reklama

Domáci baileys

Pridal/a kramky dňa 08. 12. 2011 - 23:31 - Recepty kramky
Domáci baileys, Iné recepty, kramky

reklama

Spravte si domáci baileys na chvíle sviatočné Úsmev

Ingrediencie
2 plechovky Salko karamelové
5 decilitre whisky
5 decilitre mlieko
1 balík mandľový puding
Postup

Salko karamelové alebo môžeme variť klasické salko 2 hodiny dávame pozor, aby nám niekto za ten čas nevypil whisky. Podľa návodu uvaríme puding, necháme vychladnúť, miešame, aby sa nevytvorila kožka stále pozor na whisky.

Karamelové salko šľaháme s pudingom, postupne pridávame whisky ochutnávame (to je najdôležitejšia fáza)

Nalejeme do fliaš, uzamkneme najlepšie v pivnici, kľúč nosíme výhradne pri sebe.

Necháme odležať, čím dlhšie tým lepšie, ak po našich kontrolách ešte niečo ostane, podávame vychladené s kockou ľadu.

Celkový čas
20 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Zatiaľ nehodnotené

Ďalšie recepty


reklama


reklama

TlieskamTlieskamTlieskamTlieskam Teraz na Mikuláša som robila vaječný koňak a tiež bol dobrý. Čo ostalo, tak neostalo, mali výslužku domov. Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe Ale teraz som si odpísala aj Tvoj recept, tak dúfam, že bude mať tiež úspech. Ďakujem za receptík TlieskamTlieskamTlieskamTlieskam

erikaja, Pi, 09. 12. 2011 - 18:42

5 decilitrov je 0,5 litra či nie ?? to by nemalo byť málo ... Prekvapenie

petusik, Pi, 09. 12. 2011 - 09:59

ahojky, mňam baileys lúbim, to mliečko sa neskazí?? píšeš čím dlhšie tým lepšie?? či to bude zakonzervované tým alkoholom??

kramky, Pi, 09. 12. 2011 - 11:09

Chichocem sa no ako dlho sa to v skutočnosti dá skladovať to fakt netuším Mrkám do vianoc v pohode a potom aj tak už nemáš čo skladovať, fľaštičky budú prázdne ObjímamZlomené srdceObjímam

cecil, Pi, 09. 12. 2011 - 14:05

hahaha...díík..asi to hned skusim ostalo mi otvorene karamelove salko.. TlieskamTlieskamTlieskam

motuzik, Pi, 09. 12. 2011 - 17:55

Mnam Vyplazený jazyk , tento robievam a je vynikajuci ÁnoÁno . Najlepsie, ked 2 tyzdne postoji v chlade (ak nam ho niekto neobjavi Chichocem saChichocem saChichocem saVáľam sa od smiechu po podlahe ).

Dievčatá, robievam podobný, len namiesto pudingu ide šľahačka. Ale chcela som len toľko, že hádžem konzervu do kukty (samozrejme zatvorenú) a varím iba hodinu. Ušetríte si čas. Nebojte sa toho.

indijanka, počula som o tom s tou šľahačkou, môžeš hodiť kolko čoho? dík Objímam

Sigetka, St, 14. 12. 2011 - 01:36

Tak som naň očkom šľahala v obchode, slinky mi skoro stekali po brade, ale čo keď pudilár bol prázdny, toto si urobím (aj tak nám whisku nemá kto vypiť)a zavrem sa do tej pivnice a budem oddychovať, lebo toto sú besné dni.....už som si myslela že umieram, ale keď ešte slintám, tak asi nie som mŕtva.... či?....Vďaka za recept.....

iwca9, St, 14. 12. 2011 - 21:42

no dievčence, už sa mi chladia 3 fľaštičky v chladničke a ešte som si nechala aj v pohárčoku na koštovku Chichocem saChichocem sa hneď mám veselšie pečenie Chichocem sa , je výborný, hlboká vďaka autorke Tlieskam

zuziky3, So, 17. 12. 2011 - 17:43

tiež som ho už robila...ale čo čert nechcel..tak sme vypili my Chichocem sa ,ale už som urobila nápravu a urobila som ďalší,ale miesto mandľového pudingu som dala karamelový...ma výraznejšiu chuť...ale oba varianty sú mňam mňam Vyplazený jazyk

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama