ako sa robia?
Dievčatá, na youtube som našla zdobenie ružami robenými nejakým buttercream, vytláčali to priamo na tortu cez sáčok s plochým nádstavcom, alebo to vytláčali na ceruzku a potom stiahli, boli to ruže, ale videla som aj iné kvietky...len nemám potuchy čo to ten buttercream je, či je to obyčajný crém, len prifarbený,ale nezdalo sa mi to, lebo bol trochu tuhšej konzistencie a zostal tak ako ho natlačili, držal tvar...proste, neviete niektorá, čo je to zač a neskúšali ste to?
Pozrite si aj
Butter je maslo.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
to ja viem, že je to maslo, ale tie ruže nemôžu byť len z maslového krému...ten nie je taký dobre tvarovateľný...musí bť tuhý aby sa neroztekal a držal tvar...ale vďaka za upozornenie už som to našla..http://www.youtube.com/watch?v=GfRXxORYXsY
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj, skus toto http://www.tortyodmamy.sk/files_to/images/DSC00777.JPG
skusala som maslovy krem ale nedrzi to, a oni maju ten butter krem naozaj velmi husty skor sa mi zda ze by sa mal volat sugar krem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vola sa to Royal Icing a ta metoda je pressure piping - znamena to pridavat a uberat na sile stlacania toho vrecuska s kremom...recept je : 7 bielok a 1,75 kg praskoveho cukru,preosiateho
Bielka dat do misky postupne prisipavat praskovy cukor,vmiesat po kazdom pridani,nakoniec vyslahat na husty krem pomaly, asi 4-5 minut
Potom je tu aj ten Buttercream,ten sa ale pouziva tak na potieranie tort alebo plnenie... ale skus,ja poznam len ten prvy ako funguje...
125 gramov masla
250 gramov praskoveho cukru
2 cajove lyzicky vriacej vody
Maslo vymiesama do hladka elektrickym slahacom,postupne pridavame praskovy cukor mixujeme po kazdom pridani,nakoniec pridat vodu,znovu zmixovat Obe mozes drzat v mraznicke asi po tri mesiace...
Snad je to to,co si myslela...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no uz sa tu vela o tom popisalo,je to grisco tuk vymiesany s cukrom,vodou,alebo mliekom aromou maslovou a vanilkovou,bleee,pohar tuku,4pohare cukru praskovehoalebo pol na pol maslo s griscom a konzistenciu prisposobujes tomu co potrebujes robit,da sa to aj s dotuha vyslahanou slahackou robit,niekde som to na yotube videla,nas ucili tie ruze robit,ale treba na to cvik a pacia sa mi viac marcipanove..inak tie griskove torty sa robia preto,lebo grisco nemusis mat v chladnicek aj sa predava normanlne v regali a tak torta sa nekazi ked aj stoji na plazi pri mori niekolko hodin
ale ta chut...s maslom sa to veru neda,to by sa pokazilo,takze preto to gricso,nech sa dari
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja vám dievčence naozaj ďakujem, tomu verím, že mi to nepôjde okamžite a naozaj marcipánové sú krajšie, ale niektorí ľudia si kvôli cene
neželajú poťahové hmoty, keď to chcú za lacnejšie, tak som chcela vyskúšať aj toto...na jednej stránke to urobili krásne aj s takými falošnými ružičkami,,,aj keď nie je nad marcipán...cmučky a ešte raz vďaka..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte