pílkou neodrezala Váľam sa od smiechu po podlahe. Ďalší pokus boli rožky zo zemiakového cesta pečené v rúre, no hotová katastrofa. Boli tvrdé, nechceli mi nakysnúť.
Už fakt neviem, čo mám jesť, poraďte mi prosííííííím nejaký osvedčený a veľmi chutný recept na pečivo najlepšie z múky Promix alebo Jizerka (tie som zohnala najlacnejšie, lebo nárok na recept nemám).
Veľmi pekne vám ďakujem Úsmev

Pozrite si aj


reklama


reklama

Ahoj, ja pečiem bezlepkové pečivo v kuse 2 roky a napríklad tento chlieb je stále dobrý.
Do mixéra dám 400 ml vlažnej vody, 15 g droždia, 1 lyžičku cukru a len jemne rozmiešam, aby sa rozpustilo droždie. Potom pridám 400 g múky Promix UNI, alebo pomiešam 1/3 Promix CH a 1/3 Promix UNI, 1 lyžičku soli, 1 lyžičku octu a 1 lyžicu oleja. Toto všetko miešam v mixeri hakom na kysnuté cestá asi 10 minút. Potom potriem misu jemne olejom, dám tam cesto, vrch potriem vodou a nechám 30 minút kysnúť. Potom zapnem rúru na 200°C a pečiem 45 minút.Po upečení ešte jemne potriem vodou, nechám vychladnúť a potom už len papkať.Pečiem pre dcéry, chodia na internáty, tento chlieb zaraz pokrájam, časť si uložia do mrazničky a celý týždeň v pohode fungujú. Hádam som ti aspoň troška pomohla, pečiem aj zákusky a rôzne pečivo, dá sa v pohode, ak budeš potrebovať pomôcť rada poradím

Bea40, So, 01. 03. 2014 - 13:13

ahoj, napíš mi cez kontaktný formulár, pošlem Ti do mailu recept spolu s postupom na pečenie chleba, vrátane toho, na čo si máš dať pozor, aby sa Ti chlebík vydaril. Ja si pečiem z 250 g múky, mne to stačí,vydrží mi dva a pol dňa a na tretí večer si už pečiem čerstvý.

ahoj,prečo nemáš nárok na recept???veď ak si celiatička tak na recepty by si mala mať nárok.Ja som si zo začiatku robila chlieb z Promix Forte a to ten čo je na obale.Mne a synovi chutil no teraz robím z Mix-B::400g múky,15g droždia,400ml vody,5 PL oleja,1ML soli a trochu rasce.

AnnaK, Ne, 02. 03. 2014 - 22:16

prosim,aj mne poslite nejaky recept..ja som tiez taka "polovicna" celiakticka,z krvi mi nezistili nic,cakam na biopsiu,ale vraj pravdepodobne sa nepotvrdi Smútok Smútok ale jednoducho lepok nemozem..na to nepotrebujem ziadne vysetrenie,aby som to vedela.. Mrkám a kde sa da taka muka zohnat? u nas som to este nevidela.. dakujem Kvietok

zuzkamach,to je tak,vysvetlil mi to moj gastrodoktor,ze niektorym ludom sa celiakia potvrdi,vtedy maju narok na prispevky a niektorym zas nie,vtedy narok nevznika..nik nevie preco sa celiakia nepotvrdi,ale ze vela ludi ma problemy s lepkom,hoci su akoze zdravi..a to bude zrejme aj moj pripad Veľký úsmev

marta02, Po, 03. 03. 2014 - 12:14

Bea40, poslala som Ti e-mail, môžeš prosím aj mne poslať recepty. Ďakujem. Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama