reklama

bezlepkova torta a solamyl


reklama

ahojte cukrarky..dostala som zakazku na bezlepkovu tortu a zakaznicka chce zo solamylu cesto a pozerala som uz rozne fora na nete a vsade som nasla len s bezlepkovou mukou alebo s pudingom.Ona chce dobosovu rotu.a vobec netusim ako mam s tym somalylom pracovat a aky pomer mam dat do cesta.Neviete nejaky dobry recept,moc by ste mi s tym pomohli.dakujem :)

Pozrite si aj


reklama


reklama

ElenaSe, Po, 21. 01. 2013 - 11:43

Ivetka kup v lekarni bezlepkovu muku je to zlozenim vlastne škrob super sa snou pracuje

A potom aky pomer mam dat tak akos normalnou mukou keby som pracovala?

Hej, mozes klasicky recept zachovat, len pozor, bezlepkovy korpus je velmi krehucky, aby sa Ti nezlomil, je aj suchsi trosku...
Ono, tu ide o zdravie, treba si poriadne zistit, aku intoleranciu na lepok ma konzument, prasok do peciva mozes len bezlepkovy pouzit, cize napr. Dr.Oetker ja taky, alebo v speci obchode na bezlepkove potraviny dostanes... drzim palce Úsmev

No teda normalne sa do toho bojim aj ist to piect..aby som nahdou nieco zle tam nepouzila :(

A nemôže Ti pani doniesť tú múku? Lebo normálne stojí okolo 5 € a na recept asi polku tejto sumy... A čo Ti ostane, tak by si jej dala naspäť... A neboj sa... vôbec nie je cítiť rozdiel... Držím palce

Neviem,či ti to pomôže, možno áno.
Korpus na bezlepkovú tortu

Tento korpus je na formu 18 cm.
3 vajcia
3 kopcovité lyžice mletého cukru
1 dcl oleje
3 lyžice solamyl dr Oetker
1 vanilka pudink dr Oetker
1 prášok do pečiva dr Oetker.
Piecť na 170°C 35-40 minút
Najčastejšie robím tento korpus, ale z dvojitej dávky do formy 26cm a kypriaci prášok tam dávam len jeden na tú dvojnásobnú dávku. Raz som ho robila doma, ani nezistili, že je bez múky. S korpusom sa dobre pracuje, je chuťovo fajn, robila som ho aj s kakaom. Poťahovala som MMF. Možno by aj ten puding išiel nahradiť solamylom, ale odskúšané to nemám.
A ešte mám vo svojom albume tortu a link na recept bez múky, pudingu aj solamylu, jedla ho aj osoba s bezlepkovou diétou, len neviem, či by išiel poriahnuť, je veľmi krehký. Možno keby sa nechal poriadne zatuhnúť a obmazal maslom s cukrom....Je to bezlepková s čokoozdobami k 30.

mimasn, Ut, 22. 01. 2013 - 13:13

ja som robila uz viac krat bezlepkovu tortu.zakaznicka mi priniesla len muku a vsetko ostatne je ako u klasickej torty.korpusy robim kolko vajec tolko lyzic muky aj cukru krystal a pdp dr,oeker.pri bezlepkovej pridas akurat o lyzicu viacej muky.a je krehkejsi,ale velmi chutny.neboj neda sa nic pokazit....
Torta

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama