Tartaletky z lineckého cesta plnené karamelom, poliate čokoladovým ganache, zdobené karamelovým krémom a ovocím.
250 | gramov | hladká múka |
100 | gramov | práškový cukor |
140 | gramov | maslo |
1 | kus | vajce |
1 | štipka | soľ |
1 | plechovka | karamel |
250 | gramov | šľahačková smotana |
Ganache: | ||
50 | gramov | smotana na šľahanie |
150 | gramov | čokoláda |
Cesto: hl.muka, prask.cukor, vajce, maslo a sol spolu zmiešame. Pripravíme cesto ktoré zabalíme do fólie a dáme odpocinut do chladničky cca na 1hod. Cesto si rozvalkame a vykrajujeme podľa toho aké mame formicky na tartaletky. Pecieme na 175st.
Keď mame tartaletky vychladnute. Zohrejeme si karamel ktorý nalejeme do polovičky tartaletiek a zalejeme ho cokoladovym ganache ( sl.smotanu zohriať spolu s cokoladou a nechať roztopiť), dáme stuhnut do chladničky.
Karamelova slahacka: šľahačku si vyslahame a postupne do nej pridávame karamel podľa toho akú j šľahačku chceme. Nakoniec nastriekame ozdobnou špičkou na tartaletky karamelovu šľahačku a dozdobime ovocím.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty