zdobenie
Pozrite si aj
Dobrý večer,
na výrobu čokoládových dekorácií treba čokoládu upraviť - volá sa to temperovanie čokolády. Postup temperovania je uvedený napr. aj na stránke: https://kolacovna.sk/temperovanie-cokolady/
Na výrobu čokoládových dekorácii používam belgickú čokoládu Callebaut.
Školenie zamerané na prácu s čokoládou robí dosť často p. Jožka Zaukolcová v Púchove
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
pre mna daleko
no a robi sa to teda z cistej cokolady?ked som videla ako to robia prislo mi to ako guma
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
áno, z čistej čokolády.... na tom videu to vyzerá, že to ide veľmi ľahko, ale robia to profesionáli... robia to na mramorovej doske, tá je ideálna pre prácu s temperovanou čokoládou....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj, práca s čokoládou je hotová veda. Pokiaľ ale nemáš skúsenosti alebo ich máš málo tak existuje aj "skratka" pre temperovanie čokolády pre začiatočníkov: zober si napríklad 300g čokolády, nalám na menšie kúsky, do plastovej nádoby daj 200g (2/3) a ohrievaj v mikrovlnke na najvyššom stupni 2minúty - pričom každých 15 sekúnd čokoládu premiešaj. Po tých 2minútach prisyp zvyšnú čokoládu 100g (1/3) a miešaj pokiaľ sa čokoláda úplne rozpustí - to bude trvať cca 5-10minút. Takto spracovaná čokoláda je pripravená na prácu ako čokotransfer, filigrány a podobne.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
x
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dobry den
neviete mi niekto poradit aku cokoladu treba pouzit na ozdoby dekoracie?
skusala som len sa vsetko lame treba ju nejak specialne upravit ci co,
vid.:Čokoladové dekorácie 1/3 - ako vyrobiť dekorácie z čokolády
za kazdu radu dakujem