reklama

tiramisu krém


reklama

Dievčence,prosím Vás už mi normálne došla trpezlivosť.Skoro tri hodiny tu sedím a hľadám postup na tiramisu krém do torty,ale neviem či to len mne alebo aj Vám načítava strany stráááááááááášne pomaly.Recept som samozrejme nenašla,pretože som to zo zúfalstva vzdala. Plačem Plačem Plačem Tak chcem poprosiť,ktorá ste ho už do torty robili napíšte mi recept a aj prípadný postup,lebo robím ho prvý krát a neviem čo tam okrem upečeného korpusu ide a či ho môžem dať do poschodovej torty a pod neho smotanovo-tvarohový s ovocím.Ďakujem Zlomené srdce Zlomené srdce

Pozrite si aj


reklama


reklama

ja som sice ztaciatocnik, ale tu v ita tiramisu robimÚsmeva korpus polievam silnou kavou s cukrom a krem robim zvacsa ze mam zeesan tiramisu-mascarpone, je vynikajuciÚsmev..alebo robim s mascarpone pravym (500g mascarpone,6 vajicok, 120g cukru)original sa robi zo surovymi vajickami, ale ja ich davam nad paruÚsmeva slaham este

alessia a dávala si tam aj piškóty keď ich skoro všade píšu,alebo stačí keď normálne rozrežem korpus a naplním?zákazníčka chce srdce s prsiami tak dúfam,že mi to bude držať a nezačne sa to prebárať.Normálne by som to aj pod nimi vystužila špajdľami,pre istotu.Len koľko plnky potrebujem na také srdce

Ahoj ja robim takto plnku :3 terminizované natierky neochutené vyšlaham s 10 Pl kryštalového cukru.Dalej 0,5 L šlahačky vyšlaham s 2 vanilkami a 2 stužovačmi.Potom to všetko zmiešam spolu.Uvarim si silnú kavu asi 0,3 dcl alebo aj viac podla potreby,na jednu tortu miniem 1 velký balik okruhlych piškot.
Ked chcem urobiť tortu poťahovanu ,tak si upečiem vo forme korpus ktory prekrojim na poli a ešte jednu piškotu na velký plech ,tu použijem na boky torty.
Dam si jednu časť okruhlej piškoty,na ktoru davam plnku a piškoty namačané v kave,takto to zopakujem asi tri krat,posledná vrstva je krém ktorý posypem kakaom a prikryjem druhou piškotou.Piškotu pooblievam zvyšnou kavou.S metrom si odmeriam kolko ma vyška torty a podla toho si narežem pasy z piškoty a dam ju na boky torty,ked treba tak potriem boky ešte predtym s kremom.Cele to potom natriem s maslo vymiešanym s cukrom,je dobre ked je troška pustene ,aby sa lahučko natieralo necham to dobre stuhnúť v chladničke a možem veselo poťahovať .
Tortička bude pekne držať tvar a nebude sa kyvať.
pozri si košiky moje srdiečko v albume .
Dufam že som poradila ,tuto tortu som už robila 5 krat a vždy sa vydarila a chvalili su ju.
Držim palce.

lubicc, Po, 16. 05. 2011 - 11:43

miskakiska pravy tiramisu krem je moc jemny, ak ho chces do torty, tak skus nejaky zeesan, alebo nieco tuhsie...
v taliansku sa robi ako pise myskatoppo, akurat surove vajcia,teda zltka zmiesas s mascarpone a nakoniec vmiesas vyslahane bielka-surove,tak aspon robi moj manzel,vyse desat rokov pracoval v italii ako kuchar, tak nieco som od neho pochytila Chichocem sa
jaj a nezabudnut dat aj amareto...

myskatoppo- v ktorej casti IT si? Úsmev

alessia, Po, 16. 05. 2011 - 12:58

davam piskoty ano lebo ked som to skusila s korpusom bolo to dost blatove od vtedy davam len tie dlhe piskoty aj preto ze sa s plnkou dobre spoja

Zakulka, Po, 16. 05. 2011 - 13:59

ked tiramisu krem to znamena že môžeš použiť aj mascarpone krem tu z receptov od szilvie varga, ona ho pridávala, myslim že by mohol isť aj pod poťah, ak urobiš maslove mantinely.

xela, Po, 16. 05. 2011 - 14:52

ja mam takyto recept a vzdy ked ho robim tak je uplne tuhy. 300 g lučiny, 3 žltky, vanilkovy cukor, a kryštalovy cukor podla chuti zmiešame dokopy. šlahačku vymiešame so stužovačom. a pridame sneh z troch bielkov. skus ho vyskušat je fakt super, a mozes pouzit rastlinnu šlahačku aby si mala istotu ze to bude drzat.
Áno Áno

xela, Po, 16. 05. 2011 - 14:53

ja mam takyto recept a vzdy ked ho robim tak je uplne tuhy. 300 g lučiny, 3 žltky, vanilkovy cukor, a kryštalovy cukor podla chuti zmiešame dokopy. šlahačku vymiešame so stužovačom. a pridame sneh z troch bielkov. skus ho vyskušat je fakt super, a mozes pouzit rastlinnu šlahačku aby si mala istotu ze to bude drzat.
Áno Áno

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama