Vajíčka v tiramisu
Pozrite si aj
ťažko povedať, do originál tiramisu idú surové vajcia ale dá sa urobiť aj nepravé bez vajec , do tiramisu sa vajcia viac menej len ručne šlahajú a ked ich hodíš nad paru urobíš asi kašu a tam sa nedáva vela cukru
ja som robila raz len mascarpone s vanilkou a dotoho šlahačku, tiež som bola tehotná, ale originál je originál...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja nedavam vajička do Tiramisu,mam rešpekt pred surovými vajičkami...ja robievam falošné tiramisu a tam našťastie vajička nejdu..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
obyčajne sa používajú len žĺtka,ale tie ja osobne nedávam ...pre istotu,aj keď dodajú krému lepšiu chuť.Nič tým nepokazíš ak ich vôbec nedáš,Tiramisu im bude aj tak chutiť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Stanka,a to mám len našlahat mascarpone s cukrom? Viemj,že sú rozne variácie,niekto dáva šlahačku,niekto Lučinu...
Ja som sa chcela pridŕžat povodného receptu....no fakt mám strach z tých vajec surových...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj moja....odkedy som pár dní strávila v nemocnici na infekčnom, tak si dávam na takéto veci strašne veľký pozor!.....ja som robila len s mascarpone ,ale bol to dosť ťažký krém, tak som to začala miešať zo šľahačkou a žĺtka som úplne vynechala.Ja už som vyskúšala rôzne variácie ale vždy sa vraciam k tomu od Jameho Oliviera, aj keď je cenovo nákladný ale nám veľmi chutí a čo človek nespraví pre rodinu.A cukor zmiešam s mascarpone...potom pridám vyšľahanú šľahačku ale premiešavam to vareškou.Neboj nič ..určite im bude chutiť aj ten tvoj recept.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja robim tiramisu podla original receptu su surovymi vajickami uz roky rokuce a este nikdy sa nikomu nic nestalo a vzdy kazdemu chutilo.
Ale ak vajcia dat nechces, tak by som vymiesala mascarpone s vanilkovym cukrom alebo medom (vynikajuca kombinacia!!!) a do toho pridala troska amareta. To tiez chuti super.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja mam recept slaham zltky nad parou vyborneee.........)))
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
urob do vajíčiek s ihlou malú dierku a ponor ich na desať sekúnd do vriacej vody,tak sa zničia všetky baktérie a ty ich kľudne môžeš použiť.to mi poradila jedna zdravotná sestra.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
pumpel a ked ich necham az 10 min vo VRIACEJ VODE, nebudu z nich VAJICKA NA TVRDO? ale napad sa mi pozdava...pokial tie vajicka budu stale tekute! Dakujem za typ!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
napisala 10 SEKUND, tie 10-minutové uz len na chlebicky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ach jaj...zase som pri citani vynechala jeden maly no podstatny detail ... dakujem Lucettka. Hlavne ze mam styri oci
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tak toto by som určite nerobila,baktérie nerozbité vajce neobsahuje,ale ako náhle prepichneš škrupinu ihlou môže sa do vajca dostať salmonela,lebo tá sa nachádza na škrupine vajca a na jej zničenie nestačí 10 sekúnd.Mám potravinársku školu a toto viem na 1000%+ niečo na prečítanie www.hpl.sk/main.php?go=ochoreli-ste/choroby/salmonelozy
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som davala slahane nad parou,surove by som nedala,ale uz davam iba maskarpone vyslahane s cukrom a potom pridam vyslahanu slahacku a je mnami
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj, včera som jedla tiramisu u sestry a ona dáva namiesto žltok vaječný koňak, bolo to výborné.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte.
Tak som tie žltka ušlahala s cukrom nad parou,do hustej peny-krému (na 1 žltok som dala 1PL cukru) A po spojení s mascarpone vznikol super krémik,bez hrčiek,hladučký. Teraz sa dezert chladí,tak dúfam že sa všetko pekne spojí,že mi to nepustí "vodu"...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja zasa viem tak, že salmonelóza sa nachádza na škrupine vajca a preto si myslím, že keď vajcia najskôr umyjem, osuším a prípadne ich pretriem alkoholovou vatičkou, tak by sa nemalo nič stať.
Neviem, čo urobí ten alkohol, čí sa budúci SLOVÁK neopije a nebude viacej kopať
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
presne ako píše Anka,vajcia kontaminuje človek prenosom infekcie zo škrupiny do obsahu,to je totálna blbosť že vaječné bielko alebo žľtko obsahuje salmonelózu ak je ešte nerozbité
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja robim tiramisu bez vajec a vzdy ma uspech.....kupim si natierkove maslo kvalitne neochutene, slahacku 33 percentnu -mozes prevarit- vyslaham mnatierkove maslo s trochou pr.cukru, vyslaham slahacku so stuzovacom a spojim tieto dve hmoty a davam medzi piskoty.mozno to nie je original ale nehrozi salmonela a chuti fakt vyborne....nech sa dari.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Milé cukráročky.
Viete mi niekto poradit,či by bolo možné do tiramisu dať namiesto surových vajec vajcia šlahané nad parou????
Mám recept,kde sa šlahaju surové vajcia s cukrom do peny+mascarpone. Ale chcem ho spravit pre viac ludí,medzi nimi aj jedna tehotná ,fakt ju a samozrejme ani ostatných nechcem ohrozit nejakou salmonelozou.
Ak by som žĺtky s cukrom šlahala nad parou,nechala vychladnut a potom pridala mascarpone???? Bude to fungovat???