
Obľúbený snehový zákusok s parížským krémom.
Cesto: | ||
4 | kusy | bielok |
200 | gramov | kryštálový cukor |
100 | gramov | práškový cukor |
1 | polievková lyžica | Gustin |
1 | čajová lyžička | ocot |
1 | štipka | soľ |
Parížska šľahačka: | ||
400 | millilitrov | smotana na šľahanie 33% |
100 | gramov | čokoláda |
Parížsky krém:
Deň predtým som si pripravila paríižsku šľahačku. Smotanu dáme variť do hrnca po zovretí odstavíme z plameňa. Pridáme čokoládu polámanu na menšie kúsky miešame pokiaľ sa čokoláda nerozpustí. Necháme vychladnúť následne dáme do chladničky poriadne vychladnúť.
Pavlovky:
Bielky + štipku soli vyšľaháme do penista pridáme po lyžiciach kryštál cukor šľaháme na najvyšších otáčkach aspoň 10 minút pokiaľ sneh nevytvorí špic viď, nižšie foto.
Zašľaháme práškový cukor nakoniec varechou zľahka vmiešame ocot, 1 čl citrónovú šťavu, gustin.
Naplníme cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou plech vyložíme papierom na pečenie. Striekame kolieska priemer 5-6 cm tak, aby boli boky vyvýšené. Rúru predhrejeme na 160 stupňov po vložení plechu do rúry stiahneme na 140 stupňov sušíme 70 minút.
Po usušení rúru vypneme pavlovky necháme v nej vychladnúť.
Pripravíme parižsku šľahačku, uvarenú šľahačku vyšľaháme do tuha naplníme cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou plníme pavlovky a ozdobíme podľa seba.
Najlepšie šľahačkou plniť tesne pred podávaním. Dobrú chuť.







- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty