zdobenie

Dobry den 

neviete mi niekto poradit aku cokoladu treba pouzit na ozdoby dekoracie?

skusala som len sa vsetko lame treba ju nejak specialne upravit ci co,

vid.:Čokoladové dekorácie 1/3 - ako vyrobiť dekorácie z čokolády

za kazdu radu dakujem

Kategória: 

Podkategória: 

Dobrý večer, 

na výrobu čokoládových dekorácií treba čokoládu upraviť - volá sa to temperovanie čokolády. Postup temperovania je uvedený napr. aj na stránke: https://kolacovna.sk/temperovanie-cokolady/

Na výrobu čokoládových dekorácii používam belgickú čokoládu Callebaut.

Školenie zamerané na prácu s čokoládou robí dosť často p. Jožka Zaukolcová v Púchove

pre mna daleko

no a robi sa to teda z cistej cokolady?ked som videla ako to robia prislo mi to ako guma

 

áno, z čistej čokolády.... na tom videu to vyzerá, že to ide veľmi ľahko, ale robia to profesionáli... robia to na mramorovej doske, tá je ideálna pre prácu s temperovanou čokoládou.... 

Ahoj, práca s čokoládou je hotová veda. Pokiaľ ale nemáš skúsenosti alebo ich máš málo tak existuje aj "skratka" pre temperovanie čokolády pre začiatočníkov: zober si napríklad 300g čokolády, nalám na menšie kúsky, do plastovej nádoby daj 200g (2/3) a ohrievaj v mikrovlnke na najvyššom stupni 2minúty - pričom každých 15 sekúnd čokoládu premiešaj. Po tých 2minútach prisyp zvyšnú čokoládu 100g (1/3) a miešaj pokiaľ sa čokoláda úplne rozpustí - to bude trvať cca 5-10minút. Takto spracovaná čokoláda je pripravená na prácu ako čokotransfer, filigrány a podobne.

x

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.