reklama

trvanlivosť maslového krému


reklama

milé žienky chcela ,by som Vás poprosiť o radu .Mám piecť svdobnú tortu ale tortu musím urobiť v utorok a svadba je v sobotu ,jedná sa mi o to ktorý krém je trvanlivý alebo vhodný do torty na dlhšiu dobu ,zákaznikov som odhovárala nech idú inde ,ale vraj im to nikto tak na rýchlo neurobí .Čo by ste mi poradili .prepáčte ,že Vás otravujem ale ak môžte poradte mi ... Úsmev


reklama


reklama

Tamik, Ut, 17. 04. 2012 - 14:25

prečo musí byť hotová v utorok,veď to je skoro

zou, Ut, 17. 04. 2012 - 14:41

je to podla mna velmi skoro ju plnit uz v utorok, ala ak sa rozhodnrs do toho ist, tak jedine vajcovu varenu nad parou a zmiesanu s maslom. Tej sa urcite nic nestane, ale ziadne ovocie okrem dzemu tam nedavaj,torta musi byt samozrejme v chladnicke.To je moj nazor a skusenost, ale ked si predstavim, ze sa torta nemusi zjest hned v sobotu, ostane do nedele,pondelka....no je to risk

Lella, Ut, 17. 04. 2012 - 14:51

Ja som robila tiež takto tortu že v utorok hotová a mala vydržať do soboty http://tortyodmamy.sk/rozpravkove-postavicky/moja-druha-torta .Tak som spravila šľahačka s mascarpone,maliny a parižák s banánami. Lebo maslové im vôbec nechutia a nechceli si dať poradiť a stáli si na svojom. Že dajú ju do chladničky a tam bude 5 dní. Pomyslela som si svoje. Tortu som urobila s rastlinnej šľahačky, čiže by mala byť trvanlivejšia. Po mojich obavách mi volali, že torta bola vynikajúca, že vôbec jej nič nebolo. Takže maslovému by sa nemalo nič stať. ÚsmevÚsmevÚsmev

dadika, Ut, 17. 04. 2012 - 14:53

Ja by som Ti odporúčala krém z rastlinnej šľahačky ochutený zeesanom alebo vaječný šľahaný nad parou. Ten z rastlinnej šľahačky môže byť vystavený mimo chladničky aj niekoľko hodín a nič sa mu nestane Úsmev a korpus potri džemom ale ovocie nepridávaj do plnky - môže skysnúť. Nedávno som vyskúšala jahodový zeesan a bol úplne super dokonca sú v ňom aj kúsky sušených jahôd Vyplazený jazyk
Tak nech sa Ti vydarí Torta

ďakujem , BozkávamBozkávamBozkávam pomohli ste mi ,musím ju naplniť v utorok lebo odchádzam preč ,a nevedela som si rady s krémom ,takže bude maslový bez ovocia ,píšete ešte šľahaný nad parou a neviete ako dlho by vydržala čokoládová od mobany ? ďakujem vám ešte raz .....ste zlaté ,aj keď som sa bála čo mi odpíšete Hambím saHambím saHambím sa

timika, Ut, 17. 04. 2012 - 15:44

jednoznačne vaječný nad parou,ak je v chladničke tak tam vydrží aj týždeň,ale nekombinovala by som s ničím iným SlnkoSlnkoSlnko

Áno tiez sa priklanam k slahanemu nad parou, je to istota z hladiska trvanlivosti... Áno ...ale ja som robila aj cokoladovo-orechovy vareny(tuto zo stranky) a to v sobotu az na utorok a torta sa dojedala az v piatok a bola vyborna, kremu nic nebolo...drzim palce

Ahoj súhlasím s vareným maslovým, ale ešte som čítala niekde (možno aj tu Chichocem sa ), že pridať alkohol do krému. Vraj to predlžuje trvanlivosť. Predtým som dávala rum len kvôli chuti, no odvtedy aj kvôli trvanlivosti. A trochu rumu navyše nieje nikdy na škodu Chichocem sa

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama