reklama

zamraziť,či radšej nie?

pumpel , 30. 10. 2010 - 00:11

reklama

dobrý deň dievčatá,mám otázočku.jedna pani by chcela dať upiecť tortu,ale problém je,že budem na dovolenke.už sme rozmýšľali aj nad zmrazením.myslíte,že keby som jej tortu urobila s maslovým krémom,ozdobila a ona by ju dala zmraziť,že by bola potom dobrá,alebo to nemám radšej riskovať?zmrazená by bola asi tri dni.za všetky odpovede vm vopred veľmi pekne ďakujem a prajem pekný víkend.

Pozrite si aj


reklama


reklama

erika43, So, 30. 10. 2010 - 00:47

Skus si precitat starsie prispevky na tuto temu.Je ich vela....Ja osobne by som chcela cerstvu torticku Slnko

no záleží aj od toho,aku plnku budeš robiť. Ak nebude nejaká tvarohová s ovocím ale poriadna varená,tie 3 dni vydrží bez problémov. Ja robím parížsku plnku,len tam dávam viac čokolády a potom to zamiešam do masla. Plnka v pohodičke vydrží aj týžden a nič jej nie je. Ak ju uložíš v chladničke a dáš ju na maximum,tak by mala byť dobrá...lepšie ako zmraziť

ja davam korpus niekedy zamrazit, ale nenaplneny a neozdobeny. Baby tu pisali, ze potahova hmota sa moze topit a zliezt dole, ked sa bude torta rozmrazovat... neriskla by som. Skus radsej to co odporucila janula, cize daj nejaky vareny krem s maslom a tak by ti mal vydrzat v pohode tri dni...

veva, So, 30. 10. 2010 - 10:51

ja by som zmrazenú nepredávala...čerstvá je len čerstvá,ale zase určite sa nepokazí (ja som doma pre seba už mala tortu v mrazničke)a ked zákazníčka súhlasí s tým,že ju bude mat v mrazničke tak potom nevidím problém.

zlatat, So, 30. 10. 2010 - 11:15

Ja by som urobila tak, ako ti dievčence písali - spravila nejaký varený krém, ktorý dlhšie vydrží. Zmrazenú by som nepredávala, ale keď s tým zákaznčka súhlasí, tak to je iné. Akurát, že jej potom môže po rozmrazení tiecť poťah.

kami8, So, 30. 10. 2010 - 12:09

Mam vyskusane:davala som kusok potiahnutej torty marcipanom do mraznicky-bola len pre nas-ale po rozmrazeni potah tiekol.Nemala ziadne ozdoby.Chutovo bola OK,ale nevyzerala moc lakavo.Ozdobenu by som do mraznicky vobec nedavala,lebo by sa ozdoby asi rozpustili.Ako pisu dievcata,vereny krem nad parou v pohode vydrzi aj 5 dni.

zlatat, So, 30. 10. 2010 - 12:31

presne to isté sa stalo aj mne - tiež to bola torta pre nás ( zvýšila sa nám z oslavy ) a poťah tiekol - mimochodom použila som WI.

Ja by som povedala, že taký krém vydrží aj dlhšie. Pred 2 týždňami sme mali oslavu narodenín mojich detí, tortu som spravila väčšiu ako so môvodne plánovala a nevedeli sme ju naraz zjesť. Nedala som ju do mrazničky, ale pomaličky sme ju vyjedali - vydržala nám celý týždeň a absolútne jej nič nebolo.
Ale zase na druhej strane krém bol nemliečny, lebo sme všetci alergici, tak možno preto vydržala tak dlho.

kami8, So, 30. 10. 2010 - 15:06

Zlatat suhlasim s tebou-vecsinou robim slahane plnky nad parou-cokoladovu aj vanilkovu-a tiez doma jeme aj tyzden Hambím sa a tej torte nic nie je- na nejaky treti-stvrty den sa mi zda,ze je este lepsia ako cerstvo urobena.Tieto plnky vydrzia dlho.No a ten potah,co sa mi tiekol bol RDI-zabudla som napisat Chichocem sa.

Ak by si robila parížsku plnku,daj pomer čokolady a varenej šlahačkovej smotany 1:1,je potom riadne čokoladová. Pred 2týždnami mal braško svadbu,robila som tam kolače s touto plnkou a este stále je výborná . V kombinácii puding a maslo som si nie velmi istá,to vydrží menej. Ešte mám odskušanu plnku karamelovu - do karamelu pridáš horucu smotanu,miešaš do spojenia a po vychladnutí vmiešaš do masla. Tá plnka je tiež dobrá i po 2 týždnoch Vyplazený jazyk .

pumpel, So, 30. 10. 2010 - 14:14

dievčatá,ste úžasné,ďakujem vám veľmi pekne,tak sa s ňou porozprávam a snáď sa nejako dohodneme a ak nie,tak smola.papa

ja som raz mala zákazníčku čo dala robiť synovi tortu a syn neprišiel domov, až o dva týždne a ja som mala šok, že čo bolo s tortou lebo ju dali do mrazáku a povedala, že ako ked ju domov doniesla nič jej nebolo... tak som sa tešila bola obalená MMF a plnka čoko nad parou Bozkávam

pumpel,ja by som radšej dala tortu čerstvú s tým,že neoplatí sa ju zamrazovať-a načo na 3dni-ale urob dobrú varenú plnku,maslovú,hotovú tortu nech zákazníčka dá do kart.krabice(vsaje vlhkosť),k torte položiť pol citrona s troškou vydlabanej dužiny a namiesto tej dužiny lyž.soli(vtiahne pachy)a šup do chladničky.A úplne super by bolo-preložiť akciu,na ktorú im treba tortu,na víkend,keď budeš doma Chichocem sa papa Slnko

pri rozmrazovaní sa určite začne rosiť a roztekať sa vplyvom vyrovnávania vnútornej a vonkajšej teploty (s tým sa nedá nič robiť)ja by som to neriskovala

evelyn1, Ne, 31. 10. 2010 - 10:06

Ja som zmrazovala naplnenú tortu ,cokoládovým krémom nad parou,obtiahnutý falošným marcipánom,bolo všetko v poriadku,tortu som dobre zabalila do mikrotenu a do novej tesco tašky,aby z mrazničky neprevzala žiadne zápachy. Ale zmrazovala som hotovú tortu,naplnenú ananásovým krémom,taktiež falošný marcipán a bolo zlé ten ananas zmrazený potom rozmrazený bol nechutný ovocný krém ti neodporučujem. Ja potahujem len falošným marcipánom,ale ked hotovú tortu vyberieš z hladničky a je dlšiu dobu na teple sa tiež orosí . Áno Kvietok Slnko

pumpel, Po, 01. 11. 2010 - 00:09

ˇˇdakujem za rady a mončulik snv,musela som sa zasmiať nad tým,čo si napísala.akciu určite kvôli mojej torte nepreložia.dcéra oslávencov je nešťastná že tu nie som kvôli torte a oslávenec nešťastný,že ho nebudem obsluhovať,ale ja sa na dovolenku teším,takže mi je jedno,čo budú robiť Chichocem sa Chichocem sa

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama