reklama

Akú piškótu a krém je najlepšie dávať do 3D torty


reklama

Ahojte všetci šikulovia a šikulky , obdivujem všetky práce, ktoré som našla na tejto stránke, snažím sa aj ja zdokonaľovať. Idem robiť prvý krát 3D tortu k narodeninám do daru pre svokričku, mám predstavu nejakého kvetináča, alebo košíka s kvetmi. U Bohuša som videla nejaké pekné námety. Rozmýšľam však čo, do vnútra pod poťahovku, akú piškótu a krém dávať do takých tórt, či robiť niečo na spôsob punčového, alebo niečo iné. Čo by ste mi poradili? Budem rada každému príspevku. Možno mi poradíte aj iný námet.TortaTortaTorta

Pozrite si aj


reklama


reklama

sona7, Ne, 06. 03. 2011 - 13:52

...kludne sprav Bohusov piskot,a vajickovu plnka ta je super aj pod potahovku...nech sa dari.. Úsmev

Kadanka, Ne, 06. 03. 2011 - 14:41

Ďakujem Soni, s vajíčkovou plnou nemám nejaké skúsenosti, ale skúsim naštudovať ÁnoÁnoÁno

Pokial viem, dovnutra si mozes dat akykolvek piskotovy korpus:klasicky, orechovy, kakaovy, cokoladovy, karamelovy, mandlovy, kokosovy, ... co si len zelas.Tiez krem akykolvek, len si zabezpec aby Ti dost stuhol - a nevytekal, ked davas dalsie a dalsie vrstvy Úsmev. Na tvarovanie pouzi puncovinu: t.j. orezky piskotovych korpusov najemno polamane, zmiesane s kremom - hodiacej sa chuti. Uz musis vediet co komu chuti. Avsak ak Ti mozem poradit pod potahovku davaj vzdy krem zmiesany s maslom 1:1 t.j. napr. puding s litra mlieka a 3 Zl.klasov, a 1 kg masla. Alebo iba ciste maslo vymiesane s cukrom. To znamena kvoli tomu aby Ti potahovka nezvlhla a neposuvala sa kam nema Úsmev Maslo niektore nahradzaju inymi - lacnejsimi tukmi (alebo aj miesaju) avsak podla mna maslova torta je maslova. Je to sice drahsie, ale chutnejsie. Nuz a na zaver zisti si co ma svokrusa rada, a hor sa do pecenia. Vela chuti a uspechov pri peceni! Drzim palce a nezabudni fotit a pochvalit sa na tejto uzasnej www stranke svojim vytvorom. Kazda sme raz zacinali!!!Úsmev))

Kadanka, Ne, 06. 03. 2011 - 14:31

Majuška super, to mi veľmi pomohlo, tak som aj ja rozmýšľala, len som si chcela byť istá aj s tou punčovinou. Som veľmi rada, tejto rade. Som len zvedavá ako sa mi podaria kvietky, nemám drôtiky , tak rozmýšľam kvety nejako naaranžovať po povrchu. Ale aj to je umenie, aj to sa len učím, nejaké vykrajovačky už mám, skúsim, dúfam že sa podarí a určite ju nezabudnem hotovú priložiť.Chodím po stránke , po videách a skúmam a skúmam.SlnkoSlnkoSlnko

Danuska, ja tiez nemam drotiky a teraz v poslednom tyzdni som robila poprvy krat ruzicky, podla video navodu na Bohusovej stranke, je super.A pouzila som bambusove sparadla - take so sa pouzivaju na jednohubky. Úsmev Nemusis vzdy mat drotiky. Len treba si ruzicky nechat kazdu vrstvu poriadne vysusit. Teda robila som ich tyzden po veceroch.Vzdy som priliepala nove a nove lupienky. Je to super zabava.

Kadanka, St, 23. 03. 2011 - 14:13

Majka, no nevieš si predstaviť ako si mi pomohla, ja som tie lupienky nedávala ku sebe sušené, zato sa to ťažko asi robilo, vyskúšam, ja som to v podstate sušila ako hotový kvet, najviac sa mi darili akože gerbery, ale vyšla mi aj nejaká tá ruža. Musím sa asi veľa učiť. Ale ja tak ďakujem hoci tie kvetináče mi vyšli, aspoň mali úspech.KvietokKvietokKvietok

No ja keď som robila ružičky, tak som lupienky nemala sušene a ani vrstvy som nevysušovala a dobre sa mi robilo... a to som už vyskušala varenu hmotu, MMF a aj WI... aj K2, ale ta je dosť makka... a najlepšia je asi WI, lebo ju nemusim ani podsypavať solamilom... Ale svoju prvu ružičku som robila asi 40 minut... Úsmev

Kadanka, St, 23. 03. 2011 - 14:43

Takže potom som to nerobila zle ??? Môže sa hneď pridávať lupienok po lupienku ???TlieskamTlieskamTlieskam

Ja to tak robím stále a pekne mi to drží.. ani ničím nelepím... Takže určite si to nerobila zle... Úsmev

To vies sto ludi, sto chuti, a tisic postupov Veľký úsmev. Kazda mame vyskusane nieco ine, a u kazdej z nas sadne nieco ine. Dolezity je vysledny efekt. A tomu je srdecne jedno ci je robeny tyzden (moja smola Úsmev ) alebo 40 min. Chichi. Dufam, ze kazdej z Vas i nas sa vzdy podaria take kvietocky, ake skutocne chce. Drzim palceky!!!

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama