
Naša obľúbená čokoládová torta.
Korpus: | ||
6 | kusy | vajce |
250 | gramov | hladká múka |
250 | gramov | práškový cukor |
100 | millilitrov | voda |
100 | millilitrov | olej |
100 | gramov | čokoláda |
1 | kus | prášok do pečiva |
Na potretie: | ||
200 | gramov | višňový džem |
Čokoládový krém: | ||
200 | gramov | čokoláda |
1 | liter | mlieko |
3 | kusy | čokoládový puding |
6 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
200 | gramov | maslo |
Čokoládová poleva: | ||
200 | millilitrov | sladká smotana |
200 | gramov | čokoláda |
Korpus:
Oddelíme bielky od žĺtkov. Žĺtky vyšľaháme s preosiatym cukrom do peny za postupného prilievania striedavo vody a oleja. Potom primiešame rozpustenú čokoládu, preosiatu múku s práškom do pečiva a sneh z bielkov. Vlejeme do papierom vystlanej tortovej formy s priemerom 26 cm cca 40 min pri 180 st. C.
Vychladnutú upečenú tortu, najlepšie na 2. deň, prekrojíme a plníme. Najprv potrieme teplým višňovým džemom, necháme stuhnúť, potrieme čokoládovým krémom, prikryjeme 2. dielom torty, krémom potrieme bok i vrch torty. Opäť dáme do chladu. Polejeme čokoládovou polevou
Čokoládový krém:
Vo vlažnom mlieku rozmiešame 3 čokoládové pudingy, práškový cukor a uvaríme hustý puding. Do vychladnutého pudingu zašľaháme postupne maslo.
Čokoládová poleva:
Smotanu zohrejeme ale nevaríme, pridáme nalámanú čokoládu a miešame do roztopenia čokolády. Dáme vychladiť. Tortu pred polievaním dobre zachladíme .
Zdobíme kvietkami zo Smartflexu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty