aká teplota čokolády na čokotransfer
Pozrite si aj
myslím, že 30 stupňov, ale ja robím od oka, teplomer nemám. Nesmieš ju prehriať, pomaličky rozpusti nad parou polovicu čokolády, odlož bokom a vhoď druhú polovicu polámanú na kúsky. Miešaním sa spoja. Nech sa ti darí.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tajomstvo peknej čokolády je v zaočkovaní.2/3tiny daj rozpustiť nech je to horúce a potom pridaj tú jednu tretinu a miešaj do zblbnutia.vtedy sa to tak nejak neviem čo ale neostane potom šedá
no a teplota...ak to bude málo teplé, kakové maslo, z ktorého je vzor na čokotransferi sa nenaviaže na čokoládu a nebudeš mať všade pekný vzor.ak bude moc horúca, vzor ti roztopí takže taká obyčajne teplá
ale rozhodne by som si vyskúšala len tak pre seba keď ho ideš prvýkrát robiť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Teploty sú rôzne podľa druhu čokolády a obsahu kakaového masla, ale najvyššia je na 43-45 stupňov, potom ochladiť na 32, mliečnu a bielu ešte nižšie, to je tzv. pracovná teplota čokolády. Pri tejto teplote rozotrieť, nechať zavädnúť a potom dať do chladničky, kým úplne nestuhne. Ak sa teploty nedodržia, môže síce čokotransfer vyzerať zo začiatku pekne, ale po niekoľkých hodinách sa zvyknú tvoriť sivé fľaky, ktoré nevyzerajú zrovna lákavo. Odporúčam kurz čokolády, tam všetko vysvetlia... Práca s čokoládou nie je na takúto krátku informáciu... aj keď niekedy sa dielo môže vydariť ...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja davam roztopit cokoladu na varenie z lidla a leju tehdy ked tam udrzim prst
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dievčatá zlaté a ako tú čokoládu z čokotransfera dávate na zákusok? Najprv si to poriadne necháte vytuhnúť a potom to obrátite na koláč, či je na to iný spôsob ? Strašne sa mi páčia zákusky s čokotransf., no netuším správny postup ako to dať na koláč? ďakujem za všetky rady
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojky,zajtra idem robiť prvý krát s čokotransferom,aká má byť teplota čokolády?ďakujem