Rýchla marhuľová torta

Popis

kakaový základ, šľahačkový krém, ovocie a želatínová poleva
Rýchla marhuľová torta - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Zdrojvlastný recept
Čas prípravy
2 hod
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
2 hod

Ingrediencie

1kuskakaový korpus z 3 vajec
 kilogramdžem,zriedený rumom
 trochamarhule+ egreše
1kusčerstvá smotana 33%
3kusyžltka
3polievkové lyžicepráš. cukor
1balíkvanilkový cukor
1balíkželatína Dr. Oetker prášková
2polievkové lyžicevoda
1decilitermlinová alebo višňová šťava
1polievková lyžicacitrón. šťava
1polievková lyžicaCukor krupica
 trochacitrónového rôsolu

Inštrukcie

Upečený kakaový korpus vo forme potrieť džemom, rozriedeným rumom, obložiť marhuľami a egrešmi. Krém:3 žĺtka, 3 lyž. cukru, VC vyšľahať a uvariť v pare za stáleho miešania (alebo mikrovlnke - premiešať každých 10 sec). Pol balíčka želatíny nabobtnať v 1PL vody, rozpustiť v mikrovlnke, pridať do uvarených žĺtkov, vlažný krém zmiešať s vyšľahanou smotanou a zatrieť ovocie na korpuse,nechať stuhnúť v chladničke. Poleva: v 1 dcl vody rozpustiť cukor, pridať ovocnú a citrónovú šťavu, trošku červenej farby a druhú polovicu želatíny,nabobtnanej a rozpustenej v 1PL vody, zaliať šľahačkový krém. Po vychladnutí ozdobiť šľahačkou a citrónovým rôsolom

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

perfektná TlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTortaTortaTortaTortaKvietokKvietokKvietokKvietok

dobre vyzerá ÁnoÁnoÁnoVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykTlieskamTortaTortaTortaKvietok

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.