bezlepkova torta a solamyl
Pozrite si aj
Ivetka kup v lekarni bezlepkovu muku je to zlozenim vlastne škrob super sa snou pracuje
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
A potom aky pomer mam dat tak akos normalnou mukou keby som pracovala?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Hej, mozes klasicky recept zachovat, len pozor, bezlepkovy korpus je velmi krehucky, aby sa Ti nezlomil, je aj suchsi trosku...
Ono, tu ide o zdravie, treba si poriadne zistit, aku intoleranciu na lepok ma konzument, prasok do peciva mozes len bezlepkovy pouzit, cize napr. Dr.Oetker ja taky, alebo v speci obchode na bezlepkove potraviny dostanes... drzim palce
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No teda normalne sa do toho bojim aj ist to piect..aby som nahdou nieco zle tam nepouzila :(
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
A nemôže Ti pani doniesť tú múku? Lebo normálne stojí okolo 5 € a na recept asi polku tejto sumy... A čo Ti ostane, tak by si jej dala naspäť... A neboj sa... vôbec nie je cítiť rozdiel... Držím palce
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Neviem,či ti to pomôže, možno áno.
Korpus na bezlepkovú tortu
Tento korpus je na formu 18 cm.
3 vajcia
3 kopcovité lyžice mletého cukru
1 dcl oleje
3 lyžice solamyl dr Oetker
1 vanilka pudink dr Oetker
1 prášok do pečiva dr Oetker.
Piecť na 170°C 35-40 minút
Najčastejšie robím tento korpus, ale z dvojitej dávky do formy 26cm a kypriaci prášok tam dávam len jeden na tú dvojnásobnú dávku. Raz som ho robila doma, ani nezistili, že je bez múky. S korpusom sa dobre pracuje, je chuťovo fajn, robila som ho aj s kakaom. Poťahovala som MMF. Možno by aj ten puding išiel nahradiť solamylom, ale odskúšané to nemám.
A ešte mám vo svojom albume tortu a link na recept bez múky, pudingu aj solamylu, jedla ho aj osoba s bezlepkovou diétou, len neviem, či by išiel poriahnuť, je veľmi krehký. Možno keby sa nechal poriadne zatuhnúť a obmazal maslom s cukrom....Je to bezlepková s čokoozdobami k 30.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som robila uz viac krat bezlepkovu tortu.zakaznicka mi priniesla len muku a vsetko ostatne je ako u klasickej torty.korpusy robim kolko vajec tolko lyzic muky aj cukru krystal a pdp dr,oeker.pri bezlepkovej pridas akurat o lyzicu viacej muky.a je krehkejsi,ale velmi chutny.neboj neda sa nic pokazit....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahojte cukrarky..dostala som zakazku na bezlepkovu tortu a zakaznicka chce zo solamylu cesto a pozerala som uz rozne fora na nete a vsade som nasla len s bezlepkovou mukou alebo s pudingom.Ona chce dobosovu rotu.a vobec netusim ako mam s tym somalylom pracovat a aky pomer mam dat do cesta.Neviete nejaky dobry recept,moc by ste mi s tym pomohli.dakujem :)