reklama

Vláčik Thomas-rady

iwulka , 23. 03. 2012 - 19:51

reklama

Ahojte babenky..idem si znova po rady :)
Chystám sa na vláčik Thomas..podla tohto postupu:
http://www.kosternovi.eu/dorty/dorty.asp?klic=128 dobrý postup? či je ešte niečo lahšie??
ked ste robili thomasa..kolko mál KG?? ten moj má mať cca 2,5-3kg,plnka len čokládova pudnigova...z kolkých vajec korpusy??
A poťahovanie? dobre sa poťahuje?? alebo... ?? chcem na Thomasa robiť 1x poťahovku-Varna..či radšej nejaku inu?? vďaka za všetky tipy:))


reklama


reklama

iwulka tak v prom rade neiem či sa tipodarí takáto mašin ka spraviť 2,5-3kilová, ja enšiu ako 5kilovú nerobím lebo sa to nevyplatí je s tým roboty jak na kostole a nezaplatené, tak by som skôr skúsila"ukecať" zákazníka na väčšiu, alebo lacnejšiu variantu, vláčik tomáš v krajinke a taká sa dá spraviť aj 2,5-3kilová ale tiež nie moc veľká

iwulka, Pi, 23. 03. 2012 - 20:14

No ved práve..to že aj ja sa bojím že to prešvihnem a bude 5kilova :) ale si myslím že ked sa podarí a bude aj 5kilová tak sa zákaznička nepohnevá :) je to známa..
ked budem robiť podla toho postupu čo som dala link tak tam má 2 korpusy len..jeden svetlý a jeden tmavý..no ale ja mám plech najväčší 34x24 takže asi budem musieť urobiť min.3 korpusy aby mi vyšli všetky "dieliky" podla toho postupu..teraz som robila nastavovaný piškot z 8 vajec a bol suprový,vysoký..proste parádny..tak myslím že ked urobím z 5 vajec jeden korpus tak bude ok,nie??

elma12, Pi, 23. 03. 2012 - 21:16

ja som robila pláty každý zo 4 vajec a stačilo bohate

iwulka, Pi, 23. 03. 2012 - 21:29

Paráda :) tak som aj myslela že bude tak akurát :) super..díík ♥

Marjed, Pi, 23. 03. 2012 - 20:56

ja som robila presne podľa toho postupu už 2x a musím povedať, že postup je super, ale u mňa je to najnáročnejšia torta, čo sa týka pracnosti, ktorú som doteraz robila. Pláty som piekla 2, jeden zo 4 vajec...Odporúčam plniť takým krémom, aby si už nemusela dávať maslo pod poťah, ja som robila falošný parižsky, lebo má strašne veľa záhybov a skokov a je strašne náročný na detaily. Vážil okolo 3,5-4 kg, dávala som do plnky banány. Poťah daj určite na hrubšie, lebo sa ti na rohoch pretrhne...a kým porobiš tie okienka, tak prídeš o nervy...Ja som sa 1x pri ňom veľmi zapotila Plačem , k tomu bolo leto a padal mi pod rukami...toľko moja skúsenosť Chichocem sa , nech sa ti darí.

iwulka, Pi, 23. 03. 2012 - 21:32

no si ma potešila teraz Smútok teda som si dobre naložila :( ..jedneho idem robiť prvý aprílový týžden..a druhého o týžden nato ..no teda teším sa..do jedneho mi ide pudingova plnka a do druhého čokoládova s orieškami,takže pri tej orieškovej budem musieť maslo tak či tak na vrch dávať.. teda sa teším Váľam sa od smiechu po podlahe

elma12, Pi, 23. 03. 2012 - 21:18

Ja som ho pre istotu ešte vystužila špajchľami , aby držal

sio, Pi, 23. 03. 2012 - 22:16

ja som už robila si 4x podľa tohoto postupu,ale na 1x mi sadal zadok vláčika,potom som už dávala kartón medzi červený a modrý diel a vtedy už bolo ok,ale je to fakt náročná torta.

Marjed, Pi, 23. 03. 2012 - 23:43

presne aj mne sa zvážal do jednej strany...priposovala som to horúčavam, fakt v lete odporúčam ten kartón, ako píše Szilvia...no mňa to nenapadlo Chichocem sa

adamira, So, 24. 03. 2012 - 09:49

naozaj narocna torta , mozem potvrdit!

A to nehovoriac o tom ze zakaznik chcel prestriedavat tmave cesto a svetle a tavu Chichocem sa , ci tmavu a svetlu plnku.
NA obrazku to vyzera lahko ale...bola som strasne stastna ze mam postup bez neho neveiem neviem .... .
FUJ ale aj tak zapotila som sa !!!A nikto to nijak extra neocenil! DO buducna sa poucim ....

Robila som tiez podla toho postupu a vazil 3.3kg

Urcite by som sa na Tvojom mieste nedala nahovorit ani na kg/10Eur .
Namakas sa na tom ! Ja to riesim teraz , velkost - cena a nic nehovorim viac.
A ked sa zda vela tak sa pytam co vypustime ake detaily a tak....Len niekedy sa aj bojim ci sa nebudem hambit za to ako to bude vyzerat ....Ludia nepriznaju ze nechceli platit , ze preto je tak Torta vypracovana ..a moja reklama v cudu...vyzera potom ze to neviem urobit Úsmev

Poznam cukrarku v mojom okoli co sa s tym nepapre-da nejaku podobu THOMASA a brala o 10Eur viac ako ja , tak je to na nas kolko sa namakame , kolko zapytame ....
Drzim Ti palce nech sa Ti podari !!

iwulka, So, 24. 03. 2012 - 09:56

Pánečku,to fakt je až taký ťažký?? noo som si fajne navarila..ono to v tom postupe vyzerá vážne lahko..no ja som zvedavá..idem ho robiť 1x,naozaj ešte neviem ako bude vyzerať..rátam stým že bude mať tak do 3 kil..zatial mám na 3D torty 9€/kilo...uvidím kolko bude vážiť a ako bude vyzerať Chichocem sa noo som teraz fakt "potešeena" ..Ale naučiť sa musím :)) dám vedieť ako dopadol Veľký úsmev

adamira, So, 24. 03. 2012 - 11:34

Neboj, zvladnes ho postup je super ! Len mne teda zabral hodne casu !!!
Chod presne podla navodu a bude krasny !!!!
Nechcela som TA vystrasit! Len uprozornit aby si si nechala dost casu na zdobenie a vsetko okolo....
Prave ze ja som si nemyslela ze mi to potrva dlho a prisla nam taka 4hod.navsteva..no fuj,ledva ze som stihala , v noci som dorabala...!
Drzim palce !!!

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama