Veterník na plechu - mraky

Popis

Karamelový veterník máme radi asi všetci a teraz si ho môžeme upiecť na plechu.

Veterník na plechu - mraky  - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Zdrojmimibazar Rozália M.+vlastne upravy
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

Cesto
150gramovhladka múka špecial
250millilitrovvoda
120gramovpalmarín
1štipkasoľ
4kusyvajicka
Karamelová plnka
3balíkyzlatý klas
900millilitrovmlieko
250gramovkryštálový cukor
250gramovhera
Smotanová plnka
3kusysmotana na šľahanie
1balíkvanilkový cukor
  práškový cukor podľa chuti
POLEVA
100gramovcokolada
100millilitrovsmotana na šľahanie

Inštrukcie

Vo vode so štipkou soli rozpustíme palmarín, necháme zovrieť a pridáme múku.Miešame na miernom ohni aby sa pekne odlepovala hmota od hrnca a bola lesklá.Po uvarení necháme cesto trošku chladnúť a potom do neho postupne zašľaháme po jednom vajcia.

Cesto rozdelíme na dve časti.Jednu časť dáme na vymastený a vodou pokropený, plech asi centimeter od okraja, pretože sa pri pečení zväčší.

Pečieme na 230 stupňov asi 10 minút, potom stiahneme na 150 tiež asi desať minút doružova.Tak isto upečieme druhý plát.

Karamelová plnka:

Cukor upálime na karamel, zalejeme asi dvoma deci mlieka a rozvaríme.V druhom hrnci si rozmiešame zlatý klas vo zvyšnom mlieku, dáme variť a uvarená karamel do toho vlejeme a varíme spolu na puding.Po vychladnutí vyšľaháme s herou.

Smotanová plnka:

Smotany na šľahanie vyšľaháme so stužovačom a pridáme cukor podľa chuti.

Poleva - smotanu si zahrejeme a rozpustíme v nej čokoládu alebo si spravíme čokoládovú polevu podľa chuti.

Na spodný plát upečený dáme karamelový krém, na to šľahačku, na to horný plát a polejeme polevou.Môžeme pokvapkať rumom.Horný plát si môžeme dopredu pokrájať a na zákusok dávať už len štvorce.

 

 

 

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

mám podobný recept a robila som ho len raz a dala som si tam poznámku "cesto sa veľmi zle rozotiera na plech"Veľký úsmev, máš nejakú fintu?

 

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.