reklama

ako sa robia?


reklama

Slnko Dievčatá, na youtube som našla zdobenie ružami robenými nejakým buttercream, vytláčali to priamo na tortu cez sáčok s plochým nádstavcom, alebo to vytláčali na ceruzku a potom stiahli, boli to ruže, ale videla som aj iné kvietky...len nemám potuchy čo to ten buttercream je, či je to obyčajný crém, len prifarbený,ale nezdalo sa mi to, lebo bol trochu tuhšej konzistencie a zostal tak ako ho natlačili, držal tvar...proste, neviete niektorá, čo je to zač a neskúšali ste to?Zlomené srdce

Pozrite si aj


reklama


reklama

Faolan, So, 21. 08. 2010 - 17:45

vola sa to Royal Icing a ta metoda je pressure piping - znamena to pridavat a uberat na sile stlacania toho vrecuska s kremom...recept je : 7 bielok a 1,75 kg praskoveho cukru,preosiateho

Bielka dat do misky postupne prisipavat praskovy cukor,vmiesat po kazdom pridani,nakoniec vyslahat na husty krem pomaly, asi 4-5 minut

Potom je tu aj ten Buttercream,ten sa ale pouziva tak na potieranie tort alebo plnenie... ale skus,ja poznam len ten prvy ako funguje...

125 gramov masla

250 gramov praskoveho cukru

2 cajove lyzicky vriacej vody

Maslo vymiesama do hladka elektrickym slahacom,postupne pridavame praskovy cukor mixujeme po kazdom pridani,nakoniec pridat vodu,znovu zmixovat Obe mozes drzat v mraznicke asi po tri mesiace...

Snad je to to,co si myslela...Mrkám Kvietok

Sausen, So, 21. 08. 2010 - 18:47

no uz sa tu vela o tom popisalo,je to grisco tuk vymiesany s cukrom,vodou,alebo mliekom aromou maslovou a vanilkovou,bleee,pohar tuku,4pohare cukru praskovehoSmútokalebo pol na pol maslo s griscom a konzistenciu prisposobujes tomu co potrebujes robit,da sa to aj s dotuha vyslahanou slahackou robit,niekde som to na yotube videla,nas ucili tie ruze robit,ale treba na to cvik a pacia sa mi viac marcipanove..inak tie griskove torty sa robia preto,lebo grisco nemusis mat v chladnicek aj sa predava normanlne v regali a tak torta sa nekazi ked aj stoji na plazi pri mori niekolko hodinMrkám ale ta chut...s maslom sa to veru neda,to by sa pokazilo,takze preto to gricso,nech sa dariKvietok

Zlomené srdce Slnko Zlomené srdce ja vám dievčence naozaj ďakujem, tomu verím, že mi to nepôjde okamžite a naozaj marcipánové sú krajšie, ale niektorí ľudia si kvôli ceneChichocem sa neželajú poťahové hmoty, keď to chcú za lacnejšie, tak som chcela vyskúšať aj toto...na jednej stránke to urobili krásne aj s takými falošnými ružičkami,,,aj keď nie je nad marcipán...cmučky a ešte raz vďaka..Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama