reklama

Venčeky s odpaľovaného cesta

Pridal/a Valika475 dňa 25. 12. 2020 - 06:51 - Recepty Valika475
Venčeky s odpaľovaného cesta, Recepty na zákusky, Valika475

reklama

náš obľúbený recept

Ingrediencie
Cesto:
250 millilitrov voda
125 gramov maslo
125 gramov hladká múka
3 kusy vajce
  štipka soli
Plnka:
650 millilitrov mlieko
2 balíky Zlatý klas
2 balíky vanilkový cukor
125 gramov maslo
2 polievkové lyžice rum
Na posypanie:
  práškový cukor
Postup

Do hrnca dáme variť vodu, soľ a tuk, kým sa tuk nerozpustí a zmes nezačne vrieť.

Vriacu zmes dáme bokom z ohňa a prisypeme múku. Varechou hneď miešame, až sa nám vytvorí kašovitá zmes, ktorú vrátime späť na sporák a za stáleho energického miešania krátko povaríme, kým sa nám cesto „neodpaľuje“ od dna hrnca.

Odstavíme a necháme vychladnúť, počas chladnutia občas premiešame, lebo tuk sa môže začať oddeľovať od cesta. Do vychladnutej zmesi po jednom zašľaháme mixérom vajcia. Vznikne nám trochu lepkavá, ale hladšia zmes.

Na plech vystlaný papierom na pečenie zdobiacim vreckom nanášame venčeky,  dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov na 25 minút.

Upečené venčeky necháme úplne vychladnúť, potom ich prerežeme pozdĺžne na polovicu a plníme krémom.

Na krém si zmiešame Zlatý klas asi s 200 ml mlieka. Zvyšné mlieko dáme variť spolu s vanilkou.

Do vriaceho mlieka nalejeme pudingovú zmes a varíme do zhustnutia. Do letného krému postupne vmiešame maslo a pridáme rum. Krém plníme do vrecúška s ozdobnou špičkou s striekame na spodnú časť venčeka.

Hotové venčeky z odpaľovaného cesta  posypeme práškovým cukrom.

Doplňujúce poznámky

kto chce môže na plnku pridať aj šľahačku, ale nám to stačí s tou plnkou 

Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
30 minút
Priemer 5 (1 hlas)

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama