Smotanový trojboj

Popis

Neskutočne chutný zákusok s čokoládovou, kávovou a gaštanovou plnkou.Hambím sa

Smotanový trojboj - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

Piškóta
5kusyvajcia
5polievkové lyžicekryštálový cukor
5polievkové lyžicehladka muka
5polievkové lyžicehorúca voda
5polievkové lyžiceolej
1⁄2čajová lyžičkaprášok do pečiva
Krémy
800millilitrovsmotana na šľahanie
2polievkové lyžicepraskový cukor
50gramovhorká čokoláda
1polievková lyžicakakao
3polievkové lyžicemletá káva voňavá
100gramovgaštanové pyré
24kusymaslové sušienky neplnené
 trocharum
 trochaAmaretto
2kusypochúťková smotana kyslá (a375 gram)
2polievkové lyžicekakao
  tmavý džem

Inštrukcie

Piškóta:

Kľudne si spravte takú, na akú ste zvyknutí.

Ja som robila takto: Vajcia vyšľaháme s cukrom až do belavej penovej hmoty, keď už začne hmota rásť a belieť sa, pridávame po lyžicách olej a vodu a stále šľaháme.Múku zmiešame s kakaom a práškom do pečiva a už len metlou opatrne zamiešavame do vaječnej zmesy.

Ak nemáte výkonný šľahač, žĺtka treba vyšľahať s cukrom zvlášť, prišľaháme olej a vodu, bielka na sneh zvlášť vyšľaháme a potom do snehu zamiešavať metlou vyšľahané žĺtka so zmesou múky, kakaa a prášku do pečiva.

Pečieme na papieri na pečenie na 200 stupňoch okolo 10-12 minút.Netreba to nechať preschnúť.

 

Na plnku používam nesladenú smotanu na šľahanie rastlinnú takže treba dosladzovať podľa chuti a netreba ničím stužovať.

Čokoládová šľahačka:

3 deci smotany na šľahanie dám zahriať s čokoládou a kakaom len pokým sa čokoláda nerozpustí.Nechám stuhnúť niekoľko hodín - prechladnúť.Potom vyšľahám, pridám polievkovú lyžicu práškového cukru a zašľahám ešte pochúťkovú smotanu.(Tú vodu z nej najprv vylejem.)

Kávová šľahačka:

4 deci smotany na šľahanie dám zahriať s dvomi polievkovými lyžicami mletej kávy.Keď sa zahreje, káva pustí vôňu aj chuť.Potom precedím a nechám prechladiť.Keď je dosť chladné, vyšľahám s lyžicou práškového cukru a prišľahám smotanu na šľahanie.

Gaštanová šľahačka:

Z gaštanového pyré mrazeného si na strúžliku odstrúham koľko potrebujem, nechám roztopiť a vyšľahám s deci smotany na šľahanie.

Uvaríme z lyžice kávy asi 3 deci silnej kávy, pridáme rum, amaretto a cukor podľa chuti.

Skladanie zákusku:

Vychladenú piškótu pofrkame kávou s rumom, potrieme tmavým džemom.Na to dám čokoládovú šľahačku, zarovnám.Maslové keksíky namáčame do vychladnutej zmesy kávy rumu a  amaretta a ukladáme tesne vedľa seba na čokoládovú šľahačku.Ak sme málo namáčali, môžeme potom ešte pokropiť.Na to dám kávovú šľahačku, zarovnám.Posypem cez drobné sitko kakaom a z gaštanovej šľahačky urobím kopčeky/ozdobím.

Samozrejme že na chuť, ktorú chcete najviac vyzdvihnúť, použite najviac smotany na šľahanie.

Ak chcete použiť živočíšnu šľahačku, bude treba použiť aj stužovač.Najjednoduchšie je použiť Želatínový stužovač za studena presne podľa návodu.

 

Smotanový trojboj - recept postup 1

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Komentáre

Ten vyzerá úžasne ÁnoTlieskamÁno, hneď by som koštovala Úsmev

ĎakujemHambím saVzala som ho na party a veruže všetci si pochvaľovali hlavne to, že nebol prehnane sladkýÁno

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.