Gaštanový Parížak

Popis

Rozplývajúci sa na jazýčku Mrkám

Gaštanový Parížak - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
ZdrojMnou vymyslený
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod, 20 minút
Celkový čas
1 hod, 50 minút

Ingrediencie

6kusyvajicok
5polievkové lyžiceGaštanovej múky
1polievková lyžicakakaa
6polievkové lyžicehnedého cukru
1deciliteroleja
1kuskypriaci prášok do pečiva
750millilitrovŠľahačkovej smotany na šlahanie 33%
350gramovHorkej čokolády 60%

Inštrukcie

 

Postup:

Vyšľaháme si z bielkov tuhý sneh a postupne pridáme doň 6 PL hnedého cukru. Do vyšľahaného snehu pridáme 6 žĺtok, pomalinky primiešame 5 PL gaštanovej múky a 1 PL kakaa. Nakoniec pridáme 1,5dcl slnečnicového oleja, 1 kypriaci prášok do pečiva a jemne premiešame.

 

Cesto vylejeme do vymastenej a papierom vystlanej tortovej formy a pečieme v elektrickej rúre pri teplote 160st. 1hod.

 

Čokoládový krém si pripravíme 1deň dopredu

750ml  šľahačkovej  smotany 33%

350g horkej čokolády 60%

 

Šľahačku spolu s čokoládou v hrnci za stáleho miešania dáme variť, kým sa nerozpustí až do bodu varu a vypneme.

Necháme vychladnúť a odložíme min. na 12h. do chladničky. Na druhý deň vyšľaháme a natrieme na korpus a dáme na 30min. do chladničky a môžeme ozdobiť podľa vlastnej fantázie.

 

 

Gaštanový Parížak - recept postup 1

Recepty: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

Vyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykto určite vyskúšam a tú gaštanovú múku ?Ďakujem za receptíkSrdceTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskam

Stačí zájsť do Natural - bio obchodíka Kvietok

určite je to mňamka , len som sa ešte nestretla s gaštanovou múkou :(

Dostať ju kúpiť v bio obchode Mrkám

Keď zoženiem gaštanovú múku, určite vyskúšam. Vyzerá veľmi chutne.

ďakujem dnes pozriem tú múkuÚsmev

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.