Rezy Kinder pingui...

Popis

Ľahučký zákusok, obľúbený nielen deťmi :-)

Rezy Kinder pingui... - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Zdrojčasopis
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
1 hod

Ingrediencie

200gramovkryštalového cukru
200gramovkryštal. cukru
8kusyvajec
200gramovkryštalového cukru
6polievkové lyžicevody
80gramovrozpusteneho masla
1balíkkypriaceho prášku
300gramovhladkej múky
1čajová lyžičkaperníkového korenia
40gramovkakaa
200gramovkryštalového cukru
1balíkvanilínového cukru
500millilitrovsmotany na šľahanie
300millilitrovsmotany na varenie
375millilitrovmlieka
1balíkželatíny
250gramovčokolády na varenie
200gramovkryštalového cukru
80gramovcéry
200gramovkryšt. cukru

Inštrukcie

Korpus:

Všetky ingrediencie na korpus rozdeliť na polovicu a upiecť dva korpusy na papieri na pečenie /žĺtka vyšľahať s cukrom, pridať vodu, maslo a zľahka nastriedačku vmiešať múku zmiešanú s kypriacim práškom, perníkovým korením a kakaom...

Plnka:

Pôvodne tam malo ísť až 800 ml smotany na šľahanie a to sa mi zdala riadna pecka, tak som si to takto nehradila a v pohode/ Suroviny na plnku rozdeliť na polovicu. Mlieko dať variť s oboma cukrami, aby sa rozpustili, želatínu namočiť v časti smotany na varenie, zvyšok smotany vmiešať k mlieku a keď trochu ochladne, vmiešať želatínu a nechať rozpustiť. Smotanu na šľahanie vyšľahať dotuha a potom zľahka vmiešať mliečnu zmes so želatínou.

Jeden korpus dáme do hlbšieho plechu, natrieme prvú polovicu plnky, dáme nakrátko do chladničky /mne stačilo 15 minút a mám ju nastavenú na 3 stupeň/, keď zatuhne, vyliať polovicu mierne vychladnutej čokolády, znovu dať do chladničky. Medzitým si pripraviť druhú polovicu plnky, ktorá sa naleje na čokoládu, prikryje sa druhým plátom, poleje zvyšnou čokoládou.

Poznámky

Potom stačí 2 - 3 hodinky nechať v chladničke a hotovo. Na prvý pohľad prácne, ale dá sa zvládnuť v pohode a pri krájaní to ide ľahučko

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

ty si pokladik, dakujeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeem ÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoZlomené srdceÁnoÁnoÁnoÁnoÁno

Za máličko Mrkám

a chuti to aspon podobne?lebo to vyzera super TlieskamTlieskamTlieskamVyplazený jazykVyplazený jazyk a zienky ja mam recepty na kinder bueno, kinder mliecny rez,snickers atd..ak mate zaujem dam ich sem,odskusane mam,jedla som ich!zajtra vam napisem co este mam a dam sem co budete chciet

ahoj môžeš dať aj kinder bueno aj snickers budem rada a chcem sa opytať tu želatinu aku praškovu

ja dávam práškovú /na obale sú nakreslené také farebné kocky/ - s tou sa mi robí najlepšie, ale každý si môže dať podľa seba, aké má skúsenosti Mrkám

dakujem aj ja ÁnoÁnoTlieskamTlieskamBozkávamBozkávam

dakujem KvietokKvietokKvietok

za máličko.... ÚsmevÚsmevÚsmev

petulda,kludne ich daj sem TlieskamTlieskam

..dik za recept, Bozkávam

Dík za receptík... vytlačený a už aj upečený (s maličkou obmenou - bezlepkový)... Úsmev

ÁnoÁnoÁnoÁnoÁno

Mariolka tak tej smotany v originalnom recepte 800 ml? A vsetko ostatne rovnako ci aj nieco ostatne si delila?
Petulda33 samozrejme ze napis, nemusis sa ani pytat Chichocem sa
Stefanie ako si robila ten bezlepkovy? Mas specialnu muku alebo si dala maizenu?
Vela otazok ze? ÚsmevÚsmev

Ja som dala tých 800 ml rastlinnej šľahačky... a dala som špeciálnu múku od Scharu - Mix C... a mňamkový je... Úsmev Len viem, že nabudúce musím dať menej čokolády do stredu... alebo ju dať tak ako je v zmrzke Vienete... vyskušam, uvidím... Úsmev

V pôvodnom bolo 800 ml smotany na šľahanie, ale ako píše stefanie, môže byť aj rastlinná alebo časť nahraď tak ako ja smotanou na varenie Mrkám a ostatné tak ako v recepte...

TlieskamTlieskamTlieskam vyskúšam

určte vyskúšam,vyzerá mňamkovo Vyplazený jazyk

Ahoj moja ja mam dotaz je tam napisane žĺtka vyšľahať s cukrom, pridať vodu, maslo a zľahka nastriedačku vmiešať múku zmiešanú s kypriacim práškom, perníkovým korením a kakaom...na striedacku s cim? S bielkami? Alebo je to korpus bez bielkou??? este sa chcem spitat mozem pouzit aj platkovu zelatinu? Ak ano kolko platkou??? Dakujem Bozkávam

Ahoj, tahamanka...takže pekne po poriadku: Bielka najskôr dotuha vyšľaháš /moja chyba- nenapísala som :-|/, a tú múku /zmiešanú s ostatnými ingredienciami/ nastriedačku s bielkami vmiešaš k žĺtkovej zmesi... Plátkovú môžeš pokojne použiť - jedno balenie...

Dakujem ti velmi pekne za odpoved Bozkávam Ale mam este otazocku vies ja nezijem na SK a tak neviem kolko je tych platkou v balicku ja mam taku skatulku a tam mam platky tak to mi bude asi ten jeden platok stacit vsak?

Myslím, že 6 plátkov by mohlo aj postačiť ;-), pretože 1 kávová lyžička práškovej želatíny sú si 3 g a to nahradí jeden plátok. Balíček želatíny má 20 g tak aspoň tých 6 plátkov by som dala...

Dakujem, v nedelu na Jana uz azpeciem Chichocem sa

Dakujem, v nedelu na Jana uz azpeciem Chichocem sa

ÁnoÁnoÁno

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.