Akú formu na bábovku
Pozrite si aj
Kamilka.. ja mam na babovku sklenenu.. a som spokojna.. inak mam vacsinou nerezove formy a len zopar silikonovych..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja robím bábovku v remoske, ku ktorej je aj stred. mám doma aj silikónovú, ale nerobila som s ňou ešte bábovku...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja mám silikonovú - katedrála, len vyklopím, nič nemastím, nevysypávam. Zn. Tescoma.
A tu je super recept: z peceni.info
Oříšková bábovka
120g másla, 250g práškového cukru, 200g polohrubé mouky, 60g oříšků, 1/8l mleka, 1/2 prášku do pečiva, 3 vejce
Máslo s cukrem a žloutky utřeme do pěny, pak přilijeme mléko, přidáme mouku s práškem do pečiva, vmícháme rozemleté oříšky a tuhý sníh z bílků. Vlijeme do vymazané a moukou vysypane bábovkové formy.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja najradsej pouzivam sklennu,len myslim,ze tie z trhu zmyzli.Dobre sa mi robi aj v nerezovej.Ale chvalu som pocul na hlinennu,vraj uplne naj,ale neviem posudit,nemal som moznost vyskusat.Tak by som asi doporucil tu nerezovu.Mne sa v tch teflonovych moc dobre nerobi.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja mám veeeľmi dobre skúsenosti so silikónom jednej firmy (tureware - ako to skomolili moji doma)... ale je rozdiel v silikónoch značkových a neznačkových, v pevnosti materiálu a počula som aj to, že zopár koláčov divne smrdelo po forme.... ja mám rôzne formy, pečiem v nich bábovky, chlieb, mäsovú fašírku, robím v nich buchty na pare v mikrovlnke, pečiem muffiny (v mikrovlnke na ohreve) a pod.
Silikón sám o sebe je ľahký, ľahko sa čistí, skladuje (zrolujem to, ak treba), práca s ním je jednoduchšia a rýchlejšia, ako s ťažkými formami a po upečení sa korpus pekne vyklopí, stačí formu trošku pomačkať.... toť môj názor a moja skúsenosť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja mám hlinenú a nedám na ňu dopustiť perfektne sa v nej pečie a vyklopuje.Používam Carlex-na vymastenie a na vysypanie jemnú strúhanku
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja mam tiez najradsej silikonovu,ale robim aj v sklenenej podla toho aky recept,ale v silikonovej sa kazde cesto vydari a babovka je vzdy pekne tvarovana,myslim ze ked hovoris,ze zacinas mala by si skusit najprv silikon /ja mam vsetky tri silikomart/ale su aj ine znacky,no tuto by som ti odporucila lebo ju mam overenu alebo sklenenu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja najradšej používam od tejto značky http://www.nordic-ware.cz/
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
lenka-lenni to je dost drahe formy pouzivas ja kupujem - http://www.webareal.sk/formy-na-pecenie/eshop/6-1-LINIA-FANCY-FUNC-KVETY, tieto su tiez krasne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dievčatá, mám dotaz od známej, známej. Prosím poraďte. Ďakujem veľmi pekne.
"Prisla do obchodu a ponukli jej styri druhy foriem - silikonovu, hlinenu, ciernu - pravdepodobne teflonovu a nerezovu. Otazka znie, ktora je najlepsia? Alebo aky je medzi nimi rozdiel? Cenovy urcite, ale co by skusene cukrarky poradili zaciatocnicke?"