reklama

tvarohová plnka

zoja , 21. 02. 2013 - 11:13

reklama

Ahojte, chcem Vás poprosiť o radu. Viem, že o tvarohových plnkách tu bolo už veľa písaného a chcela by som ju vyskúšať, ako takú obmenu k tým klasickým maslovým plnkám. No chcela by som vedieť či medzi túto tvarohovú plnku a korpus dávate aj džem alebo stačí len táto plnka?

Pozrite si aj


reklama


reklama

ja som potierala ribezlovy dzemom a este som aj dala ovocie osviezi to a neni to suche Úsmev

ja robím bez džemu, ale kropím korpusy, ak nezabudnem. Ale ak aj nekropím, nebýva suchá. Na jednu šľahačku jeden jemný tvaroh a puding Olé bez varenia. Do kakaovej verzie ešte pridám tekuté Granko.

robila som tvarohovu a dzem som nedala ,ale hodil by sa tam marhulovy. davala som mandarinky a jahody. krem bol tvaroh, slahacka a zelatinovy stuzovac za studena. bol super, ale ten dzem by tomu este pridal stavu. nech sa dari Slnko

Ja davam k tvarohovej plnke ovocie, je to chutne, take osviezujuce, ako pisu kocky. Dzem nedavam iba polievam rumovym rozvarom Slnko

ja dávam vždy k tvarohovej ovocie, tiež sa mi tam hodí - jahody, maliny, broskyne, mandarínky, lesné ovocie - podľa želania a džem dávam tiež vždy, podľa druhu ovocia - jahody, jahodový, lesné ovocie - džem s lesného ovocia. Do poslednej torty som dala ríbezľový k malinám a tiež že to bolo fajn. Len doteraz som tvarohový krém robila - šľahačka, tvaroh, polovica kyslej smotany a želatínový stužovač za studena, teraz som miesto stužovača dala vanilkový puding za studena a nerobilo sa mi s tým tak dobre, zdalo sa mi to tuhšie, takže ja už len stužovač.

Petina, Št, 21. 02. 2013 - 22:03

Timea, ja som dávala tiež stužovač za studena od Oetkera a dokým som naplnila druhý korpus začalo to akosi tuhnúť a nedalo sa mi to pekne rozotiersť, voláke hrče sa mi robili, ako to robíš ty? ďakujem za odpoveď

Petina ja som mala presne takúto skúsenosť s tým pudingom Ole za studena, potrela som korpus a pokládla ovocím, tú druhú polovicu som pomaly nemohla dostať z misky...tak som tam pridala kyslú smotanu a trochu som to zriedila. Keď dávam želatínový stužovač za studena, dám do misky dva tvarohy, dve šľahačky, vanilkový cukor, mletý cukor, kyslú smotanu, stužovač a všetko naraz prešľahám. Kedysi som najprv vyšľahala šľahačku, v druhej miske tvaroh s cukrom a potom spojila, ale výsledný efekt je úplne rovnaký. Na dva tvarohy dávam 2 šľahačky, polovicu až celú kyslú smotanu, 1,5 - 2 stužovače, keď dám dva a zdá sa mi husté, pridám aj druhú polovicu kyslej smotany. Dva dávam, keď ide do torty mrazené ovocie, ktoré predsa len pustí šťavu a jeden, keď dávam napr. broskyne z konzervy - dobre odkvapkané, alebo jahody. Poslednú tortu som plnila dva krát, jedna plnka bola pribináčik - s pudingom, druhá so stužovačom (bola pre nás, tak som experimentovala), nikto neprišiel na to, že sú plnky odlišné. Ovocie - mrazené maliny. Takže ja už len stužovač. Dúfam, že som to nenapísala ako tatár...

zoja, Pi, 22. 02. 2013 - 23:36

ďakujem Úsmev aj ja to mám ako taký domáci experiment Úsmev

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama