Výborný zákusok plný orechov pečený na oplátke s krémom šľahaným nad parou.

Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | 45 minút |
Čas varenia / pečenia | 35 minút |
Celkový čas | 1 hod, 20 minút |
Ingrediencie
Cesto: | ||
6 | kusy | vajce |
250 | gramov | práškový cukor |
3 | polievkové lyžice | strúhanka |
200 | gramov | vlašské orechy |
1 | balík | prášok do pečiva |
Krém: | ||
3 | kusy | vajce |
200 | gramov | práškový cukor |
3 | polievkové lyžice | kakao |
300 | gramov | maslo |
Ešte potrebujeme: | ||
3 | kusy | tortová oblátka |
1 | kus | biela čokoláda |
Inštrukcie
Orechy si pomelieme.
Cesto:
Žĺtka vyšľaháme s cukrom do penista, do svetlej hmoty.Orechy zmiešame s práškom do pečiva a strúhankou a túto zmes zmiešame s vyšľahanými žĺtkami.Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh a postupne zamiešame do hmoty.Hmota je spočiatku dosť tuhá - dávame sneh po lyžiciach, kým hmota zmäkne a až potom zvyšný sneh.
Suchý plech vystelieme oplátkami a nalejeme na ne cesto.Pečieme na 180 stupňov asi 30 minút.(Tak sa to vraj má piecť ale mne vždy treba 40 minút.Po 30tich minútach sa mi stred koláča trasie ako puding.)
Necháme úplne vychladnúť.
Krém:
Nad parou šľaháme vajcia s cukrom kým sa neprehrejú, určite aspoň 20 minút, potom postupne prišľahávame kakao.Odstavíme a do horúceho nakrajhame maslo asi na 5 kúskov, len opatrne raz zamiešame a necháme spolu úplne vychladnúť.Potom krém vyšľaháme a nanesieme na upečený, vychladnutý korpus.
Na vrch môžeme postrúhať bielu čokoládu alebo ak sa zdá príliž sladká, posypeme strúhanými orechami.
Dobrú chuť!
Recepty:
Základné ingrediencie:
- prečítané 5264x
- Pridať nový komentár