Popis
Ľahučký zákusok, obľúbený nielen deťmi :-)

Zhrnutie
Výnos | |
---|---|
Zdroj | časopis |
Čas prípravy | 1 hod |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 1 hod |
Ingrediencie
200 | gramov | kryštalového cukru |
200 | gramov | kryštal. cukru |
8 | kusy | vajec |
200 | gramov | kryštalového cukru |
6 | polievkové lyžice | vody |
80 | gramov | rozpusteneho masla |
1 | balík | kypriaceho prášku |
300 | gramov | hladkej múky |
1 | čajová lyžička | perníkového korenia |
40 | gramov | kakaa |
200 | gramov | kryštalového cukru |
1 | balík | vanilínového cukru |
500 | millilitrov | smotany na šľahanie |
300 | millilitrov | smotany na varenie |
375 | millilitrov | mlieka |
1 | balík | želatíny |
250 | gramov | čokolády na varenie |
200 | gramov | kryštalového cukru |
80 | gramov | céry |
200 | gramov | kryšt. cukru |
Inštrukcie
Korpus:
Všetky ingrediencie na korpus rozdeliť na polovicu a upiecť dva korpusy na papieri na pečenie /žĺtka vyšľahať s cukrom, pridať vodu, maslo a zľahka nastriedačku vmiešať múku zmiešanú s kypriacim práškom, perníkovým korením a kakaom...
Plnka:
Pôvodne tam malo ísť až 800 ml smotany na šľahanie a to sa mi zdala riadna pecka, tak som si to takto nehradila a v pohode/ Suroviny na plnku rozdeliť na polovicu. Mlieko dať variť s oboma cukrami, aby sa rozpustili, želatínu namočiť v časti smotany na varenie, zvyšok smotany vmiešať k mlieku a keď trochu ochladne, vmiešať želatínu a nechať rozpustiť. Smotanu na šľahanie vyšľahať dotuha a potom zľahka vmiešať mliečnu zmes so želatínou.
Jeden korpus dáme do hlbšieho plechu, natrieme prvú polovicu plnky, dáme nakrátko do chladničky /mne stačilo 15 minút a mám ju nastavenú na 3 stupeň/, keď zatuhne, vyliať polovicu mierne vychladnutej čokolády, znovu dať do chladničky. Medzitým si pripraviť druhú polovicu plnky, ktorá sa naleje na čokoládu, prikryje sa druhým plátom, poleje zvyšnou čokoládou.
Poznámky
Potom stačí 2 - 3 hodinky nechať v chladničke a hotovo. Na prvý pohľad prácne, ale dá sa zvládnuť v pohode a pri krájaní to ide ľahučko
Recepty:
Základné ingrediencie:
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
- prečítané 18879x
Komentáre
ty si pokladik, dakujeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeem










Za máličko
a chuti to aspon podobne?lebo to vyzera super



a zienky ja mam recepty na kinder bueno, kinder mliecny rez,snickers atd..ak mate zaujem dam ich sem,odskusane mam,jedla som ich!zajtra vam napisem co este mam a dam sem co budete chciet
ahoj môžeš dať aj kinder bueno aj snickers budem rada a chcem sa opytať tu želatinu aku praškovu
ja dávam práškovú /na obale sú nakreslené také farebné kocky/ - s tou sa mi robí najlepšie, ale každý si môže dať podľa seba, aké má skúsenosti
A tu je receptík na Kinder Bueno: http://www.tortyodmamy.sk/content/kinder-bueno
a Snikers rezy: http://varecha.pravda.sk/recepty/rezy-snickers/3157-recept.html
dakujem aj ja





dakujem


za máličko....


petulda,kludne ich daj sem

..dik za recept,
Dík za receptík... vytlačený a už aj upečený (s maličkou obmenou - bezlepkový)...
Mariolka tak tej smotany v originalnom recepte 800 ml? A vsetko ostatne rovnako ci aj nieco ostatne si delila?


Petulda33 samozrejme ze napis, nemusis sa ani pytat
Stefanie ako si robila ten bezlepkovy? Mas specialnu muku alebo si dala maizenu?
Vela otazok ze?
Ja som dala tých 800 ml rastlinnej šľahačky... a dala som špeciálnu múku od Scharu - Mix C... a mňamkový je...
Len viem, že nabudúce musím dať menej čokolády do stredu... alebo ju dať tak ako je v zmrzke Vienete... vyskušam, uvidím... 
V pôvodnom bolo 800 ml smotany na šľahanie, ale ako píše stefanie, môže byť aj rastlinná alebo časť nahraď tak ako ja smotanou na varenie
a ostatné tak ako v recepte...
určte vyskúšam,vyzerá mňamkovo
Ahoj moja ja mam dotaz je tam napisane žĺtka vyšľahať s cukrom, pridať vodu, maslo a zľahka nastriedačku vmiešať múku zmiešanú s kypriacim práškom, perníkovým korením a kakaom...na striedacku s cim? S bielkami? Alebo je to korpus bez bielkou??? este sa chcem spitat mozem pouzit aj platkovu zelatinu? Ak ano kolko platkou??? Dakujem
Ahoj, tahamanka...takže pekne po poriadku: Bielka najskôr dotuha vyšľaháš /moja chyba- nenapísala som :-|/, a tú múku /zmiešanú s ostatnými ingredienciami/ nastriedačku s bielkami vmiešaš k žĺtkovej zmesi... Plátkovú môžeš pokojne použiť - jedno balenie...
Dakujem ti velmi pekne za odpoved
Ale mam este otazocku vies ja nezijem na SK a tak neviem kolko je tych platkou v balicku ja mam taku skatulku a tam mam platky tak to mi bude asi ten jeden platok stacit vsak?
Myslím, že 6 plátkov by mohlo aj postačiť ;-), pretože 1 kávová lyžička práškovej želatíny sú si 3 g a to nahradí jeden plátok. Balíček želatíny má 20 g tak aspoň tých 6 plátkov by som dala...
Dakujem, v nedelu na Jana uz azpeciem
Dakujem, v nedelu na Jana uz azpeciem