badyán
Pozrite si aj
Ja dávam badyán do perníčkov s ostatnými koreninami,asi 3% z celého množstva,ale používam ho aj pri zaváraní hrušiek vtedy dávam 2 hviezdičky na liter nálevu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Riana ja ho pouzivam do pernickov ma vyraznu a vybornu chut.Mozem Ti odporucit.Niekedy som ho kupovala cely a mlela som na mlynceku na kavu,ale teraz kupujem mlety.Najprv som ho pridavala opatrne,ale potom som zistila,ze ho mozem kludne pridat aj viac.To cely dom krasne vonal po pernikoch.Ine korenie ani nedavam uz iba skoricu.Nech sa Ti dari
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ďakujem vám za odpovede,ste milé, ale ja som mala na mysli skôr, či by som mohla nahradiť badyán miesto anýzu, okrem perníčkov, napr. do anýzových koláčikov. chcem vyskúšať niečo nové a badyán krásne vonia.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
..riana ja tak ako ty uvazujem ,vcera som si kupila ale cely, asi ho dam do mixera rozdrvit,nedaval sa niekedy aj do svadobnych stol? alebo si to pletiem s nejakym korenim?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som si tiez mlela cely, je to vyborne korenie do medovnikov. Tiez ho pouzivam pri aranzovani vianocnej vyzdoby. Je super!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
chcela by som poprosiť, či niekto má skúsenosti pri pečení s badyánom. Má omnoho výraznejšiu vôňu ako anýz.