reklama

Penové mini tortičky

Pridal/a Alexandra Masarova dňa 04. 03. 2022 - 18:03 - Recepty Alexandra Masarova
Penové mini tortičky, Recepty na zákusky, Alexandra Masarova

reklama

Božské penové tortičky s čokoládovo kávovým krémom.

Ingrediencie
Korpus:
10 kusy bielok
700 gramov kryštálový cukor
1 štipka soľ
Plnka:
10 kusy žĺtok
100 gramov kryštálový cukor
200 millilitrov káva
50 gramov čierne kakao
50 gramov holandské kakao
150 gramov horká čokoláda
500 gramov maslo
Postup

Bielka a cukor so štipkou soli šľaháme nad parou (cca 15-20 minút) na najnižšom stupni do tuhej, lesklej masy.Pena musí byť hustá a mali by sa v nej tvoriť "špičky".Dáme dole z pary a necháme vychladnúť.Plech vystelieme papierom na pečenie a cez formu na laskonky pomocou stierky rozotrieme tvary.

Pečieme na 90 - 100 stupňov s použitím teplovzduchu cca 1 hodinu (v závislosti od rúry).Po upečení sa musia ľahko odliepať z papiera.

Plnka:

Žĺtka s cukrom vyšľaháme nad parou do zhustnutia.Kakao vmiešame do kávy a pridáme k žĺtkam.Nakoniec pridáme aj nalámanú čokoládu.Miešame kým sa nerozpustí.Necháme vychladnúť.

Maslo izbovej teploty si vyšľaháme do peny, po častiach pridávame vychladnutú zmes a spojíme do hladkého krému.

Vychladnuté penové tortičky spájame čokoládovým krémom pomocou cukrárenského vrecka a ozdobnej špičky. (ja používam Wilton 1M).

Dozdobíme podľa fantázie a necháme stuhnúť.

Skladujeme v chlade.

Upečené, nenaplnené tortičky môžeme skladovať v plastovej, sklenenej uzatvárateľnej nádobe v suchu.

Celkový čas
2 hod
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
1 hod

reklama


reklama

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama