Veľhory s pudingom

Popis

Odpaľované cesto na plechu s príznačným názvom s jednoduchým krémom.

Veľhory s pudingom - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

Cesto
6kusyvajcia
150gramovhladka muka
250millilitrovvoda
125gramovstužený tuk
 štipkasoľ
plnka
500millilitrovmlieko
2balíkyvanilkový puding
2kusyžltka
250gramovmaslo
250millilitrovsmotana na šľahanie
1balíkstužovač šľahačky
1balíkvanilkový cukor

Inštrukcie

POSTUP

1. Tuk vložíme do vlažnej vody, pridáme soľ a varíme, dokým sa tuk neroztopí. Do viaceho tuku postupne sypeme múku a uvaríme hustú kašu, ktorá sa musí odlepovať od hrnca. Necháme ju vychladnúť a postupne do nej vmiešame vajíčka. Na miernom ohni vyšľaháme metličkou na žltú krémovitú kašu.

2. Cesto rozdelíme na dve rovnaké časti a každú z nich natrieme na plytký plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 250°C približne 15 minút. Cesto by malo zvráskavieť a podobať sa hory.

3. Z mlieka, pudingového prášku a žĺtkov uvaríme hustú kašu. Necháme ju vychladnúť a potom k nej vmiešame na kocky nakrájané maslo. Túto plnku natrieme na pripravené cesto, na ňu natrieme vyšľahanú šľahačku so stužovačom a vanilkovým cukrom. Šľahačku prikryjeme druhým plátom a koláč necháme stuhnúť v chlade.

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

TlieskamTlieskamTlieskamTlieskamvyzerá dobre!Áno

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.