reklama

Mini pavlovky s čokoládovým krémom

Pridal/a Oľga Birošová dňa 30. 07. 2022 - 15:29 - Recepty Oľga Birošová
Mini pavlovky s čokoládovým krémom, Recepty na zákusky, Oľga Birošová

reklama

Obľúbený snehový zákusok s parížským krémom.

Ingrediencie
Cesto:
4 kusy bielok
200 gramov kryštálový cukor
100 gramov práškový cukor
1 polievková lyžica Gustin
1 čajová lyžička ocot
1 štipka soľ
Parížska šľahačka:
400 millilitrov smotana na šľahanie 33%
100 gramov čokoláda
Postup

Parížsky krém:

Deň predtým som si pripravila paríižsku šľahačku. Smotanu dáme variť do hrnca po zovretí odstavíme z plameňa. Pridáme čokoládu polámanu na menšie kúsky miešame pokiaľ sa čokoláda nerozpustí. Necháme vychladnúť následne dáme do chladničky poriadne vychladnúť.

Pavlovky:

Bielky + štipku soli vyšľaháme do penista pridáme po lyžiciach kryštál cukor šľaháme na najvyšších otáčkach aspoň 10 minút pokiaľ sneh nevytvorí špic viď, nižšie foto.

Zašľaháme práškový cukor nakoniec varechou zľahka vmiešame ocot, 1 čl citrónovú šťavu, gustin.

Naplníme cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou plech vyložíme papierom na pečenie.  Striekame kolieska priemer 5-6 cm tak, aby boli boky vyvýšené. Rúru predhrejeme na 160 stupňov po vložení plechu do rúry stiahneme na 140 stupňov sušíme 70 minút.

Po usušení rúru vypneme  pavlovky necháme v nej vychladnúť.

Pripravíme parižsku šľahačku, uvarenú šľahačku vyšľaháme do tuha naplníme cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou plníme pavlovky a ozdobíme podľa seba.

Najlepšie šľahačkou plniť tesne pred podávaním. Dobrú chuť. 

Doplňujúce obrázky
Mini pavlovky s čokoládovým krémom, Recepty na zákusky, Oľga Birošová, 1
Mini pavlovky s čokoládovým krémom, Recepty na zákusky, Oľga Birošová, 2
Mini pavlovky s čokoládovým krémom, Recepty na zákusky, Oľga Birošová, 3
Mini pavlovky s čokoládovým krémom, Recepty na zákusky, Oľga Birošová, 4
Mini pavlovky s čokoládovým krémom, Recepty na zákusky, Oľga Birošová, 5
Mini pavlovky s čokoládovým krémom, Recepty na zákusky, Oľga Birošová, 6
Mini pavlovky s čokoládovým krémom, Recepty na zákusky, Oľga Birošová, 7
Celkový čas
1 hod, 50 minút
Čas prípravy
40 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod, 10 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama