
Božské penové tortičky s čokoládovo kávovým krémom.
Korpus: | ||
10 | kusy | bielok |
700 | gramov | kryštálový cukor |
1 | štipka | soľ |
Plnka: | ||
10 | kusy | žĺtok |
100 | gramov | kryštálový cukor |
200 | millilitrov | káva |
50 | gramov | čierne kakao |
50 | gramov | holandské kakao |
150 | gramov | horká čokoláda |
500 | gramov | maslo |
Bielka a cukor so štipkou soli šľaháme nad parou (cca 15-20 minút) na najnižšom stupni do tuhej, lesklej masy.Pena musí byť hustá a mali by sa v nej tvoriť "špičky".Dáme dole z pary a necháme vychladnúť.Plech vystelieme papierom na pečenie a cez formu na laskonky pomocou stierky rozotrieme tvary.
Pečieme na 90 - 100 stupňov s použitím teplovzduchu cca 1 hodinu (v závislosti od rúry).Po upečení sa musia ľahko odliepať z papiera.
Plnka:
Žĺtka s cukrom vyšľaháme nad parou do zhustnutia.Kakao vmiešame do kávy a pridáme k žĺtkam.Nakoniec pridáme aj nalámanú čokoládu.Miešame kým sa nerozpustí.Necháme vychladnúť.
Maslo izbovej teploty si vyšľaháme do peny, po častiach pridávame vychladnutú zmes a spojíme do hladkého krému.
Vychladnuté penové tortičky spájame čokoládovým krémom pomocou cukrárenského vrecka a ozdobnej špičky. (ja používam Wilton 1M).
Dozdobíme podľa fantázie a necháme stuhnúť.
Skladujeme v chlade.
Upečené, nenaplnené tortičky môžeme skladovať v plastovej, sklenenej uzatvárateľnej nádobe v suchu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty