
Lucka1025 | Mini pavlovky
Sladký dezert, ktorý miluje každý, kto má rád snehové pečivo.
3 | kusy | bielok |
100 | gramov | kryštálový cukor |
1 | polievková lyžica | ocot |
1 | polievková lyžica | Zlatý klas |
250 | millilitrov | smotana na šľahanie 33% |
250 | gramov | tvaroh |
250 | gramov | mascarpone |
1 | polievková lyžica | práškový cukor |
Rúru zapneme na 200°C, akonáhle dáme tortičky do trúby ihneď znížime teplotu na 110°C. Pečieme cca 1,5 - 2 hodiny.
Bielky dáme šľahať, keď sa začne tvoriť pena pridáme cukor a vyšľaháme tuhy sneh. Potom pridáme ocot a Zlatý klas, znova pustime mixér s necháme to spojiť. Vyšľahaný sneh si prenesieme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou.
Na plech dáme papier na pečenie a snehom tvoríme tortičky. Najprv si urobíme plné spodky tortičky a potom až ťaháme dovrchu. A dáme piecť.
Plnka: mascarpone, šľahačku, tvaroh a práškový cukor dáme do mixéra a vyšľaháme pevný krém. Pozor na prešľahanie!
Vychladnuté tortičky plníme krémom a ozdobíme podľa vlastnej fantázie
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty