reklama

Medový krémeš

Pridal/a smuuk043 dňa 03. 05. 2017 - 20:16 - Recepty smuuk043
Medový krémeš, Recepty na zákusky, smuuk043

smuuk043 | Medový krémeš


reklama

Výborný medový krémeš s pudingovo-maslovým krémom a šľahačkou.

Ingrediencie
Cesto:
450 gramov hladká múka
150 gramov práškový cukor
3 polievkové lyžice rum
3 kusy vajce
1 polievková lyžica med
1 čajová lyžička sóda bikarbóna
75 gramov maslo
Krém:
1 liter mlieko
2 kusy Zlatý klas
2 kusy žĺtok
4 polievkové lyžice polohrubá múka
150 gramov práškový cukor
200 gramov maslo
2 polievkové lyžice rum
500 millilitrov smotana na šľahanie
Postup

Cesto: Z ingrediencií vypracujeme mäkké cesto, ktoré rozdelíme na dve polovice, vyvaľkáme na vymastenom a vysypanom plechu a upečieme na 180 stupňov asi 6 minút.

Krém: Uvaríme si puding z mlieka, klasov, žĺtkov a múky, necháme vychladnúť. Vyšľaháme maslo s cukrom a pridáme puding, dochutíme rumom.

Dokončenie: Krém natrieme na vychladnutý plát, na to natrieme vyšľahanú šľahačku dochutenú cukrom podľa chuti a položíme druhý plát. Zaťažíme a dáme do chladničky na noc. Na druhý deň nakrájame a posypeme cukrom.

Výnos
1 veľký plech
Celkový čas
51 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
6 minút
Priemer 3.6 (10 hlasov)

Ďalšie recepty


reklama


reklama

anka666, St, 31. 05. 2017 - 14:00

Ahoj. Nie je v recepte chyba? Do cesta má ísť 1 1/2 polievkovej lyžice sódy bikarbóny. Cez víkend som piekla tento krémeš - presne podľa receptu. Celý koláč som vyhodila. Cesto bolo horké a bolo v ňom strašne cítiť sódu bikarbónu. Podľa mňa tam malo ísť len 1 1/2 čajovej lyžičky sódy bikarbóny.

aramana, Št, 01. 06. 2017 - 22:05

Anka, áno, malo tam byť čajová lyžička....už je to opravené v recepte.

Norge, Po, 24. 12. 2018 - 21:27
Manžel si prial na Vianoce medovy krémeš, tak som sa rozhodla upiecť tento. Najskôr som bola trochu skepická, ale po odlezani, keď sme ho nakrájali som zmenila názor. Manžel povedal, že chuti ako z cukrárne, veľmi mu chutil. Ďakujem za recept :-)

len kvôli tomuto receptu som si vytvorila účet, aby som mohla okomentovať. tento koláč som sa pokúsila spraviť už dvakrát. prvýkrát minulý rok, a zabudla som, že som ho už skúšala, kedy dopadol katastrofálne. tento rok som ho znovu našla, a neskôr si spomenula, že som ho už robila, a tak som sa snažila vyhnúť prípadným chybám, ktoré som mohla spraviť naposledy. nepomohlo. krém znovu vyšiel hrozný, riedky a po zamiešaní s maslom+cukrom sa v ňom vytvorili hrudky. nie som žiadna začiatočníčka, pečiem často a málokedy pokazím recept. no tieto inštrukcie sú úplne nanič. žiadny detail, lepší popis kedy ako a čo. váš na fotke vyšiel nádherný, len by bolo super, keby ste viac detailov pridala, aby aj ostatným taký mohol vyjsť! my Slovenky sme veľmi šikovné kuchárky a pekárky, ale recepty písať fakt nevieme. 

Ahojte :) naozaj ma to veľmi mrzí, že krém nevyšiel. Ja som ho robila veľmi dávno, kedže som prestala jesť sladké, a odvtedy som ho nerobila. Neviem, čím to môže byť, kedže napísala som postup presne tak,ako som to aj robila, a dopadlo to na jednotku. Neviem, ako ináč detailnejšie to už napísať, lebo napísať podrobnejšie ako urobiť puding mi prišlo zbytočné.Ak budem mať čas ,tak ho skúsim urobiť opäť, a uvidím sama. Takisto mám odpečené stovky koláčov, a nezdá sa mi,že by tam bola nejaká chyba. Samozrejme môže byť chyba aj v recepte. Vyskúšam ho spraviť, a dám vedieť. 

Prepacte za taky komentar, bola som z toho riadne frustrovana. Smútok Ja nie som majster pekar, ale ani zaciatocnik. S kremesmi nemam skusenosti, preto som hladala dobry recept, a vas vyzera fakt ukazkovo. Bolo by super, keby bolo podrobnejsie, kedy sa co pridava, alebo ako to ma cca vyzerat. Isto ze som chybu niekde spravila ja, zlym postupom v urcitom bode. Len vediet kde!

Uplne to chápem..ja teraz dosť experimentujem, a skúšam rôzne recepty zdravšieho typu, a kopec krát sa mi stane, že to nevyjde podľa mojej predstavy a potom som z toho nanič...Určite si nájdem čas a opäť ho vyskúšam urobiť, a uvidíme čo s tým:) 

demko, Pi, 12. 02. 2021 - 22:27

Vyskúšala som recept. Koláč už je v chladničke. Zajtra uvidíme ako bude chutiť. S cestom sa pracovalo dobre. Rozvaľkala som ho na papieri na pečenie. Krém som robila tak, že som rozmiešala v mlieku zlatý klas a múku. V troche mlieka som dobre rozmiešala žĺtky, priliala k ostatnému  a pomaly som uvarila hustý krém. Ku koncu varenia sa akoby začali robiť hrudky ale krásne išiel do hladka vymiešať.  Miešala som o dušu SlnkoJa asi nabudúce uberiem z tej múky. Potom som vyšľahala maslo s cukrom a postupne pridávala uvarený vychladnutý puding a nakoniec postupne 2PL rumu. Nezrazil sa. Bol pekne hladký. Viem, že niekto robí puding aj inak ale ja som zvyknutá takto. Recept je podľa mňa dobrý. Krém je chutný. Koláč vyzerá pekne. Len teda uvidíme ako bude chutiť ako celok a ako mi pôjde nakrájať .

 

 

Dobry den Tlieskammusim pochvalit recept...cesto uzasne ...dovre sa s nim pracujeÁnokrem hladky akurat slaky Srdcea celkovy dojem je taky ze peciem aj 10x do roka SrdceSrdceSrdce dakujem za recept 

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama