reklama

badyán

MariaK , 29. 11. 2010 - 22:00

reklama

chcela by som poprosiť, či niekto má skúsenosti pri pečení s badyánom. Má omnoho výraznejšiu vôňu ako anýz.

Pozrite si aj


reklama


reklama

AnaP, Po, 29. 11. 2010 - 23:13

Ja dávam badyán do perníčkov s ostatnými koreninami,asi 3% z celého množstva,ale používam ho aj pri zaváraní hrušiek vtedy dávam 2 hviezdičky na liter nálevu.

Riana ja ho pouzivam do pernickov ma vyraznu a vybornu chut.Mozem Ti odporucit.Niekedy som ho kupovala cely a mlela som na mlynceku na kavu,ale teraz kupujem mlety.Najprv som ho pridavala opatrne,ale potom som zistila,ze ho mozem kludne pridat aj viac.To cely dom krasne vonal po pernikoch.Ine korenie ani nedavam uz iba skoricu.Nech sa Ti dari Úsmev

MariaK, Ut, 30. 11. 2010 - 00:00

ďakujem vám za odpovede,ste milé, ale ja som mala na mysli skôr, či by som mohla nahradiť badyán miesto anýzu, okrem perníčkov, napr. do anýzových koláčikov. chcem vyskúšať niečo nové a badyán krásne vonia.

sona7, Ut, 30. 11. 2010 - 08:29

..riana ja tak ako ty uvazujem ,vcera som si kupila ale cely, asi ho dam do mixera rozdrvit,nedaval sa niekedy aj do svadobnych stol? alebo si to pletiem s nejakym korenim?

Ja som si tiez mlela cely, je to vyborne korenie do medovnikov. Tiez ho pouzivam pri aranzovani vianocnej vyzdoby. Je super!

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama